GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Iconic Square Collection

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Iconic Square Collection

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2015 είχε κυκλοφορήσει η πρώτη Sixties Iconic Colletion, η οποία έγινε ανάρπαστη. Τώρα η Glashütte Original συνεχίζει να αποτίει φόρο τιμής στη δεκαετία του ’60 με μία νέα σειρά χρονογράφων με «τετράγωνες» κάσες και καντράν εμπνευσμένα από τα περίφημα μοντέλα «Spezimatic», που κυκλοφορούσαν τη δεκαετία του ’60.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Iconic Square Collection-1

Παραπάνω ίσως προσέξατε ότι η λέξη «τετράγωνες» είναι σε εισαγωγικά. Κι αυτό γιατί πρόκειται ουσιαστικά για κάσες τύπου cushion ή γαλλιστί coussin (κουσέν), που είναι μεν τετραγωνισμένες αλλά έχουν και καμπύλες.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Iconic Square Collection-2

Η σειρά αποτελείται από πέντε μοντέλα, όλα εξίσου εντυπωσιακά, με πομπέ καντράν, καμπύλους δείκτες, vintage αραβικούς αριθμούς και προπάντων συναρπαστικά χρώματα, από τα οποία το κάθε ρολόι πήρε και το όνομά του. Έχουμε λοιπόν το Sixties Iconic Ocean (σε ωραίο ανοιχτό μπλε), το Sixties Iconic Tangerine (σε ένα γλυκό πορτοκαλί), το Sixties Iconic Forest (σε ένα καταπληκτικό πράσινο-σμαραγδί), το Sixties Iconic Fire (στο κόκκινο της φωτιάς) και το πιο «ήσυχο» από όλα Sixties Iconic Graphite (σε σκούρο γκρι).

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Iconic Square Collection-3

Η κατασκευή αυτών των καντράν δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Απαιτείται πολύς χρόνος και ειδικές εργασίες. Για το άψογο αποτέλεσμα ευθύνονται οι ειδικοί τεχνίτες-καντράν της Glashutte Original που εργάζονται στο Pforzheim της Γερμανίας. Αρχικά τα καντράν υφίστανται γαλβανική επίστρωση και κατόπιν καλύπτονται από πολλές και διαδοχικές στρώσεις χρωματιστής λάκας, μέχρι να επιτευχθεί η σωστή απόχρωση και σκίαση. Κατόπιν οι τεχνίτες ψεκάζουν μαύρη λάκα με ειδικό πιστόλι, προκειμένου να επιτύχουν αυτή την υπέροχη ντεγκραντέ εμφάνιση κάθε πλάκας. Το τελικό στάδιο είναι το ψήσιμο των καντράν σε υψηλή θερμοκρασία για να σταθεροποιηθούν τα χρώματα.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Iconic Square Collection-4

Τα τέσσερα χρωματιστά μοντέλα έχουν φινίρισμα σε εφέ ηλιακών ακτίνων, ενώ το γκρίζο μοντέλο, το Sixties Iconic Graphite, έχει ανάγλυφο «σταμπωτό» καντράν, αποτέλεσμα γαλβανικής επιμετάλλωσης που επιτυγχάνεται με μία πρέσα βάρους 60 τόνων.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Iconic Square Collection-5

Κατά τα άλλα, τα Sixties Iconic Square έχουν κάσες από ανοξείδωτο ατσάλι διαστάσεων 41,35 x 41,35 mm και είναι εξοπλισμένα με έναν εξαιρετικό αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου, τον manufacture Calibre 39-34, με συχνότητα 28.800 ταλαντώσεων/ώρα και 40 ώρες ενεργειακή αυτονομία. Ο μηχανισμός έχει όλα τα χαρακτηριστικά για τα οποία φημίζεται η Glashütte, όπως την πλάκα τριών τετάρτων με ωραία διακόσμηση, τον σκελετωμένο ρότορα με το χαρακτηριστικό διπλό λογότυπο της μάρκας καθώς και το σύστημα ρύθμισης «λαιμός κύκνου».

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Iconic Square Collection-6

Τα ρολόγια αυτά έχουν μόνο ένα μεγάλο μειονέκτημα. Την σπανιότητά τους. Κυκλοφορούν σε 25 σετ, αποκλειστικά στις μπουτίκ της Glashütte Original και σε λίγους επιλεγμένους κοσμηματοπώλες παγκοσμίως.

Δείτε τα Sixties Iconic Square «ζωντανά» στο παρακάτω βίντεο…

 

 

Περισσότερα για τη Glashutte Original εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή