BAUME & MERCIER Clifton GMT Power Reserve

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Baume & Mercier είναι μία μάρκα που –αν μη τι άλλο– σου προσφέρει εξαιρετικό value for money. Τα ρολόγια της είναι πάντα καλοσχεδιασμένα, κομψά στον καρπό, εφοδιασμένα με αξιόπιστους ελβετικούς μηχανισμούς και πρακτικές λειτουργίες και το σημαντικότερο μπορεί να τα αποκτήσει κάποιος καθώς προσφέρονται σε εξαιρετικά λογικές τιμές. Παράδειγμα αυτό το νέο μέλος της «οικογένειας» Clifton, το οποίο συνδυάζει τρεις πολύ χρήσιμες λειτουργίες: ημερομηνία, ένδειξη ενεργειακής αυτονομίας και δεύτερη ώρα. Το Clifton GMT Power Reserve ήταν από κορυφαία μοντέλα που παρουσίασε ο ελβετικός οίκος στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης – SIHH 2017, τον περασμένο Ιανουάριο. Ας δούμε ποιες είναι οι αρετές του…

BAUME & MERCIER Clifton GMT Power Reserve-1

Στεγασμένο σε μία στιβαρή αλλά και συνάμα κομψή κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, το ρολόι αυτό μπορεί να φορεθεί άνετα σε κάθε περίσταση, με κοστούμι στο γραφείο ή σε κάποια επίσημη περίσταση ή με τζιν σε κάποια casual εμφάνιση. Έχει κλασική διάμετρο 43 mm άρα δεν είναι ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό στον καρπό.

BAUME & MERCIER Clifton GMT Power Reserve-2

Kάτω από το θολωτό αντι-αντανακλαστικό κρύσταλλο ζαφειριού αναδεικνύεται το υπέροχο σκούρο μπλε καντράν, φινιρισμένο με εφέ ηλιακών ακτίνων (soleil), πάνω στο οποίο «γράφουν» με απόλυτη ευκρίνεια οι ντελικάτοι αραβικοί αριθμοί και οι επιροδιωμένοι δείκτες.

BAUME & MERCIER Clifton GMT Power Reserve-3

Όπως προαναφέραμε ένα μεγάλο ατού του ρολογιού είναι οι χρήσιμες λειτουργίες του. Έτσι, εκτός από την ημερομηνία στη γνώριμη θέση της στο 3, έχουμε ένδειξη δεύτερης ώρας σε πρωτότυπο ημικυκλικό βοηθητικό καντράν στο 12, η οποία διαθέτει και ένδειξη ημέρας/νύχτας. Σε απόλυτη συμμετρία συναντούμε την retrograde ένδειξη ενεργειακής αυτονομίας (power reserve) στο 6. Μικρές πινελιές κόκκινου χρώματος προσθέτουν χαρακτήρα στο ρολόι.

BAUME & MERCIER Clifton GMT Power Reserve-4

Στο εσωτερικό κρύβεται ένας δοκιμασμένος αυτόματος μηχανισμός, ο Soprod Calibre 9035, ο οποίος λειτουργεί με συχνότητα 28.800 ταλαντώσεων την ώρα και έχει 42 ώρες power reserve. Από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας μπορεί να θαυμάσει κάποιος το ωραίο φινίρισμά του.Το σύνολο ολοκληρώνει ένα φίνο λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα με μεγάλες τετράγωνες φολίδες, το οποίο ασφαλίζει στον καρπό με τριπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Φλαμ Ελλάς (τηλ.: 210-3314653-5)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή