25 χρόνια Franck Muller

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φετινή χρονιά είναι σημαντική για τον οίκο που δημιούργησε ο χαρισματικός ωρολογοποιός Franck Muller πριν 25 χρόνια. Κι αυτό γιατί κατ’ αρχάς γίνεται ένας απολογισμός των πεπραγμένων –και δεν είναι λίγα, εάν σκεφτεί ότι σ’ αυτό το μικρό σχετικά διάστημα γεννήθηκαν εξαιρετικά δείγματα υψηλής ωρολογοποιίας και πολυπλοκότητας, ο οίκος κατοχύρωσε 50 τεχνολογικές πατέντες, διαθέτει επτά μονάδες παραγωγής στην Ελβετία καθώς και 48 αποκλειστικές μπουτίκ σε όλο τον κόσμο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μία ιδέα…

Με το που μπήκε το 2017 ανακοινώθηκαν τρία σημαντικά βήματα για το μέλλον της Franck Muller. Το πρώτο ήταν η μεταφορά της έκθεσης WPHH σε νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, στο ιστορικό Chateau Grand Malagny του 18ου αιώνα με θέα στη λίμνη της Γενεύης και στις Άλπεις.

25 χρόνια Franck Muller-1

Το Chateau ανήκει στον όμιλο GFM Watchland στον οποίο ανήκουν εννέα συνολικά μάρκες μαζί τη Franck Muller (Barthelay, Backes & Strauss, ECW, Martin Braun, Pierre Kunz, Rodolphe, Smalto Timepieces και Roberto Cavalli by Franck Muller). Η έκθεση αυτή γίνεται κάθε Ιανουάριο, παράλληλα με το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης (SIHH).

To δεύτερο νέο είναι ότι ξεκινά η ανέγερση δύο νέων κτηρίων στην Watchland στο Genthod με σκοπό την επέκταση των εγκαταστάσεων καθετοποιημένης παραγωγής της Manufacture Franck Muller.

25 χρόνια Franck Muller-2
25 χρόνια Franck Muller-3

Ταυτοχρόνως η μάρκα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την ανακαίνιση του περίφημου ιστορικού κτηρίου Tour de l’Île στη Γενεύη, το οποίο απέκτησε το 2015 και στεγάζει την κεντρική μπουτίκ Franck Muller.

25 χρόνια Franck Muller-4
25 χρόνια Franck Muller-5

Γιορτάζοντας τα 25α γενέθλιά της η μάρκα δημιούργησε ένα συλλεκτικό μοντέλο Cintrée Curvex™, που είναι η εμβληματική συλλογή της. Το ρολόι έχει τη χαρακτηριστική tonneau κάσα από χρυσό. Φέρει χαραγμένους τους εμβληματικούς μπαρόκ αραβικούς αριθμούς οι οποίοι εν συνεχεία έχουν καλυφθεί με μαύρο κεραμικό, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Το καντράν από σμάλτο έχει τους ίδιους αριθμούς καθώς και το σήμα “25th Anniversary” ενώ στο εσωτερικό χτυπά ένας αξιόλογος manufacture μηχανισμός.

25 χρόνια Franck Muller-6

 

Περισσότερα για την Franck Muller εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Frank Muller Boutiques – Kassis (210-3628003)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή