PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 1957 η Piaget παρουσίασε έναν εξαιρετικά λεπτό κουρδιστό μηχανισμό πάχους μόλις 2 χιλιοστών, τον περίφημο Calibre 9P, χάρη στον οποίο κατάφερε να δημιουργήσει ένα υπέρλεπτο ρολόι που άλλαξε τους κανόνες κομψότητας στον καρπό και επηρέασε ολόκληρη τη βιομηχανία της ωρολογοποιίας. Τρία χρόνια αργότερα, το 1960, η Piaget προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λανσάροντας τον Calibre 12P, έναν εξαιρετικά λεπτό αυτόματο μηχανισμό πάχους μόλις 2,3 mm. Το εντυπωσιακό αυτό ρεκόρ έγινε δυνατόν χάρη στη χρήση ενός παράκεντρου μικρο-ρότορα, αντί του κλασικού μεγάλου ρότορα.

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-1

Διαφήμιση Piaget του 1960

Πολύ γρήγορα η ντελικάτη κάσα του κλασικού εκείνου ρολογιού άρχισε να κοσμεί τον καρπό διασημοτήτων.  Το υπέρλεπτο μοντέλο της Piaget έμεινε στην ιστορία ως "το ρολόι της παγκόσμιας ελίτ" και αποτέλεσε αγαπημένο αξεσουάρ του διεθνούς τζετ σετ.

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-2

Ο γόης του γαλλικού σινεμά, Alain Delon, με ένα Piaget Ultra-Thin, Παρίσι 1966

 

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-3

Διαφήμιση Piaget του 1960

H νέα συλλογή

Γιορτάζοντας την 60ή επέτειο από τη δημιουργία του πρώτου της ultra-thin ρολογιού, η Piaget παρουσίασε στο Σαλόνι της Γενεύης – SIHH 2017 τη συλλογή Altiplano 60th Anniversary, με μία πλήρη γκάμα μοντέλων, ανδρικών και γυναικείων. Κατ’ αρχήν έχουμε δύο συλλεκτικές εκδόσεις «ντυμένες» στα μπλε: το Altiplano ManualWinding 38 mm (Ref. G0A42107) και το Altiplano Self-Winding 43 mm (Ref. G0A42105).  

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-4

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν καντράν σε εφέ ακτίνων του ήλιου στην εμβληματική σκούρα μπλε απόχρωση της Piaget, που είναι κάτι ανάμεσα στο μπλε του κοβαλτίου και το μπλε του μεσονυχτίου. Το ιστορικό λογότυπο της μάρκας, οι λεπτές μπάρες από λευκό χρυσό στις ενδείξεις των ωρών και ο χαρακτηριστικός σταυρός στο καντράν είναι εμπνευσμένα από την αισθητική των πρώτων ultra-thin ρολογιών.

 

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-5

Στο εσωτερικό του νέου Piaget Altiplano 38 mm χτυπά ο Calibre 430P, ένας κουρδιστός μηχανικός μηχανισμός νέας γενιάς με πάχος 2,1 mm, ο οποίος διαδέχεται τον 9Ρ. Η κάσα του μοντέλου είναι από λευκό χρυσό 18Κ και θα παραχθούν μόνο 460 αριθμημένα συλλεκτικά αντίτυπα.

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-6

Το αυτόματο μοντέλο στα 43 mm είναι limited edition 360 κομματιών και κρύβει μέσα του τον Calibre 1200P, ο οποίος αποτελεί την τέταρτη γενιά ultra-thin αυτόματων μηχανισμών. Έχει πάχος 2,35 mm, συχνότητα 21.600 ταλαντώσεων/ώρα και 44 ώρες power reserve.

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-7

Η κάσα του είναι και πάλι από λευκό χρυσό 18Κ και από το κρύσταλλο ζαφειριού στην πίσω όψη της μπορεί κανείς να θαυμάσει το εξαιρετικό φινίρισμα του μηχανισμού και τον παράκεντρο μικρο-ρότορα.

 

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-8

 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τρία συλλεκτικά Altiplano 60th Anniversary με διάμετρο 40 mm και αυτόματο manufacture μηχανισμό P1203P. Σε λευκό χρυσό 18Κ με γκρι-καφέ καντράν και ομοιόχρωμο λουρί από δέρμα αλιγάτορα…

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-9

… σε ροζ χρυσό 18Κ με μπλε καντράν και λουρί από δέρμα αλιγάτορα και…

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-10

… σε κίτρινο χρυσό 18Κ με πράσινο καντράν και λουρί από δέρμα αλιγάτορα. Πρόκειται για boutique editions 260 κομματιών σε κάθε χρώμα.

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-11

 

Altiplano Ladies

Πολύ όμορφες είναι και οι θηλυκές εκδοχές του Altiplano σε έντονο φούξια. Με κάσα διαμέτρου 34 mm από λευκό χρυσό 18Κ κυκλοφορούν σε δύο limited editions 360 κομματιών με ή χωρίς διαμάντια.

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-12

Δεν είναι πρωτόγνωρη η χρήση έντονων χρωμάτων στη συλλογή Altiplano της Piaget. Ήδη από τη δεκαετία του ’60 είχαν κυκλοφορήσει διάφορα με καντράν σε εντυπωσιακούς χρωματισμούς χρησιμοποιώντας ημιπολύτιμες λίθους (μαλαχίτη, νεφρίτη, λάπις λάζουλι, μάτι του τίγρη, κοράλλι και όνυχα). Εξ ού και οι δύο νέες, άκρως γοητευτικές δημιουργίες Altiplano από λευκό χρυσό με καντράν από φυσικό τυρκουάζ…

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-13

…και από ροζ χρυσό με καντράν από οπάλι. Πρόκειται για δύο limited editions 38 κομματιών, στολισμένες με 72 διαμάντια και συνδυασμένες με λευκά λουράκια από δέρμα αλιγάτορα.

PIAGET Altiplano 60th Anniversary Collection-14

Περισσότερα για την Piaget εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή