12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016

9' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η ανασκόπηση της περασμένης χρονιάς συνεχίζεται με πραγματικές δαντέλες από μέταλλο να ποζάρουν στον καρπό. Για τη δημιουργία ενός «σκελετωμένου» ρολογιού οι ωρολογοποιίες επιστρατεύουν σπάνιες και παραδοσιακές τεχνικές, ακόμα και όταν η σχεδίασή τους είναι εντελώς avant-garde. Η απουσία καντράν δίνει τη δυνατότητα να θαυμάσει κάποιος τον αριστοτεχνικά φτιαγμένο μηχανικό μικρόκοσμο ενός ρολογιού χειρός εν ώρα λειτουργίας. Σας παρουσιάζουμε, με αλφαβητική σειρά, τα 12 πιο εντυπωσιακά μοντέλα αυτής της κατηγορίας. 

1. BREGUET – Tradition Répétition Minutes Tourbillon 7087

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016-1

Avant-garde εμφάνιση και μοναδικά κρυστάλλινος ήχος, αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας και δοκιμών. Οι άνθρωποι της Breguet έκαναν την υπέρβαση στο θέμα της ποιότητας του ήχου σε αυτό το μικρό αριστούργημα. Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένες γεννήτριες ήχου, πειραματίστηκαν με πάνω από 200,000 χιλιάδες συνδυασμούς συχνοτήτων, τους οποίους κατόπιν ταξινόμησαν ανά κατηγορία σύμφωνα με συγκεκριμένα ψυχοακουστικά κριτήρια προκειμένου να καταλήξουν στον κατάλληλο συνδυασμό από νότες. Το Tradition Répétition Minutes Tourbillon μπορεί να υπερηφανεύεται για έξι τεχνολογικές πατέντες και πέντε βασικές καινοτομίες που δεν έχουμε ξαναδεί σε αντίστοιχα ρολόγια. Μεταξύ άλλων η κάσα διαθέτει ενσωματωμένο έναν ακουστικό θάλαμο –ο ακριβής όρος είναι κοιλότητα Heimholz– που αυξάνει το επίπεδο του ήχου του minute repeater και ταυτοχρόνως φιλτράρει τους ήχους του μηχανισμού. Ο αυτόματος manufacture μηχανισμός Cal. 565DR αποτελείται από 687(!) μέρη, διαθέτει tourbillon ενός λεπτού (στο 6), ένδειξη αυτονομίας 80 ωρών σε παράθυρο στο 12 και στεγάζεται σε μία κλασική ανάγλυφη κάσα από ροζ χρυσό 18Κ διαμέτρου 44mm και πάχους 13,6mm. Πρόκειται βεβαίως για περιορισμένης παραγωγής μοντέλο, τιμάται γύρω στα 455.000 ευρώ, και διατίθεται και σε έκδοση από λευκό χρυσό 18Κ.

Περισσότερα για την Breguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (210-9565656)

 

2. BULGARI – Octo Finissimo Skeleton

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016-2

Ο μηχανισμός προβάλλει σε πρώτο πλάνο σ’ αυτό το σκελετωμένο μοντέλο του οίκου Bulgari. Η περίτεχνη αρχιτεκτονική του δεν επηρεάζει καθόλου το μόλις 2,35mm πάχος του Manufacture Caliber BVL 128SK, που κουρδίζει στο χέρι και τροφοδοτεί με ενέργεια δύο κεντρικούς δείκτες για την ώρα και τα λεπτά, μικρά δευτερόλεπτα στο 7 και ένδειξη power reserve στο 9. Κάθε εξάρτημα είναι φινιρισμένο άψογα σαν μαύρη δαντέλα από μέταλλο, η οποία αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο χάρη στην στεφάνη από ροζ χρυσό 18Κ. Το αρμονικό αυτό σύνολο φιλοξενείται σε μία ultra-slim κάσα πάχους 5,37mm και διαμέτρου 40mm από ανοξείδωτο ατσάλι με επεξεργασία DLC (Diamond Like Carbon), η οποία της προσδίδει αυτή την ωραία μαύρη υφή. Τον καρπό αγκαλιάζει ένα φίνο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα ενσωματωμένο με την κάσα αυτού του πολύ μοντέρνου skeleton μοντέλου.

Περισσότερα για την Bulgari εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

3. FRANCK MULLER – Vanguard Tourbillon Skeleton

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016-3

Από το όνομά του και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς τον avant-garde χαρακτήρα αυτού του ρολογιού. Διακριτικό, εντυπωσιακό, σπορτίφ και μοντέρνο, το νέο Vanguard Tourbillon επιδεικνύει τα μυστικά του μηχανισμού του χάρη στην σκελετωμένη αρχιτεκτονική του. Οι γυαλιστερές γέφυρες αποκαλύπτουν τον manufacture μηχανισμό σε όλο του το μεγαλείο και υπενθυμίζουν την υψηλή δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζει τους τεχνίτες-ωρολογοποιούς του Franck Muller. Προσέξτε τη γέφυρα πάνω από τον κλωβό του tourbillon: σχηματίζει τα γράμματα F και M, τα αρχικά του οίκου. Αυτό το τρισδιάστατο υπερθέαμα έχει ως ιδανικό κάδρο την εμβληματική κάσα Cintrée Curvex, στο χαρακτηριστικό σχήμα tonneau που τόσο αγαπάει ο σχεδιαστής, η οποία μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά: τιτάνιο, ανθρακόνημα, ανοξείδωτο ατσάλι ή χρυσό 18Κ, όπως το εικονιζόμενο. Το ρολόι αγκαλιάζει υπέροχα τον καρπό χάρη στο ενσωματωμένο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα που ακολουθεί τις καμπύλες της κάσας.

Περισσότερα για την Franck Muller εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Franck Muller Boutiques – Kassis (210-3628003)

 

4. GIRARD-PERREGAUX – Skeleton 1966

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016-4

Δείγμα υψηλής δεξιοτεχνίας, το Skeleton 1966 προσφέρει απρόσκοπτη θέα στον μηχανικό μικρόκοσμό του. Όλα τα εξαρτήματα του Calibre GP01800-0006 έχουν χειροποίητη διακόσμηση από τους έμπειρους τεχνίτες της manufacture Girard-Perregaux. Ο περίτεχνος μηχανισμός κουρδίζει αυτόματα, αποτελείται από 173 μέρη και φιλοξενείται σε μία κομψή κάσα διαμέτρου 38mm από ροζ χρυσό 18Κ.

Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοντέλο εδώ. Περισσότερα για τη Girard-Perregaux εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Πατσέας (210-6717857-8)

 

5. HUBLOT – Big Bang MECA-10

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016-5

Από το Meccano, το δημιουργικό παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων, εμπνεύστηκε η Hublot για το Big Bang MECA-10. Διαθέτει τον ολοκαίνουριο skeleton manufacture μηχανισμό HUB1201, ο οποίος κουρδίζει στο χέρι  κουρδιστό στο χέρι, απαρτίζεται από 223 εξαρτήματα, έχει ενεργειακή αυτονομία 10 ημερών και η αρχιτεκτονική του είναι εντελώς πρωτόγνωρη στην ωρολογοποιία, αφού χρησιμοποιεί τις χαρακτηριστικές μεταλλικές λάμες, τους άξονες, τις σχάρες και τα γρανάζια που έκαναν διάσημα τα Meccano.

Λεπτομέρειες για τo συγκεκριμένο μοντέλο εδώ. Περισσότερα για την Hublot εδώ.

Σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

 

6. JAEGER-LECOULTRE – Reverso Tribute Gyrotourbillon

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016-6

Αυτό είναι το κορυφαίο μοντέλο της επετειακής συλλογής της Jaeger-LeCoultre για τα 85 χρόνια του εμβληματικού Reverso. Το νέο Grande Complication αριστούργημα της συλλογής Hybris Mecchanica είναι συλλεκτική έκδοση 75 κομματιών και στεγάζεται στην χαρακτηριστική περιστρεφόμενη κάσα Reverso, σμιλεμένη από πλατίνα. Για τη δημιουργία του έχουν επιστρατευθεί σπάνιες τέχνες και τεχνικές (Métiers Rares®), τις οποίες καλλιεργεί και προστατεύει η Jaeger-LeCoultre. Στο εσωτερικό κρύβεται ο κουρδιστός manufacture Calibre 179 με ένα ολοκαίνουριο Gyrotourbillon®, το οποίο δεσπόζει και στις δύο όψεις του ρολογιού και μοιάζει σαν να αιωρείται στο κενό. O κλωβός του περιστρέφεται σε δύο άξονες και εκτελεί μία εξωτερική περιστροφή ενός λεπτού και μία εσωτερική σε 12,6 δευτερόλεπτα, ενώ τα βλέμματα τραβά το ημικυκλικού σχήματος χειροποίητο ελατήριο του μπαλανσιέ. Στην μπροστά όψη, δίπλα στο υποκαντράν της ώρας υπάρχει ένδειξη ημέρας και νύχτας (στο 11) ενώ τα αντισυμβατικά μικρά δευτερόλεπτα εμφανίζονται στο 6 με έναν περιστρεφόμενο δίσκο και ένα σταθερό μπλε βέλος στα αριστερά. Η πίσω όψη είναι εξαιρετικά σκελετωμένη και διακοσμημένη στην εντέλεια και διαθέτει δεύτερη ώρα, ένδειξη ημέρας/νύχτας σε 24ωρη κλίμακα στο 2 καθώς και μικρό δευτερολεπτοδείκτη που κινείται από το tourbillon. 

Περισσότερα για την Jaeger-LeCoultre εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Imanoglou (τηλ.: 210-3646666)

 

7. OFFICINE PANERAI – «Lo Scienziato» Luminor 1950 Tourbillon GMT Titanio

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016-7

Ένα αριστούργημα στους τόνους του γκρι είναι το νέο μέλος της συλλογής «Lo Scienziato», η οποία είναι αφιερωμένη στον Γαλιλαίο. Η νέα συλλεκτική έκδοση 150 κομματιών μπορεί να υπερηφανευτεί για σημαντικές τεχνικές καινοτομίες της Panerai Manufacture στο Neuchâtel και για έναν σκελετωμένο κουρδιστό μηχανισμό με tourbillon, τον P.2005, ο οποίος είναι για πρώτη φορά φτιαγμένος από τιτάνιο. Το ρολόι είναι εξαιρετικά ελαφρύ παρά τα πλούσια χαρακτηριστικά του: ώρες, λεπτά, μικρά δευτερόλεπτα (στο 9), ώρα GMT με ένδειξη ημέρας/νύχτας (στο 3), power reserve 6 ημερών (χάρη σε τρία βαρέλια) με σχετική ένδειξη στο πίσω μέρος και tourbillon. Σ’ αυτό συντελεί και το γεγονός ότι εκτός από τον μηχανισμό, και η 47 mm κάσα του είναι από τιτάνιο και μάλιστα είναι κούφια εσωτερικά, μειώνοντας δραστικά το συνολικό βάρος του ρολογιού! Με τη μέθοδο του Direct Metal Laser Sintering ένα λέιζερ οπτικών ινών «κτίζει» ένα τρισδιάστατο αντικείμενο εναποθέτοντας στρώσεις τιτανίου σε σκόνη. Οι διαδοχικές στρώσεις, πάχους μόλις 0,02 mm η καθεμία, συγχωνεύονται και γίνονται συμπαγείς, δημιουργώντας φόρμες αδύνατον να δημιουργηθούν με παραδοσιακές μεθόδους, ελαφρύτερες και με ενιαία, ομοιόμορφη εμφάνιση.

Περισσότερα για την Panerai εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

8. PIAGET – Emperador Coussin XL 700P

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016-8

 

Γιορτάζοντας τα 40 χρόνια από τον πρώτο του quartz μηχανισμό, τον περίφημο ultra-thin 7P calibre του 1976 (πάχους μόλις 3,1 mm), ο οίκος Piaget παρουσίασε ένα εκπληκτικό skeleton υβριδικό μοντέλο σε περιορισμένη έκδοση 118 κομματιών. Το Emperador Coussin XL 700P διαθέτει έναν καινοτόμο συνδυασμό μηχανικού και quartz μηχανισμού, ο οποίος περιέχει όλα τα γονίδια της Piaget, αφού είναι και εξαιρετικής λεπτότητας. Η μηχανική «καρδιά» του ρυθμίζεται από την υψηλή συχνότητα ενός quartz που ταλαντεύεται στα 32’768 Hz και ρυθμίζει την ταχύτητα μίας γεννήτριας στις 5,33 στροφές ανά δευτερόλεπτο. Η Piaget αναμένει να κατοχυρώσει τουλάχιστον 10 πατέντες για τον Manufacture Piaget 700P, ο οποίος αποτελείται από 298 εξαρτήματα και έχει εντυπωσιακό μαύρο φινίρισμα. Ο αποκλειστικός αυτός «κινητήρας» στεγάζεται σε μία κομψότατη κάσα σχήματος cushion από λευκό χρυσό 18Κ σε διάμετρο 46,5 mm, με στεφάνη επιστρωμένη με μαύρο ADLC. Λόγω της απουσίας καντράν, μπορεί να θαυμάσει κανείς επί τω έργω τον guilloché μικρορότορα και τη γεννήτρια, αφού είναι ορατά στην πρόσοψη του ρολογιού.

Περισσότερα για την Piaget εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

9. RAYMOND WEIL – Freelancer Skeleton

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016-9

Και κάτι πιο προσιτό οικονομικά, συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα μοντέλα αυτής της λίστας. Είναι δημιουργία της Raymond Weil, μίας από τις ελάχιστες εναπομείνασες οικογενειακές ωρολογοποιίες της Ελβετίας, η οποία κλείνει φέτος αισίως τα 40 της χρόνια και το γιορτάζει με μία εντυπωσιακή skeleton εκδοχή του best-seller μοντέλου Freelancer. Κομψό και απέριττο, το νέο Freelancer Skeleton στεγάζεται σε μία κάσα διαμέτρου 42,5 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, η οποία έχει αποκτήσει αυτή τη δυναμική εμφάνιση χάρη σε μία επίστρωση μαύρου PVD. Η κυριαρχία του μαύρου συνεχίζεται και στο λείο δερμάτινο λουρί και διακόπτεται μόνο στην πρόσοψη του ρολογιού: οι ενδείξεις των ωρών και οι τρεις κεντρικοί δείκτες αναδεικνύονται χάρη στην επιμετάλλωσή τους από ροζ χρυσό ενώ ένα μεγάλο κυκλικό άνοιγμα στο κέντρο του μαύρου γαλβανισμένου καντράν αποκαλύπτει τα μυστικά του αυτόματου Swiss Made skeleton μηχανισμού με το ωραίο φινίρισμα από ρουθένιο.

Περισσότερα για την Raymond Weil εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swiss Time Ltd. (τηλ.: 216-7005163)

 

10. RICHARD MILLE – RM 67 01 Automatic Extra Flat

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016-10

O μετρ της σκελετοποίησης έκανε πάλι το θαύμα του. Προσεγγίζει την κατασκευή του RM 67-01 με έναν εντελώς φρέσκο τρόπο, αναπτύσσοντας ουσιαστικά το «καντράν» σε τρία επίπεδα. Οι αραβικοί αριθμοί του ρολογιού είναι σμιλεμένοι από ατόφιο μέταλλο, έχουν τοποθετηθεί πάνω σε δύο ράγες από τιτάνιο, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους και με τον μηχανισμό, και φέρουν επίστρωση Luminova® με αποτέλεσμα να είναι ορατοί στο σκοτάδι. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που δεν έχουμε ξαναδεί στην κατηγορία των skeleton ρολογιών. Προσέξτε την ένδειξη της ημερομηνίας στο 5, εμφανίζεται σε κάθετο παράθυρο με «κάδρο» επίσης από Luminova®. Ο μηχανισμός CRMA6 είναι αυτόματος, κατασκευάστηκε in-house από τους μηχανικούς στο Les Breuleux ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο και έχει πάχος μόλις 3,6mm. Η βασική πλάκα του είναι από τιτάνιο βαθμού 5, έχει υποστεί γκρι και μαύρη επεξεργασία electro-plasma ενώ ο ρότορας είναι από πλατίνα. Αλλά και η κάσα στο αγαπημένο tonneau σχήμα του Richard Mille, λόγω της εξαιρετικής λεπτότητάς της απαίτησε πολύ περισσότερο χρόνο κατασκευής, τουλάχιστον 68 διαφορετικές εργασίες κοπής και τουλάχιστον 215 μηχανουργικές εργασίες.

Περισσότερα για τη Richard Mille εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (210-3711020)

 

11. ROGER DUBUIS – Excalibur Carbon

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016-11

Ένα αριστούργημα σκελετοποίησης από τον μετρ του είδους, Roger Dubuis. Ανήκει στην εμβληματική συλλογή Excalibur και στεγάζεται σε μία εντυπωσιακή κάσα διαμέτρου 42mm από άνθρακα. Εκεί όπου φυσιολογικά θα έπρεπε να υπάρχει η πλάκα του καντράν προβάλλει σε όλο του το μεγαλείο ο σκελετωμένος Caliber RD820SQ, ο οποίος αποτελείται από 167 εξαρτήματα, όλα γυαλισμένα και φινιρισμένα στο χέρι. Έχει 60 ώρες power reserve και είναι ο πρώτος αυτόματος skeleton μηχανισμός του Roger Dubuis που διαθέτει μικρορότορα, τον οποίο μπορεί να θαυμάσει κανείς στο 11. Για την κατασκευή του μηχανισμού απαιτούνται 530 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 170 ωρών που είναι αφιερωμένες στην Σφραγίδα ποιότητας της Γενεύης. Το ρολόι φοράει μαύρο λουράκι από αυθεντικό δέρμα αλιγάτορα και ασφαλίζει με κούμπωμα από τιτάνιο με επίστρωση μαύρου DLC (Diamond Like Carbon).

Περισσότερα για τη Roger Dubuis εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Πατσέας (τηλ.: 210-6717857-8)

 

12. ULYSSE NARDIN – Executive Skeleton Tourbillon

12 Κορυφαία Skeleton μοντέλα του 2016-12

Με συναρπαστική αρχιτεκτονική και βάρος …φτερού, αυτό το skeleton μοντέλο σε γοητεύει από την πρώτη ματιά. Με ένα πανάλαφρο κέλυφος και έναν avant-garde μηχανισμό που αποκαλύπτεται σε όλη του τη λεπτομέρεια, το Executive Skeleton Tourbillon αξιοποιεί απόλυτα την παραδοσιακή ελβετική τεχνογνωσία 170 χρόνων της Ulysse Nardin και την ανεβάζει πολλά επίπεδα ψηλότερα. Η 45mm κάσα του από τιτάνιο και κεραμικό περικλείει έναν πολύ μοντέρνο σε εκτέλεση σκελετωμένο manufacture μηχανισμό που κουρδίζει στο χέρι. Ενδεδυμένος με PVD και ρουθένιο, o Caliber UN-171 έχει εντυπωσιακή αυτονομία 170 ωρών και ένα tourbillon φτιαγμένο από πυρίτιο (στο 6) με εντυπωσιακή παραλληλόγραμμη γέφυρα στο κέντρο. Οι ευμεγέθεις λατινικές ενδείξεις των ωρών και οι δείκτες κάτω από το κρύσταλλο ζαφειριού μοιάζουν σαν να αιωρούνται στο κενό. Την high-tech προσωπικότητα του ρολογιού επιτείνει το λουράκι σε μοτίβο ανθρακονήματος.

Περισσότερα για την Ulysse Nardin εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Time Passion Ltd. (τηλ.: 00357-22029415)

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή