Τι ρολόι φοράει ο Iron Man στην νέα ταινία Spider-Man;

Τι ρολόι φοράει ο Iron Man στην νέα ταινία Spider-Man;

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι ρολόι πιστεύετε ότι θα ταίριαζε στον ήρωα που υποδύεται ο Robert Downey Jr. στην ταινία Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του; Οπωσδήποτε κάποιο με φουτουριστική εμφάνιση και επιβλητικό μέγεθος ώστε να ταιριάζει στον καρπό ενός τόσο macho χαρακτήρα. Θα περίμενε κανείς να φοράει κάποιο εντυπωσιακό gadget καρπού ειδικά φτιαγμένο για τις ανάγκες της ταινίας. Κι όμως το ρολόι του Iron Man είναι πραγματικό και κυκλοφορεί, σε περιορισμένη παραγωγή, στην συλλογή μίας πολύ ιδιαίτερης, ανεξάρτητης ελβετικής ωρολογοποιίας, της URWERK. Ακόμη και αν το όνομα σάς είναι άγνωστο, αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη, mainstream ελβετική μάρκα. Τα ρολόγια της όχι απλώς ξεφεύγουν από την πεπατημένη, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν μία κατηγορία από μόνα τους.

Τι ρολόι φοράει ο Iron Man στην νέα ταινία Spider-Man;-1

O Robert Downey Jr. που υποδύεται τον Tony Stark-Iron Man με το URWERK UR-110 RG (Photo: Urwerk)

Η URWERK γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της και είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στους συλλέκτες και τους connoisseurs για την avant-garde σχεδίαση και την υψηλή τεχνολογία των μηχανικών ρολογιών της. Στα τέλη του 2016 δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από τη Sony Pictures: κάποιος βασικός χαρακτήρας της ταινίας Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του ήθελε να δει και ενδεχομένως να φορέσει κάποιο από τα ρολόγια τους. Η συγκεκριμένη μάρκα δεν έχει πρεσβευτές, ούτε αρέσκεται να πληρώνει διάσημα πρόσωπα προκειμένου να διαφημίσει τα ρολόγια της γι’ αυτό και αρνήθηκε ευγενικά να συνεργαστεί. Ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα από την εταιρεία παραγωγής, με τη διευκρίνιση ότι επρόκειτο για προσωπικό αίτημα ενός από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας, του κυρίου Robert Downey Jr.!

Τι ρολόι φοράει ο Iron Man στην νέα ταινία Spider-Man;-2

O Robert Downey Jr. στην πρεμιέρα της ταινίας Spider-Man: Homecoming", στο Chinese Theater του Χόλιγουντ, 28 Ιουνίου 2017. (Photo: Urwerk)

Έτσι, η Yacine Sar, υπεύθυνη επικοινωνίας της URWERK, ταξίδεψε μέχρι την Ατλάντα των ΗΠΑ για να γνωρίσει από κοντά αυτόν τον επίμονο κύριο και νέο φίλο της μάρκας. Ο Αμερικανός σταρ θεωρούσε ότι ο χαρακτήρας που υποδυόταν στην ταινία, ο Tony Stark / Iron Man θα ήταν ακόμη πιο cool εάν φορούσε ένα μοντέλο της URWERK στον καρπό του. Το ρολόι που επελέγη τελικά ήταν το UR-110 RG.

Τι ρολόι φοράει ο Iron Man στην νέα ταινία Spider-Man;-3

Η κάσα του URWERK UR-110 RG είναι από τιτάνιο, γι’ αυτό παρά τον όγκο του είναι πολύ ελαφρύ στον καρπό, και φέρει στεφάνη από ροζ χρυσό 18Κ. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ο τρόπος που δείχνει την ώρα: αντί των κλασικών δεικτών της ώρας και των λεπτών, χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο μηχανικό δορυφορικό σύστημα με περιστρεφόμενους κύβους. Ο κάτοχος του ρολογιού μπορεί να διαβάσει την ώρα στη δεξιά πλευρά ενώ πάνω στο καντράν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις ημέρας/νύχτας, «oil change» (αλλαγής λαδιών, υποδεικνύοντας πότε το ρολόι χρειάζεται σέρβις) καθώς και υποκαντράν μικρών δευτερολέπτων. Ο αυτόματος μηχανισμός του Caliber UR-9.01 έχει αυτονομία 39 ωρών. Όσο για την αξία του; 115.000 δολάρια! Εκτός από την έκδοση με στεφάνη από ροζ χρυσό, το UR-110 κυκλοφορεί σε διάφορες εξίσου εντυπωσιακές εκδοχές, όπως με στεφάνη από εξωτικά ξύλα (Eastwood Macassar Ebony ή Eastwood Red Ebony).

Τι ρολόι φοράει ο Iron Man στην νέα ταινία Spider-Man;-4

URWERK UR-110 Eastwood Macassar Ebony και UR-110 Eastwood Red Ebony

 

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο εδώ.

www.urwerk.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή