ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To φυσικό του περιβάλλον είναι σε βάθος τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το νέο Oyster Perpetual Sea-Dweller είναι η νέα γενιά του θρυλικού καταδυτικού ρολογιού που κατασκεύασε η Rolex για επαγγελματίες θιασώτες του βυθού, πριν από μισό αιώνα.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller-1

Το νέο Sea-Dweller στεγάζεται σε ατσάλινη κάσα 43 mm, αισθητά μεγαλύτερη συγκριτικά με το πρωτότυπο μοντέλο του 1967 που ήταν 40 mm και ελαφρώς μικρότερη συγκριτικά τα Sea-Dweller της προηγούμενης γενιάς που ήταν στα 44 mm.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller-2

Το πρώτο Sea-Dweller του 1967

Κάτι που για πρώτη φορά βλέπουμε σε μοντέλο Sea-Dweller είναι η προσθήκη μεγεθυντικού φακού στο κρύσταλλο πάνω από την ένδειξη της ημερομηνίας στο 3. Το όνομα Sea-Dweller στο καντράν εμφανίζεται σε κόκκινο χρώμα, μία λεπτομέρεια που σίγουρα θα αρέσει στους fans του συγκεκριμένου μοντέλου, καθώς θυμίζει το πρωτότυπο Sea-Dweller του 1967.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller-3

Επειδή πρόκειται για τεχνικό καταδυτικό ρολόι, το οποίο απευθύνεται κατ’ αρχάς σε επαγγελματίες θιασώτες του βυθού, το νέο Sea-Dweller παραμένει εγγυημένα στεγανό και λειτουργικό μέχρι 1.220 μέτρα βάθος (4.000 πόδια). Άλλωστε το πρωτότυπο Oyster Perpetual Sea-Dweller είχε αρχικά σχεδιαστεί για τους πρωτοπόρους στις καταδύσεις σε μεγάλα βάθη και είναι εξοπλισμένο με βαλβίδα ηλίου, η οποία αποτελεί πατέντα της Rolex από το 1967.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller-4

Η μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη καταδυτική στεφάνη φέρει διαβαθμίσεις 60 λεπτών και επιτρέπει στον δύτη να παρακολουθούν ασφαλώς τους χρόνους κατάδυσης και αποσυμπίεσης. Είναι εφοδιασμένη με έναν δακτύλιο από μαύρο Cerachrom (το κεραμικό υψηλής τεχνολογίας-πατέντα της Rolex) ενώ οι διαβαθμίσεις φέρουν επίστρωση PVD (Physical Vapour Deposition) με μία λεπτή στρώση πλατίνας.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller-5

Στο μαύρο καντράν οι δείκτες και οι ενδείξεις των ωρών είναι ευμεγέθεις και φέρουν φωτοβόλο επίστρωση Chromalight, η οποία εκπέμπει παρατεταμένα ένα μπλε φως, για άριστη ανάγνωση των ενδείξεων στις σκοτεινές συνθήκες του βυθού. Η κορόνα προστατεύεται από ειδικό σύστημα που αποτελεί συνέχεια του μεσαίου τμήματος της κάσας, διαθέτει το τριπλό σύστημα υδατοστεγανότητας Triplock και βιδώνει αεροστεγώς, προσφέροντας απόλυτη προστασία από το νερό, όπως οι καταπακτές των υποβρυχίων.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller-6

Στο εσωτερικό κρύβεται ο καινούριος state-of-the-art Calibre 3235, o ίδιος που εξοπλίζει και το Datejust 41. Είναι η πρώτη φορά που αυτός ο αυτόματος μηχανισμός συναντάται σε Professional μοντέλο της Rolex. Διαθέτει το νέο σύστημα διαφυγής Chronergy–πατέντα της Rolex, το οποίο εγγυάται εξαιρετική μηχανική και ενεργειακή αξιοπιστία ενώ λόγω του υλικού κατασκευής του, ένα κράμα νικελίου-φωσφόρου, το οποίο δεν επηρεάζεται από τα μαγνητικά πεδία.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller-7

Μία άλλη πατέντα της Rolex στον Calibre 3235 είναι το μπλε ελατήριο Parachrom, το οποίο είναι φτιαγμένο από ένα αποκλειστικό αντιμαγνητικό κράμα και προσφέρει δεκαπλάσια ακρίβεια συγκριτικά με τα παραδοσιακά ελατήρια σε περίπτωση κρούσεων.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller-8

Ο Calibre 3235 είναι εφοδιασμένος με ένα ειδικό σύστημα αυτόματου κουρδίσματος και με perpetual ρότορα (βαρίδι) και χάρη στην καινοτόμο αρχιτεκτονική του βαρελιού και την υψηλή απόδοση του συστήματος διαφυγής, προσφέρει έως και 70 ώρες ενεργειακή αυτονομία.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller-9

Το Oyster μπρασελέ του νέου Sea-Dweller έχει συμπαγείς συνδέσμους από ατσάλι 904L και κλείνει με κούμπωμα Oysterlock που χάρη στο σύστημα ασφαλείας που διαθέτει, προλαμβάνει αθέλητο άνοιγμά του. Ένα σύστημα διπλής προέκτασης επιτρέπει να ρυθμίζει κανείς το μήκος του χωρίς τη χρήση εργαλείων και να μπορεί το ρολόι να φορεθεί πάνω από καταδυτική στολή πάχους έως και 7 mm. Επιπλέον, χάρη στο σύστημα Fliplock, το μπρασελέ μπορεί να προεκταθεί κατά 26 mm, ενώ το σύστημα Glidelock της Rolex επιτρέπει τη σταδιακή ρύθμιση μικρών διαστημάτων έως 2 mm για συνολικό μήκος περίπου 20 mm.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller-10

Όπως όλα τα μοντέλα της Rolex το Sea-Dweller καλύπτεται από την πιστοποίηση Superlative Chronometer, την οποία αναδιατύπωσε η Rolex το 2015 και αφορά το πλήρως συναρμολογημένο ρολόι, μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού στη κάσα. Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται ακρίβεια, ενεργειακή αυτονομία, υδατοστεγανότητα και αξιόπιστο αυτόματο κούρδισμα. Η ακρίβεια που προσφέρει ένα Rolex Superlative Chronometer είναι της τάξης των −2/+2 δευτερολέπτων την ημέρα.

Δείτε και το σχετικό video.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ROLEX HELLAS (τηλ.: 210-3621138, 210-3235909)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή