IWC Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Tribute to Mark XI”

IWC Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Tribute to Mark XI”

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η IWC Schaffhausen κυκλοφορεί μια ειδική έκδοση του Pilot’s Watch Mark XVIII σχεδιασμένο στα πρότυπα του ιστορικού ρολογιού αεροπορίας Mark 11. Η συλλεκτική αυτή έκδοση θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 1.948 ρολογιών –ο αριθμός παραπέμπει στο έτος κατασκευής του πρώτου Mark 11.

IWC Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Tribute to Mark XI”-1

Το Mark 11 με το μαύρο καντράν και τους φωσφορίζοντες αραβικούς αριθμούς κυκλοφορούσε από το 1948 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αρχικά είχε διατεθεί στην Royal Air Force, αλλά χρησιμοποιήθηκε και από στρατιωτικές δυνάμεις της Κοινοπολιτείας. Το 1994, ένα μεταγενέστερο πολιτικό μοντέλο, το Mark XII, ξεκίνησε τη μεγάλη παράδοση των Mark Pilot’s Watches, τα οποία από τότε συγκαταλέγονται στα πιο δημοφιλή ρολόγια που έχει κατασκευάσει η IWC Schaffhausen.

IWC Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Tribute to Mark XI”-2

Το Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Tribute to Mark XI” εμπεριέχει στοιχεία της επαναστατικής σχεδίασης του ιστορικού Mark 11. Τα μικρά ορθογώνια στις θέσεις 3,6,9 και 12 όπως και οι δείκτες του ρολογιού έχουν επικαλυφθεί με φωσφορίζον υλικό, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή αναγνωσιμότητα, ακόμα και τη νύχτα. Το μοντέλο αυτό διαφέρει από το Mark XVIII της τρέχουσας συλλογής σε δύο σημεία: οι δείκτες είναι πιο λεπτοί ενώ η τριγωνική ένδειξη στη θέση 12 δεν πλαισιώνεται από τις δύο κουκίδες.

IWC Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Tribute to Mark XI”-3

Το πρωτότυπο Mark XI του 1948 και ο σύγχρονος απόγονός του

Στεγανή μέχρι 60 μ., η κάσα του ρολογιού είναι ατσάλινη με διάμετρο 40 mm και πάχος 10,8 mm. Μία εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο προστατεύει τον αυτόματο Calibre 35111 από τα μαγνητικά πεδία και το κρύσταλλο σαπφείρου προστατεύεται από απότομες πτώσεις πίεσης στο πιλοτήριο. Ο μηχανισμός έχει συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και 42 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Όπως και το πρωτότυπο μοντέλο του 1948, ο σύγχρονος απόγονός του φοράει μιλιτέρ πράσινο υφασμάτινο λουράκι τύπου ΝΑΤΟ.

IWC Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Tribute to Mark XI”-4

Η ειδική αυτή έκδοση θα διατίθεται αποκλειστικά από τα Harrods του Λονδίνου για τρεις μήνες, ξεκινώντας από τον Ιούλιο το 2017. Στη συνέχεια, θα είναι διαθέσιμο από όλες τις μπουτίκ της IWC και τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή