HOURS

Ο Eddie Redmayne παρουσιάζει τα νέα OMEGA Seamaster Aqua Terra

eddie-redmayne_3
se_at_gents_imggallery1_large
se_at_gents_22022412102001_ambiance_large
se_at_gents_imggallery2_large
se_at_gents_imggallery3_large
22010382056-ladies
22020412106

Το 2002, η OMEGA δημιούργησε μια τολμηρή συλλογή ρολογιών εντός της διάσημης οικογένειάς της, Seamaster. Τη βάφτισε «Aqua Terra» για να τιμήσει το πνεύμα των πρώτων μοντέλων Seamaster της OMEGA, τα οποία ήταν γνωστά για την αξιοπιστία τους τόσο στο νερό (aqua), όσο και στην ξηρά (terra). Με σαράντα μοντέλα σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη (41 mm, 38 mm, 35 mm και 28 mm), η πρώτη συλλογή Aqua Terra συνδύαζε στιλ και τεχνολογική καινοτομία και ταίριαζε «γάντι» σε έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Ο λιτός σχεδιασμός τους τα καθιστούσε ιδανικά τόσο το πρωί στο γραφείο, όσο και το βράδυ σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Παρόλα αυτά τα ρολόγια παρέμεναν καθαρόαιμα Seamaster, με υψηλές επιδόσεις, αντικραδασμική τεχνολογία και στεγανότητα έως 150 μέτρα (15 bar).

o-eddie-redmayne-paroysiazei-ta-nea-omega-seamaster-aqua-terra0

Τα Seamaster Aqua Terra δεν σταμάτησαν ποτέ να εξελίσσονται και 15 χρόνια αργότερα αποτελούν πλέον μία από τις σπουδαιότερες συλλογές της OMEGA. Η συλλογή του 2017 διατηρεί τα τυπικά στοιχεία του σχεδιασμού των Aqua Terra –το σχήμα της κάσας, τα στοιχεία του καντράν και των κυρτών βραχιόνων–, εντούτοις κάθε άλλο στοιχείο έχει επανασχεδιαστεί με το πέρασμα του χρόνου.

o-eddie-redmayne-paroysiazei-ta-nea-omega-seamaster-aqua-terra2

Η πιο εντυπωσιακή αλλαγή ήταν η προσθήκη, το 2008, του γραμμωτού μοτίβου «teak» στο καντράν. Εμπνευσμένο από το ξύλινο κατάστρωμα των πολυτελών γιοτ, αποτελεί γίνει πλέον ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Aqua Terra.

o-eddie-redmayne-paroysiazei-ta-nea-omega-seamaster-aqua-terra4

Άλλες προσθήκες περιλαμβάνουν τον δακτύλιο ένδειξης των λεπτών στην περιφέρεια του καντράν και τη χρήση νέων υλικών κατασκευής, μεταξύ αυτών και τον χρυσό Sedna™18Κ.

o-eddie-redmayne-paroysiazei-ta-nea-omega-seamaster-aqua-terra6

Ίσως η μεγαλύτερη επανάσταση ήρθε το 2013 με την παρουσίαση του OMEGA Seamaster Aqua Terra >15.000 Gauss. Αυτό το νέο μοντέλο βοήθησε να αλλάξει για πάντα ο τρόπος που η βιομηχανία της ωρολογοποιίας προσέγγιζε τις προκλήσεις των μαγνητικών πεδίων. Αντί να προστατεύσει τον μηχανισμό, τοποθετώντας τον στην παραδοσιακή εσωτερική κάσα, για την κατασκευή του νέου Aqua Terra χρησιμοποιήθηκαν επιλεγμένα μη-σιδηρούχα υλικά για την κατασκευή του ίδιου του μηχανισμού, εξασφαλίζοντας μαγνητική αντίσταση, που φτάνει τα 15.000 Gauss!

Η ΣΥΛΛΟΓΗ 2017

Το Seamaster Aqua Terra της OMEGA πάντα προσέφερε την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην εκλεπτυσμένη εμφάνιση και το θαλασσινό πνεύμα. Στη νέα συλλογή μερικά από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά της έχουν τονιστεί ή έχουν ελαφρώς αλλαχθεί. Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι η αλλαγή φοράς των γραμμών του μοτίβου teak στο καντράν –οριζόντια, ενώ προηγουμένως ήταν κάθετη–, η καθαρότερη αισθητική, η συμμετρία της κάσας και βεβαίως η πιστοποίηση των ρολογιών ως Master Chronometers.

o-eddie-redmayne-paroysiazei-ta-nea-omega-seamaster-aqua-terra8

Τα ανδρικά μοντέλα διατίθενται σε δύο διαμέτρους κάσας: 41 mm ή 38 mm. Διαθέτουν νέα κωνική κορόνα ενώ στο καντράν το παράθυρο της ημερομηνίας μεταφέρθηκε από το 3 στο 6 για καλύτερη συμμετρία. Ορισμένα μοντέλα των 41 mm συνδυάζονται με λουρί από καουτσούκ, κάτι νέο για τα Aqua Terra, το οποίο είναι ενσωματωμένο στην κάσα με έναν πρόσθετο σύνδεσμο από ατσάλι ή χρυσό Sedna™ 18Κ.

o-eddie-redmayne-paroysiazei-ta-nea-omega-seamaster-aqua-terra10

Τα μεταλλικά μπρασελέ έχουν επανασχεδιαστεί, ώστε να είναι ακόμα καλύτερη η ενσωμάτωσή τους με την κάσα. Αυτό χρησιμεύει ιδιαίτερα σε χρήστες με λεπτότερους καρπούς. Τα νέα μεταλλικά μπρασελέ περιλαμβάνουν επίσης ενισχυμένους συνδέσμους και ένα πατενταρισμένο σύστημα με μπαρέτα ασφαλείας.

o-eddie-redmayne-paroysiazei-ta-nea-omega-seamaster-aqua-terra12

Όλα τα μοντέλα λειτουργούν με τους μηχανισμούς Master Chronometer Calibre 8900/ 8901 (41 mm) ή 8800 (38 mm), διαθέτοντας το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης της ωρολογοποιίας για την ακρίβεια, την απόδοση και την αντίσταση στον μαγνητισμό.

o-eddie-redmayne-paroysiazei-ta-nea-omega-seamaster-aqua-terra14

Δείτε τα «ζωντανά» στον καρπό του Eddie Redmayne στο video που ακολουθεί…

Η γυναικεία συλλογή Seamaster Aqua Terra διαθέτει πλέον 30 νέα μοντέλα σε δύο μεγέθη (34 mm και 38 mm). Ακόμα και μέσα στις εκλεπτυσμένες κάσες, η OMEGA έχει καταφέρει να δώσει στα ρολόγια αρκετές παραλλαγές στον σχεδιασμό τους και στα περισσότερα μοντέλα, αναβάθμιση του μηχανισμού σε Master Chronometer, προσφέροντας εντυπωσιακά επίπεδα ακριβείας και απόδοσης.

o-eddie-redmayne-paroysiazei-ta-nea-omega-seamaster-aqua-terra16

Σε όλα τα μοντέλα τα καντράν είναι καθαρά και ευδιάκριτα, βγαίνουν σε 14 διαφορετικά χρώματα –ορισμένα είναι από φίλντισι– και έχουν διαμάντια στις ενδείξεις ώρας. Οι συμμετρικές κάσες έχουν επανασχεδιαστεί για να επιτευχθεί η τέλεια ενσωμάτωσή τους με τα γυναικεία μπρασελέ από ενισχυμένο ατσάλι η χρυσό Sedna™ 18Κ.

o-eddie-redmayne-paroysiazei-ta-nea-omega-seamaster-aqua-terra18

Όλα τα μοντέλα λειτουργούν με τους μηχανισμούς Master Chronometer Calibre 8800 / 8801, διαθέτοντας το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης για την ακρίβεια, την απόδοση και την αντοχή στα μαγνητικά πεδία.

o-eddie-redmayne-paroysiazei-ta-nea-omega-seamaster-aqua-terra20

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Omega.
Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)