HUBLOT Big Bang Ferrari

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνεργασία της Hublot με την Ferrari ξεκίνησε το 2011. Έκτοτε έχουμε δει συναρπαστικά δείγματα υψηλής ωρολογοποιίας, τα οποία διακρίνονται για την καινοτόμο σχεδίαση, την μηχανική αξιοπιστία και τις υψηλές επιδόσεις, στοιχεία που άλλωστε χαρακτηρίζουν τόσο την Hublot όσο και την Ferrari. Τα μοντέλα Big Bang Ferrari δεν αποτελούν εξαίρεση. Αντλώντας έμπνευση από το design των πιο πρόσφατων αυτοκινήτων της Ferrari, οι σχεδιαστές της Hublot φρεσκάρισαν τις γραμμές του χρονογράφου Big Bang Unico και το αποτέλεσμα είναι τρεις νέοι εντυπωσιακοί χρονογράφοι Big Bang Ferrari.

Το καντράν

Ο μετρητής των λεπτών και το παράθυρο της ημερομηνίας στο 3 ανασχεδιάστηκαν και θυμίζουν ταχύμετρο σε ταμπλό αυτοκινήτου, στο 6 εμφανίζεται ανάγλυφο το άλογο-σύμβολο της Ferrari ενώ στο 9 ο μετρητής των δευτερολέπτων έχει τη μορφή εξαεριστήρα αυτοκινήτου. Οι δε αραβικοί αριθμοί μοιάζουν να αιωρούνται στο κενό, δημιουργώντας ένα ωραίο τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

HUBLOT Big Bang Ferrari-1

Η κάσα

Έχει διάμετρο 45 mm και είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, King Gold 18K ή άνθρακα και είναι στεγανή μέχρι 100 μέτρα. Η στεφάνη είναι στο ίδιο υλικό με την κάσα και έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, με ειδικές εσοχές εκεί όπου υπάρχουν οι έξι βίδες. Τα πλαϊνά είναι από μαύρη ή κόκκινη συνθετική ρητίνη ενώ τα μπουτόν και η κορόνα είναι από τιτάνιο με μαύρη επεξεργασία PVD.

HUBLOT Big Bang Ferrari-2

Design

Τα επιμήκη μπουτόν του χρονογράφου είναι στερεωμένα πάνω σε μία περιστρεφόμενη ράβδο, όπως τα πεντάλ του αυτοκινήτου. Η κορόνα με το λογότυπο της Hublot έχει ενσωματωμένο και εργονομικό σύστημα προστασίας στο χαρακτηριστικό σχήμα του TPE (Turbo Performance Engineer) που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό της Ferrari.

HUBLOT Big Bang Ferrari-3

O μηχανισμός

Το Big Bang Ferrari είναι εφοδιασμένο με τον περίφημο manufacture μηχανισμό Unico που κουρδίζει αυτόματα και διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα flyback χρονογράφου με column wheel τοποθετημένο στην πλευρά του καντράν. Ο ρότορας είναι εμπνευσμένος από το εμβληματικό αστέρι που φιγουράρει στις ζάντες των τροχών των Ferrari ενώ η βασική πλάκα, οι γέφυρες και ο ρότορας φέρουν επίστρωση μαύρου PVD. Την ωραία αρχιτεκτονική του μηχανισμού μπορεί να θαυμάσει κανείς τόσο μέσα από το skeleton καντράν όσο και από το κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας.

HUBLOT Big Bang Ferrari-4

Limited edition

Το Big Bang Ferrari διατίθεται σε τρεις περιορισμένες εκδόσεις: 1.000 αντίτυπα από τιτάνιο…

HUBLOT Big Bang Ferrari-5

…500 αντίτυπα από King Gold…

HUBLOT Big Bang Ferrari-6

…και 500 αντίτυπα από άνθρακα.

HUBLOT Big Bang Ferrari-7

Το λουρί του είναι φτιαγμένο από μαύρη αλκαντάρα πάνω σε μαύρο καουτσούκ με κόκκινες ραφές «δανεισμένες» από τις ταπετσαρίες των Ferrari ή από μαύρο δέρμα Schedoni όπως το εμβληματικό design των δερμάτινων καθισμάτων της Ferrari.

HUBLOT Big Bang Ferrari-8

Περισσότερες πληροφορίες για την Hublot εδώ.

 

Gofas:  Σταδίου 3, Αθήνα, τηλ.: 210-3317540

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή