12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016

9' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η ανασκόπηση του Hours για το 2016 συνεχίζεται, αυτή τη φορά με μοντέλα που, εκτός από την υψηλή μηχανική τους αξιοπιστία, ξεχωρίζουν για την κομψότητα των γραμμών και τη διαχρονικότητα της σχεδίασης. Είναι ρολόγια που παραμένουν κλασικά στο πέρασμα του χρόνου και μπορούν να κληροδοτηθούν από πατέρα σε γιο. Η επιλογή ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καταλήξαμε όμως στα 12 κομψότερα all-time-classic μοντέλα της περασμένης χρονιάς και σας τα παρουσιάζουμε με αλφαβητική σειρά.

1. A. LANGE & SÖHNE – Saxonia Moon Phase

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016-1

Μάθημα κομψότητας παραδίδει η A. Lange & Söhne σε αυτό το κλασικό μοντέλο διαμέτρου 40 mm με τρεις δείκτες, το οποίο περιλαμβάνει και δύο πρακτικές λειτουργίες: Μεγάλη ημερομηνία –σήμα κατατεθέν της Lange- στην κορυφή του καντράν και συμμετρικά στο κάτω μέρος ένδειξη φάσεων της Σελήνης, με 852 αστέρια κομμένα με λέιζερ πάνω σε μπλε φόντο! Το ίδιο βοηθητικό υποκαντράν φιλοξενεί και τα δευτερόλεπτα. Στην πρόσοψη του ρολογιού κυριαρχεί η απόλυτη απλότητα, με λεπτές, μακριές μπάρες να σηματοδοτούν τις ενδείξεις των ωρών και δύο ντελικάτους δείκτες να περιστρέφονται στο κέντρο. Κινητήριος δύναμη, ο αυτόματος Calibre L086.5, ο 16ος μηχανισμός της Σαξονικής ωρολογοποιίας που φέρει αυτή την δημοφιλή αστρονομική complication και εξασφαλίζει ακρίβεια κατά 99,998 %. Αυτό σημαίνει, ότι εφόσον το ρολόι βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία, η ένδειξη φάσεων της Σελήνης θα χρειαστεί διόρθωση μόνο μίας ημέρας κάθε 122,6 χρόνια! 325 εξαρτήματα, 72 ώρες power reserve και δύο επιλογές κάσας σε λευκό ή ροζ χρυσό 18Κ.

Περισσότερα για την A. Lange & Söhne εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

2. BAUME & MERCIER – Classima Gold

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016-2

Το 2016 η συλλογή Classima απέκτησε δύο νέα μέλη με κάσες από ατόφιο χρυσό. Ένα ανδρικό σε διάμετρο 39mm και ένα γυναικείο στα 31mm, και τα δύο από γυαλισμένο κόκκινο χρυσό 18Κ. Στο εσωτερικό τους φιλοξενούν αυτόματους μηχανισμούς βασισμένους στον ETA 2892, με ωραία διακόσμηση, την οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς από το κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας. Αριστοκρατικά κομψό στην απλότητά του το καντράν είναι ολόλευκο με δείκτες και ενδείξεις, όλα από κόκκινο χρυσό και την ημερομηνία σε διακριτικό παράθυρο στο 3. Ένα φίνο λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα ολοκληρώνει το κλασικό σύνολο.

Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοντέλο εδώ. Περισσότερα για τη Baume & Mercier εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Φλαμ Ελλάς (210-3314653-5)

 

3. BREGUET – Classique 7147

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016-3

Η επιτομή της κομψότητας στον καρπό. Το Classique 7147 κουβαλά τα γονίδια του ιστορικού οίκου Breguet. Τα παραδοσιακά ανάγλυφα μοτίβα που κοσμούν το καντράν του μάς γυρίζουν πίσω στο παρελθόν, όταν η ελβετική ωρολογοποιία έκανε τα παρθενικά της βήματα. Η επάργυρη πλάκα είναι διακοσμημένη στο κέντρο με μοτίβο Clou de Paris, ενώ ένα «πλεκτό» ντεσέν που θυμίζει σκακιέρα αναδεικνύει το υποκαντράν των δευτερολέπτων στο 5. Οι ντελικάτοι δείκτες από μπλε ατσάλι περιστρέφονται επάνω στον περιφερειακό σατινέ δακτύλιο με τις λατινικές ενδείξεις των ωρών. Το ρολόι διατίθεται σε ροζ ή λευκό χρυσό 18Κ, έχει διάμετρο 40 mm και είναι εξοπλισμένο με τον ultra-thin αυτόματο Calibre 502.3SD, με ελατήριο του μπαλανσιέ και σύστημα διαφυγής από πυρίτιο, υλικό εξαιρετικά ανθεκτικό στη διάβρωση και στον μαγνητισμό, το οποίο δεν χρειάζεται λίπανση. Ο μηχανισμός είναι ορατός από τη διάφανη πλάτη της κάσας.

Περισσότερα για την Breguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

4. CARTIER – Drive de Cartier

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016-4

Το Drive de Cartier απευθύνεται αποκλειστικά στο ανδρικό κοινό και είναι εμπνευσμένο από τα κλασικά σπορ αυτοκίνητα: στις ωραίες, γυαλιστερές καμπύλες «βλέπει» κανείς τα σασί των αγωνιστικών βολίδων του '60 ή του '70, στη guilloché διακόσμηση του καντράν τις σχάρες των ψυγείων των αυτοκινήτων, στην κορόνα το καπάκι του ψυγείου ή κάποιο μπουλόνι του κινητήρα, στο υποκαντράν των μικρών δευτερολέπτων τους μετρητές στα ταμπλό των κλασικών αυτοκινήτων. Η κάσα στα 40 mm είναι από ατσάλι ή ροζ χρυσό και είναι σχήματος cushion (μαξιλάρι), ακροβατώντας ανάμεσα στο τετράγωνο −ή το οκτάγωνο− και τον κύκλο. Στο εσωτερικό εργάζεται ο αυτόματος manufacture Calibre 1904-PS MC, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2010 –ήταν ένας από τους πρώτους manufacture μηχανισμούς του οίκου Cartier– και διαθέτει διπλό βαρέλι που τροφοδοτεί το ελατήριο με επαρκή ενέργεια καθώς και εξαιρετικό σύστημα ρύθμισης που διασφαλίζει υψηλή χρονομετρική ακρίβεια. 

Περισσότερα για την Cartier εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

5. CHOPARD – L.U.C XPS 1860

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016-5

Αυτό το ρολόι με την ιδιαιτέρως λεπτή και κομψή κάσα είναι το σύγχρονο remake του πρώτου μοντέλου L.U.C που δημιούργησε πριν από 20 χρόνια ο Karl-Friedrich Scheufele στη νεοσύστατη τότε Manufacture Chopard στο Fleurier της Ελβετίας. Κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές: από ανοξείδωτο ατσάλι ή σε limited edition 250 κομματιών από ροζ χρυσό 18Κ, η οποία φέρει τη Σφραγίδα ποιότητας της Γενεύης. Στο εσωτερικό του κρύβει τον Calibre 96.01-L, τον πρώτο manufacture μηχανισμό της Chopard.

Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοντέλο εδώ. Περισσότερα για τη Chopard εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Chopard Boutiques – Kassis (τηλ.: 210-3250555-6)

 

6. GIRARD-PERREGAUX – Heritage 1957

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016-6

H Girard-Perregaux επιστρέφει στη δεκαετία του 1960 με μία συλλεκτική έκδοση 225 κομματιών εμπνευσμένη από το θρυλικό μοντέλο Gyromatic του 1957, με το οποίο εισήγαγε μία ιδιοφυή λύση για την κατασκευή στιβαρών και λεπτότερων σε πάχος αυτόματων μηχανισμών. Το νέο Heritage 1957 δεν διαθέτει μηχανισμό Gyromatic, το design όμως της κάσας και του καντράν παραπέμπει στο ιστορικό εκείνο μοντέλο. Η κάσα σε διάμετρο 40 mm και πάχος 9,45 mm είναι ατσάλινη και περικλείει ένα vintage καντράν στο χρώμα της σαμπάνιας. Οι φωσφορίζοντες δείκτες τύπου Dauphine και οι κλασικές ενδείξεις των ωρών ενισχύουν τη ρετρό εμφάνιση του ρολογιού. Από τη διάφανη πλάτη αναδεικνύεται ο αυτόματος manufacture μηχανισμός GP03300 με power reserve 46 ωρών.

Περισσότερα για τη Girard-Perregaux εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Πατσέας (τηλ.: 210-6717857-8)

 

7. GLASHUTTE ORIGINAL – Senator Excellence Panorama Date

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016-7

Μία all-time-classic πρόταση με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη ημερομηνία, η οποία είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε οι δύο δίσκοι της να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και άρα η ένδειξη εμφανίζεται σε ένα ενιαίο παράθυρο (χωρίς διαχωριστικό στη μέση). Εφοδιασμένος με ένα πρωτοποριακό ελατήριο από πυρίτιο, ο αυτόματος Calibre 36-03 διαθέτει μεγάλο βαρέλι που του εξασφαλίζει πάνω από 100 ώρες αυτονομίας. Η κομψή κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 40mm, πάχος 12,2mm και είναι από κόκκινο χρυσό 18Κ, ενώ υπάρχει και έκδοση από ατσάλι. Η λεπτή στεφάνη και το ελαφρώς καμπύλο κρύσταλλο ζαφειριού αποκαλύπτουν το ιβουάρ καντράν με τις λεπτές κομμένες με λέιζερ ενδείξεις των ωρών σε μαύρο χρώμα, τη ρετρό διαβάθμιση των λεπτών σε μορφή «σιδηροδρομικής γραμμής» και τους τρεις ντελικάτους κεντρικούς δείκτες από μπλε ατσάλι. Ένα φίνο λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα συγκρατεί το ρολόι με άνεση στον καρπό.

Περισσότερα για την Glashütte Original εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

8. HUBLOT – Classic Fusion Berluti

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016-8

«Το δέρμα χρησιμοποιείται ευρέως στην ωρολογοποιία για την κατασκευή λουριών, εμείς όμως θέλαμε να υπερβούμε την παραδοσιακή προσέγγιση και να εργαστούμε με το πλέον εμβληματικό δέρμα που υπάρχει. Η συνεργασία με τον οίκο Berluti ήταν αυτονόητη επιλογή. Μία από τις βασικότερες δυσκολίες ήταν το καντράν: η χρήση ενός ζωντανού υλικού μέσα σε μία σφραγισμένη κάσα είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τη δημιουργία του Classic Fusion Berluti, ο διευθύνων σύμβουλος της Hublot, Ricardo Guadalupe. Η συνεργασία Hublot και Berluti, η οποία συνέπεσε με τα 120ά γενέθλια της διάσημης υποδηματοποιίας από το Παρίσι, γέννησε δύο συλλεκτικές εκδόσεις: την All Black με κάσα 45mm από μαύρο κεραμικό (500 κομμάτια) και την Scritto με κάσα από King Gold (250 κομμάτια). Η δεύτερη έχει καντράν και λουρί από δέρμα Venezia Scritto σε ταμπά απόχρωση με επιγραφή της καλλιτέχνιδος Olga Berluti, εμπνευσμένη από την καλλιγραφία του 18ου αιώνα. Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος Caliber HUB1100.

Περισσότερα για την Hublot εδώ.

Σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα

 

9. IWC – Pilot Mark XVIII

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016-9

Είναι το πιο κλασικό pilot μοντέλο της IWC και αγαπημένο των συλλεκτών. Κυκλοφορεί πάντα με αμείωτη επιτυχία από το 1948 –το πρωτότυπο Mark 11 κατασκευάστηκε κατά παραγγελία της RAF–, και αποτελεί βασική πηγή έμπνευσης για τα σύγχρονα ρολόγια αεροπλοΐας. Entry-level μοντέλο της pilot συλλογής της IWC, το Mark XVIII έχει ατσάλινη κάσα 40 mm και πάχους 11 mm, δύο επιλογές καντράν, μαύρο ή επάργυρο, και συνδυάζεται είτε με μαύρο δερμάτινο λουράκι του ιταλικού οίκου Santoni είτε με ατσάλινο μπρασελέ. Η σημαντικότερη ίσως αρετή του ρολογιού είναι η απόλυτη απλότητα και καθαρότητα των ενδείξεων, όπως αρμόζει σε ένα αυθεντικό «εργαλείο πτήσεων». Το κρύσταλλο ζαφειριού είναι ειδικά ασφαλισμένο ώστε να αποφεύγεται μετατόπισή του λόγω μεταβολών στην ατμοσφαιρική πίεση. Κινητήριος δύναμή του ο αυτόματος Calibre 30110, ο οποίος προστατεύεται από τα μαγνητικά πεδία χάρη σε μία εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο.

Περισσότερα για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

10. JAQUET DROZ – Grande Seconde Dual Time

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016-10

To εμβληματικό Grande Seconde απέκτησε μία εξαιρετικά πρακτική λειτουργία, αυτή της δεύτερης ώρας, υπενθυμίζοντας το περιπετειώδες πνεύμα και τα ταξίδια του Pierre Jaquet-Droz τον 18ο αιώνα. Όλες οι πρόσθετες λειτουργίες έχουν ενταχθεί στο μεγάλο βοηθητικό καντράν (στο 6) που πλέον εκτός από τον δευτερολεπτοδείκτη φιλοξενεί άλλους δύο δείκτες από μπλε ατσάλι: έναν με κόκκινη αιχμή για την ημερομηνία και έναν μικρότερο για τη δεύτερη ώρα, η οποία αναπτύσσεται σε 24ωρη κλίμακα. Κυκλοφορεί σε τρεις εκδοχές: μία από κόκκινο χρυσό και καντράν από ιβουάρ σμάλτο και δύο από ανοξείδωτο ατσάλι με καντράν από ασημένια οπαλίνα ή από όνυχα. Έχει διάμετρο 43 mm και φέρει τον αυτόματο manufacture Caliber 2663H24 με σύστημα διαφυγής από πυρίτιο και 65 ώρες power reserve.

Περισσότερα για την Jaquet Droz εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

11. OFFICINE PANERAI – Radiomir 1940 3 Days GMT Power Reserve Automatic

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016-11

Η συλλογή Radiomir 1940 ανανεώθηκε το 2016, με καινούριους manufacture μηχανισμούς, χρήσιμες λειτουργίες και ανάγλυφα καντράν. Είναι εφοδιασμένα με τον αυτόματο Caliber P.4002, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά στη Manufacture Panerai στο Neuchâtel της Ελβετίας. Διαθέτει 288 εξαρτήματα, παράκεντρο μικρορότορα και δύο βαρέλια που του εξασφαλίζουν αυτονομία τριών ημερών και στεγάζεται σε κάσα 45mm από γυαλισμένο ατσάλι, στεγανή μέχρι 100μ. Σε υπέροχο ανάγλυφο μοτίβο Clou de Paris ή με ανάγλυφες κάθετες ρίγες, το μαύρο καντράν των Radiomir 1940 είναι ιδιαιτέρως ευανάγνωστο σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, αφού οι ενδείξεις των ωρών και όλοι οι δείκτες φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση από εκρού Super-LumiNova®. Στο κέντρο περιστρέφεται ένας τρίτος δείκτης για την δεύτερη ώρα, στο 9 τρέχουν μικρά δευτερόλεπτα μαζί με 24ωρη ένδειξη ημέρας/νύχτας (για την hometime) και στο 5 βρίσκεται η ένδειξη power reserve.

Περισσότερα για την Panerai εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

12. ROLEX – Oyster Perpetual Datejust 41

12 κορυφαία κλασικά μοντέλα του 2016-12

Κυκλοφορεί από το 1945! To αρχετυπικό Datejust φιλοξενείται σε μία κάσα Oyster 41mm, η οποία στεγάζει έναν καινούριο, αυτόματο μηχανισμό νέας γενιάς. Ο Calibre 3235 διαθέτει σύστημα διαφυγής Chronergy και ελατήριο Parachrom –και τα δύο πατέντες της Rolex–, έχει αυτονομία 70 ωρών και συνοδεύεται από την ανανεωμένη από το 2015 πιστοποίηση Superlative Chronometer που εγγυάται ακρίβεια -2/+2 δευτερόλεπτα/ημέρα. Είναι εφοδιασμένο με κορόνα Twinlock (σύστημα διπλής στεγανοποίησης) και κρύσταλλο ζαφειριού με τον χαρακτηριστικό μεγεθυντικό φακό πάνω από την ημερομηνία στο 3. Το Datejust 41 κυκλοφορεί σε εκδόσεις Rolesor, δηλαδή συνδυασμό ατσαλιού 904L με κίτρινο ή Everose χρυσό 18Κ, με ευρεία γκάμα χρωματισμών και υφών στο καντράν και συνοδεύεται από πέντε χρόνια εγγύηση.

Περισσότερα για τη Rolex εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138 & 210-3235909)

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή