To αγαπημένο Cartier της Τζάκι Κένεντι πουλήθηκε σε δημοπρασία

To αγαπημένο Cartier της Τζάκι Κένεντι πουλήθηκε σε δημοπρασία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξεπέραστο σύμβολο του στιλ, η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση εξακολουθεί να μας απασχολεί, ακόμη και είκοσι χρόνια μετά το θάνατό της. Τελευταία αφορμή, η πρόσφατη δημοπρασία του οίκου Christies με τίτλο «Rare Watches and American Icons».

To αγαπημένο Cartier της Τζάκι Κένεντι πουλήθηκε σε δημοπρασία-1

Ένα αγαπημένο Cartier Tank του 1962, το οποίο ανήκε στην Τζάκι πουλήθηκε σε άγνωστο συλλέκτη έναντι του ποσού των 379.500 δολαρίων! Η τιμή είναι τριπλάσια από την αρχική πρόβλεψη των Christie’s που το είχαν εκτιμήσει μεταξύ 60.000 και 120.000 δολαρίων. Το ρολόι πουλήθηκε ως σετ μαζί με έναν αυθεντικό πίνακα που επίσης ανήκε στην Τζάκι Κένεντι.

To αγαπημένο Cartier της Τζάκι Κένεντι πουλήθηκε σε δημοπρασία-2

Το ρολόι είχε δωρίσει στην Πρώτη Κυρία ο γαμπρός της (σύζυγος της αδελφής της, Λι Μπουβιέ), πρίγκιπας Στανισλάς «Στας» Ράτζβιλ. Η κάσα του είναι από χρυσό 18Κ και στο πίσω μέρος της φέρει χαραγμένη την εξής αφιέρωση: «Stas to Jackie 23 Feb. 63 2:05 am to 9:35 pm».

To αγαπημένο Cartier της Τζάκι Κένεντι πουλήθηκε σε δημοπρασία-3

Τι σημαίνει αυτή η ημερομηνία και οι ώρες; Ο πρόεδρος Κένεντι ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να προσέχουν την καλή φυσική τους κατάσταση και είχε προτείνει στους εργαζομένους στον Λευκό οίκο να συμμετάσχουν σε μία πεζοπορία διάρκειας 17 ωρών στους δρόμους της Φλόριντα, προκειμένου να δώσουν το καλό παράδειγμα. Ο Στας πήρε μέρος σε αυτή τη δράση και χάραξε στο ρολόι την ημερομηνία και την ώρα έναρξης και λήξης της πεζοπορίας.

To αγαπημένο Cartier της Τζάκι Κένεντι πουλήθηκε σε δημοπρασία-4

Photo: Reuters

Η Τζάκι μπορεί να μην συμμετείχε σ’ αυτή τη δραστηριότητα, ευχαρίστησε όμως τον γαμπρό της με μία ακουαρέλα που απεικονίζει τον Στας και τον σύμβουλο του προέδρου Κένεντι, Τσακ Σπόλντινγκ, να περπατούν. Στον πίνακα εμφανίζονται η ίδια ημερομηνία και ώρες, καθώς και η αφιέρωση: «Jackie to Stas with love and admiration» (από την Τζάκι στον Στας με αγάπη και θαυμασμό).

To αγαπημένο Cartier της Τζάκι Κένεντι πουλήθηκε σε δημοπρασία-5

Περισσότερες πληροφορίες για την Cartier εδώ και για τη δημοπρασία εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή