ROGER DUBUIS Excalibur Spider Pirelli

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2017, τον περασμένο Ιανουάριο, ο οίκος Roger Dubuis ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον κολοσσό των ελαστικών Pirelli, που από το 2011 είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών αυτοκινήτου στο πρωτάθλημα της Formula 1. Και όπως οι αγωνιστικές βολίδες της Formula 1 χρειάζονται ειδικά λάστιχα προκειμένου να επιτύχουν εξαιρετικές επιδόσεις, ομοίως τα ρολόγια χρειάζονται λουράκια εργονομικά, ανθεκτικά και άνετα για τον καρπό.

ROGER DUBUIS Excalibur Spider Pirelli-1

Η σημαντική λεπτομέρεια όμως σ’ αυτή τη συνεργασία είναι ότι τα νέα μοντέλα Roger Dubuis «Pirelli» δεν «φορούν» λουράκια από κοινό καουτσούκ, αλλά από ελαστικό που προέρχεται από τα αυθεντικά λάστιχα αυτοκινήτων που κέρδισαν σε αγώνες της Formula 1 και μάλιστα φέρουν και ειδική πιστοποίηση γι’ αυτό! Μπορεί σε πολλούς αυτή η ιδέα να ακούγεται υπερβολική, ας μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για σπάνιες ωρολογιακές δημιουργίες που προορίζονται κατά βάση για τους συλλέκτες και τους connoisseurs.

ROGER DUBUIS Excalibur Spider Pirelli-2

Τα πρώτα δύο μοντέλα που σχεδιάστηκαν με αφορμή αυτή τη συνεργασία είναι το Excalibur Spider Pirelli Automatic Skeleton και το Excalibur Spider Pirelli Double Flying Tourbillon.

ROGER DUBUIS Excalibur Spider Pirelli-3

To Excalibur Spider Pirelli Automatic Skeleton είναι μία limited edition 88 κομματιών και φιλοξενείται σε μία κάσα διαμέτρου 45 mm και πάχους 14,02 mm από τιτάνιο με επίστρωση μαύρου DLC (Diamond Like Carbon) και λεπτομέρειες σε έντονο μπλε χρώμα. Είναι εφοδιασμένο με τον αυτόματο Calibre RD820SQ με 167 εξαρτήματα, σκελετωμένο μικρορότορα και power reserve 60 ωρών. Το εξαιρετικό του φινίρισμα γίνεται στο χέρι και ακολουθεί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας της Σφραγίδας της Γενεύης. Η τιμή του είναι στα 65.000 ελβετικά φράγκα (υπολογίστε περίπου 62.000 ευρώ).

ROGER DUBUIS Excalibur Spider Pirelli-4

Το Excalibur Spider Pirelli Double Flying Tourbillon φιλοξενείται σε μία ελαφρώς μεγαλύτερη κάσα διαμέτρου 47 mm και πάχους 14,95 mm. Και εδώ το τιτάνιο με τη μαύρη επεξεργασία DLC «φωτίζεται» από λεπτομέρειες σε βουλκανισμένο μπλε καουτσούκ. Ο εξαιρετικά φινιρισμένος σκελετωμένος Calibre RD105SQ είναι κουρδιστός και φέρει το χαρακτηριστικό αστέρι των Excalibur Spider καθώς και δύο ιπτάμενα tourbillons στο 5 και στο 7, τα οποία εκτελούν από μία περιστροφή το λεπτό.

ROGER DUBUIS Excalibur Spider Pirelli-5

Οι κλωβοί των tourbillons έχουν σχήμα Κέλτικου σταυρού και στην περιφέρειά τους υπάρχουν μετρητές δευτερολέπτων εμπνευσμένοι από τα ταχύμετρα των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Στο 9 υπάρχει πολύχρωμη ένδειξη power reserve, σχεδιασμένη σαν τους δείκτες καυσίμων στα κόκπιτ των αγωνιστικών βολίδων. Ο μηχανισμός λειτουργεί με συχνότητα 21.600 ταλαντώσεων/ώρα και προσφέρει αυτονομία 50 ωρών σε πλήρη φόρτιση.

Το Excalibur Spider Pirelli Double Flying Tourbillon είναι συλλεκτική έκδοση μόλις 8 κομματιών, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στις μπουτίκ Roger Dubuis. Η τιμή τους είναι βεβαίως ανάλογη: 280.000 ελβετικά φράγκα (περίπου 270.000 ευρώ).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Πατσέας (τηλ.: 210-6717857)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή