Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;

5' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 89α Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου δόθηκαν στις 36 Φεβρουαρίου. Η τελετή απονομής είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς και προσελκύει πλήθος διασημοτήτων που παρελαύνουν φορώντας τα καλά τους στο κόκκινο χαλί. Εδώ βεβαίως αυτό που θα μας απασχολήσει δεν είναι ούτε οι τουαλέτες ούτε τα βαρύτιμα κοσμήματα αλλά τα ρολόγια που ξεχωρίσαμε στους καρπούς των κινηματογραφικών αστέρων. Τι επέλεξαν να φορέσουν με τις black-tie εμφανίσεις τους οι άρρενες –γυναίκα υπάρχει μόνο μία– Χολιγουντιανοί ηθοποιοί αυτή τη λαμπερή βραδιά; Η παρουσίαση γίνεται κατ’ αλφαβητική σειρά, ανά μάρκα.

Sting – BULGARI Diagono Ceramic Chronograph Automatic

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-1

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Sting τραγούδησε συνοδεία της κιθάρας του την –υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού– μπαλάντα «The Empty Chair». Στον καρπό του βρισκόταν ένας χρονογράφος Diagono του οίκου Bulgari, με στεφάνη από μαύρο κεραμικό και χαρακτηριστικό λουράκι από καουτσούκ με ατσάλινες λεπτομέρειες.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-2

Warren Beattie – CARTIER Santos 100 XL Automatic

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-3

Ο παλαίμαχος γόης ήταν από τα μοιραία πρόσωπα της τελετής, καθώς συμμετείχε –άθελά του- στο φιάσκο της λανθασμένης απονομής του βραβείου για την καλύτερη ταινία. Η αμηχανία του ήταν εμφανής. Την ώρα που έδειχνε στο κοινό και στις κάμερες τον φάκελο με τον πραγματικό νικητή –την ταινία Moonlight– αποκαλύφθηκε στον καρπό του η στιβαρή ατσάλινη κάσα του Santos 100 της Cartier.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-4

Jamie Dornan – CARTIER Drive Automatic

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-5

O πρωταγωνιστής της ταινίας «50 Αποχρώσεις του Γκρι» επέλεξε να συνδυάσει το off-white σμόκιν του με το κομψότατο αυτόματο Drive της Cartier με κάσα από ροζ χρυσό 18Κ.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-6

Jeremy Renner – CHOPARD L.U.C 1937 Classic

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-7

Photo: Chopard

Υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα της ταινίας «Arrival» στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Jeremy Renner περπάτησε και αυτός στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ. Για την περίσταση επέλεξε ένα Chopard L.U.C 1937 Classic με ατσάλινη κάσα και ασημί καντράν με λατινικούς αριθμούς.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-8

Mahershala Ali – IWC Da Vinci Chronograph Edition “Laureus Sport For Good Foundation”

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-9

Ο ταλαντούχος Mahershala Ali που κέρδισε το βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία «Moonlight» του Barry Jenkins εθεάθη να φοράει έναν εξαιρετικό, συλλεκτικό χρονογράφο από την ολοκαίνουρια συλλογή Da Vinci της IWC. Πρόκειται για limited edition 1.500 κομματιών με ατσάλινη κάσα 42 mm και manufacture μηχανισμό χρονογράφου flyback με 68 ώρες αυτονομίας.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-10

Dev Patel – IWC Da Vinci Automatic 40mm

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-11

Ο συμπαθής Ινδός ηθοποιός που ήταν υποψήφιος για το βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία «Lion» είναι τον τελευταίο καιρό φίλος και πρεσβευτής της IWC Schaffhausen. Ήταν λοιπόν μάλλον αυτονόητο ότι θα επέλεγε κάποιο ρολόι του ελβετικού οίκου. Ατσάλινο, αυτόματο με αραβικούς αριθμούς και δείκτες σε ροζ χρυσό, το νέο Da Vinci Automatic είναι μία εξαιρετική κλασική πρόταση με διαχρονικό design και διάμετρο στα 40 χιλιοστά.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-12

Damien Chazelle – JAEGER-LECOULTRE Master Grande Ultra Thin Small Second

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-13

Ο άνθρωπος που σάρωσε τα βραβεία φέτος για την ταινία του «La La Land» κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο. Στον καρπό του φιγουράρισε ένα υπέρκομψο και υπέρλεπτο μοντέλο της Jaeger-LeCoultre από ροζ χρυσό. Το ίδιο ρολόι φόρεσε και στις Χρυσές Σφαίρες τον περασμένο Ιανουάριο. Σας το έχουμε παρουσιάσει εδώ.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-14

Barry Jenkins – MONTBLANC Star Classique

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-15
Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-16

O εμπνευστής και σκηνοθέτης του «Moonlight» που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας αλλά και το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου εμφανίστηκε με κλασικό μαύρο σμόκιν και το συνδύασε με ένα εξίσου κλασικό ατσάλινο μοντέλο του οίκου Montblanc, που απ’ ό,τι είδαμε έχει πολλούς fans μεταξύ των αστέρων του Χόλιγουντ.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-17

Ben Affleck – MONTBLANC Star Roman Small Second "Carpe Diem" Special Edition

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-18

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε τη χαρά να δει τον αδερφό του, Casey Affleck, να κερδίζει το πολυπόθητο αγαλματάκι για την ερμηνεία του στο δράμα «Manchester by the Sea». Στη φωτογραφία εικονίζεται μαζί με τον επιστήθιο φίλο του Mat Damon, και στον καρπό του φιγουράρει ένα κλασικό αυτόματο μοντέλο Montblanc με ατσάλινη κάσα 39 mm και guilloché καντράν με ροζ χρυσούς λατινικούς αριθμούς.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-19

Lucas Hedges – MONTBLANC Heritage Spirit Perpetual Calendar

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-20

Photo: Montblanc

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Manchester by the Sea», αν και μόλις 20 ετών, επέλεξε ένα πολύπλοκο μοντέλο με διηνεκές ημερολόγιο, το Heritage Spirit Perpetual Calendar, με ατσάλινη κάσα και αυτόματο μηχανισμό.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-21

 

Denzel Washington – MONTBLANC 4810 Date Automatic

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-22

Photo: Montblanc

Ένα απλό αυτόματο, ατσάλινο μοντέλο του οίκου Montblanc με υπέροχο μαύρο guilloché καντράν ήταν η επιλογή του μεγάλου σταρ Denzel Washington, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Fences».

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-23

Chris Evans – MONTBLANC Star Classique Automatic

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-24

Photo: Montblanc

Παρόλο που η επιλογή του βραδινού κοστουμιού ήταν αρκετά τολμηρή λόγω του έντονου μπλε χρώματος, η αντίστοιχη επιλογή ρολογιού ήταν κλασική και κομψή. Ο Chris Evans, που στην πιο πρόσφατη εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη ενσάρκωσε τον υπερήρωα Captain America, επέλεξε ένα δίχρωμο αυτόματο μοντέλο της συλλογής Star Classique της Montblanc, με κάσα από ατσάλι και στεφάνη από γυαλισμένο ροζ χρυσό.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-25

Nicole Kidman – Vintage OMEGA Secret Watch

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-26

Ένα ρολόι-κόσμημα του 1955 από λευκό χρυσό 18Κ και διαμάντια επέλεξε να φορέσει η πρέσβειρα της OMEGA και υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου Nicole Kidman στην 89η τελετή της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Πρόκειται για ένα κλασικό κομμάτι υψηλής κοσμηματοποιίας που κρύβει επιμελώς την πρόσοψη του ρολογιού πίσω από ένα περίτεχνο διαμαντένιο κάλυμμα και την αποκαλύπτει με το πάτημα ενός κουμπιού. Η διάσημη σταρ «δανείστηκε» το συγκεκριμένο ρολόι από το Μουσείο της Omega στην Bienne.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-27

Terrence Howard – PIAGET Dancer Skeleton 38mm

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-28

Photo: Piaget

Το ιδιαίτερο σακάκι σε στυλ ρομπ ντε σαμπρ του Terrence Howard τράβηξε τα βλέμματα και προκάλεσε αρκετά σχόλια. Εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το ρολόι που επέλεξε να φορέσει την βραδιά των Όσκαρ. Το Dancer Skeleton 38 mm είναι μία δημιουργία του οίκου Piaget από λευκό χρυσό 18Κ με διαμάντια, στο οποίο ο μηχανισμός εκτίθεται σε όλο του το μεγαλείο λόγω απουσίας του καντράν.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-29

Glen Powell – PIAGET Altiplano 38mm Platinum

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-30

Photo: Piaget

Ο γοητευτικός Glen Powell, πρωταγωνιστής της ταινίας «Hidden Figures», η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, συμπλήρωσε το βραδινό του ένδυμα με ένα κομψότατο ρολόι του οίκου Piaget, ένα Altiplano με κάσα 38 mm από πλατίνα.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-31

 

Ryan Gosling – Vintage ROLEX Air-King

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-32

Για το τέλος έχουμε τον υποψήφιο για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο πολυσυζητημένο μιούζικαλ «La La Land». Ο Ryan Gosling είναι γνωστό ότι τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία για τα vintage ρολόγια. Στα φετινά Όσκαρ συνόδευσε το σμόκιν κοστούμι του με ένα vintage Rolex Air-King, ένα all-time-classic ατσάλινο μοντέλο, με καντράν στο χρώμα της σαμπάνιας, λεπτό προφίλ και σχετικά μικρή διάμετρο, όπως ήταν η νόρμα πριν από αρκετές δεκαετίες.

Τι ρολόγια φόρεσαν οι σταρ στα φετινά Όσκαρ;-33

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή