TAG HEUER Carrera Calibre 5 «Ring Master» Tribute to Muhammad Ali

TAG HEUER Carrera Calibre 5 «Ring Master» Tribute to Muhammad Ali

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσφάτως η TAG Heuer παρουσίασε μία ειδική έκδοση του Carrera Calibre 5 ως φόρο τιμής στον θρύλο της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι.

TAG HEUER Carrera Calibre 5 «Ring Master» Tribute to Muhammad Ali-1

Το Carrera Calibre 5 «Ring Master» είναι εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το ιστορικό Heuer Ring Master που σώζεται σήμερα στο μουσείο της TAG Heuer.

TAG HEUER Carrera Calibre 5 «Ring Master» Tribute to Muhammad Ali-2

Το πρωτότυπο εκείνο μοντέλο είχε στο καντράν του επτά διαφορετικούς δακτυλίους με κλίμακες, και η μία από αυτές αφορούσε την πυγμαχία.

TAG HEUER Carrera Calibre 5 «Ring Master» Tribute to Muhammad Ali-3

Η σύγχρονη εκδοχή του έχει ατσάλινη κάσα 43 mm, μαύρο καντράν με λευκούς φωσφορίζοντες αραβικούς αριθμούς και διαθέτει έναν περιστρεφόμενο δακτύλιο με κλίμακα που δείχνει τους γύρους 1-15 ενός αγώνα μποξ (ο οποίος ελέγχεται από την κορόνα στο 10).

TAG HEUER Carrera Calibre 5 «Ring Master» Tribute to Muhammad Ali-4

Στο κάτω μέρος του καντράν φιγουράρει η υπογραφή του Μοχάμεντ Άλι με λευκά γράμματα πάνω στην πλάκα από μαύρη οπαλίνα.

TAG HEUER Carrera Calibre 5 «Ring Master» Tribute to Muhammad Ali-5

Στην πλάτη της κάσας υπάρχει ανάγλυφη η μορφή του θρυλικού πυγμάχου. Το ρολόι είναι εφοδιασμένο με τον αυτόματο μηχανισμό TAG Heuer Calibre 5, φοράει διάτρητο μαύρο δερμάτινο λουράκι με κόκκινες ραφές και λεπτομέρειες και είναι στεγανό μέχρι 100 μέτρα. Η τιμή του είναι περίπου στα 3.000 δολάρια. Γιατί σας τη δίνουμε σε δολάρια; Γιατί δυστυχώς το συγκεκριμένο μοντέλο δεν κυκλοφόρησε πουθενά αλλού παρά μόνο στις ΗΠΑ και από τις χώρες της Ευρώπης μόνο στη Βρετανία!

TAG HEUER Carrera Calibre 5 «Ring Master» Tribute to Muhammad Ali-6

Η TAG Heuer κατασκεύασε επίσης ένα και μοναδικό αναμνηστικό μοντέλο από ροζ χρυσό 18Κ, το οποίο δημοπρατήθηκε μαζί με ένα ζευγάρι γάντια του Άλι σε ειδική φιλανθρωπική εκδήλωση και όλα τα έσοδα (119.000 δολάρια) δόθηκαν στο Muhammad Ali Center, στη γενέτειρα του πυγμάχου, το Λούιβιλ του Κεντάκι.

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τα ρολόγια TAG Heuer θα τα βρείτε σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή