Το BREITLING DC-3 ολοκλήρωσε τον γύρο της Γης

Το BREITLING DC-3 ολοκλήρωσε τον γύρο της Γης

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον περασμένο Μάρτιο σας είχαμε αναγγείλει αυτό το ταξίδι, όταν συναντήσαμε τους πιλότους στον δεύτερο σταθμό τους, την Αθήνα (περισσότερα στο σχετικό θέμα, εδώ). Έχοντας ξεκινήσει αυτή τη μικρή οδύσσεια στις 9 Μαρτίου από τη Γενεύη, το αεροσκάφος DC-3 της Breitling ολοκλήρωσε πριν από λίγες μέρες τον γύρο του κόσμου και επέστρεψε αλώβητο και αξιόμαχο πίσω στην Ελβετία στις 14 Σεπτεμβρίου. Προσγειώθηκε στην Σιόν, πάνω στην ώρα για το Breitling Sion Airshow 2017, ένα γεγονός που προσέλκυσε εκατό χιλιάδες λάτρεις των αεροπορικών επιδείξεων. Ήταν ένα πραγματικό κατόρθωμα για το θρυλικό ελικοφόρο αεροσκάφος που φέτος γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του. Κατά την προσγείωσή του το συνόδευαν αεροσκάφη της Frecce Tricolori, της ελίτ μοίρας της Ιταλικής πολεμικής αεροπορίας. 

Το BREITLING DC-3 ολοκλήρωσε τον γύρο της Γης-1

Επί έξι μήνες το Breitling DC-3 όργωνε τους ουρανούς, σε ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι γύρω από τη Γη. Από την Ελβετία κατευθύνθηκε στα Βαλκάνια, από εκεί στη Μέση Ανατολή, την Ινδία, την Νοτιοανατολική Ασία, τον Ειρηνικό ωκεανό και τη Βόρειο Αμερική. Με κυβερνήτη τον έμπειρο πιλότο Francisco Agullo, το Breitling DC-3 World Tour κάλυψε απόσταση 45.374 χιλιομέτρων (24.500 ναυτικών μιλίων). Η Breitling μάλιστα προσφέρει στη UNICEF δύο ελβετικά φράγκα για κάθε μίλι του ταξιδιού.

Το BREITLING DC-3 ολοκλήρωσε τον γύρο της Γης-2

Συλλέκτες ετοιμαστείτε!

Με το Breitling DC-3 δεν πέταξαν μόνο το πλήρωμα και ελάχιστοι προνομιούχοι επιβάτες. Ειδικά για την περίσταση η Breitling δημιούργησε μία περιορισμένη έκδοση του μοντέλου Navitimer, ενός cult χρονογράφου ιδιαίτερα αγαπητού στους πιλότους και τους εραστές των αιθέρων, ήδη από το 1952. 500 ρολόγια αποτέλεσαν το πολύτιμο φορτίο του DC-3 στο ταξίδι του γύρω από την υφήλιο.

Το BREITLING DC-3 ολοκλήρωσε τον γύρο της Γης-3

Τώρα οι τυχεροί ιδιοκτήτες των ρολογιών θα παραλάβουν τους χρονογράφους Navitimer “Breitling DC-3 World Tour” μαζί με το ημερολόγιο πτήσης υπογεγραμμένο από τον κυβερνήτη Francisco Agullo, στο οποίο καταγράφονται όλες οι ώρες απογείωσης και προσγείωσης, οι χρόνοι πτήσης, τα ονόματα των πιλότων καθώς και οι καιρικές συνθήκες σε κάθε στάδιο του ταξιδιού. 

Το BREITLING DC-3 ολοκλήρωσε τον γύρο της Γης-4

Αξίζει να δείτε το σχετικό video όπου καταγράφονται όλοι οι σταθμοί του Breitling DC3.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Breitling.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοελλάς (τηλ.: 210-3638286)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή