CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας

CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα L.U.C XPS είναι τα πιο «απλά», λεπτά και κλασικά μοντέλα της συλλογής L.U.C της Chopard. Είναι ρολόγια με τρεις δείκτες που χάρη στη διακριτική τους κομψότητα και τη διαχρονική τους σχεδίαση συνδυάζονται άψογα με καλοραμμένα κοστούμια και μπλέιζερ και το φυσικό τους περιβάλλον είναι στον καρπό ενός αυθεντικού gentleman.

CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-1

Το πρώτο μοντέλο L.U.C XP παρουσιάστηκε από τη Manufacture Chopard το 2006 και διέθετε όλες τις αρετές και τα οικεία χαρακτηριστικά γνωρίσματα των L.U.C XPS: κάσα λεπτού προφίλ, υπέρκομψο καντράν και μηχανισμό αυτόματου κουρδίσματος με μικρο-ρότορα και γενναιόδωρη ενεργειακή αυτονομία. Εκείνο το βασικό μοντέλο, που αποτέλεσε πυλώνα της συλλογής υψηλής ωρολογοποιίας L.U.C, εξελίχθηκε σχεδιαστικά με τα χρόνια, κυκλοφόρησε σε διάφορες εκδοχές, όλες όμως με την απαράμιλλη κομψότητα και την μηχανική ακρίβεια των περίφημων χρονομέτρων της Chopard. Έντεκα χρόνια αργότερα, η συλλογή L.U.C XPS μας συστήνεται εκ νέου, καθαρότερη και πιο σοφιστικέ από ποτέ. Mε νέα καντράν και πιο ραφιναρισμένες λεπτομέρειες στις γραμμές της κάσας, αποτελείται από τέσσερις εξίσου συναρπαστικές εκδοχές:

CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-2

Η έκδοση από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένας ύμνος στη μινιμαλιστική κομψότητα με το γκρίζο χρώμα της κάσας να δένει απόλυτα με τη λευκή κοκκώδη υφή του καντράν.

CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-3
CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-4

Πιο πολύτιμη και διακριτική, η έκδοση από λευκό χρυσό 18Κ περιβάλλει ένα μαύρο καντράν με υφή ηλιακών ακτίνων…

CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-5
CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-6

…ενώ πιο θερμή και «λουσάτη», η έκδοση από ροζ χρυσό 18Κ αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο χάρη στο φίνο ασημί καντράν, και πάλι σε διακοσμητικό μοτίβο ηλιακών ακτίνων.

CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-7
CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-8

Η τελευταία εκδοχή του L.U.C XPS είναι φτιαγμένη από αστραφτερή πλατίνα 950, συνδυάζεται με μπλε καντράν και ομοιόχρωμο λουράκι και η υψηλή της ποιότητα πιστοποιείται από την περίφημη Σφραγίδα της Γενεύης.

CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-9

Όλα τα μοντέλα έχουν κάσα διαμέτρου 40 mm και πάχους 7,2 mm, λεπτούς βραχίονες που εξασφαλίζουν άνεση στον καρπό και θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού που βοηθά το ρολόι να γλιστράει εύκολα κάτω από τη μανσέτα ενός πουκαμίσου και αναδεικνύει τις απαλές γραμμές του. Ντελικάτες σφηνοειδείς ενδείξεις σηματοδοτούν τις ώρες εκτός από τον αριθμό 12 που είναι με αραβικούς αριθμούς.

CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-10

Οι κλασικοί δείκτες τύπου Dauphine είναι εμπνευσμένοι από τη δεκαετία του 1930, στο 3 εμφανίζεται διακριτικά σε παράθυρο η ημερομηνία, στο 6 υπάρχει ένα λιτό υποκαντράν για τα δευτερόλεπτα ενώ κάτω από το 12 υπάρχει το λογότυπο της συλλογής L.U.CHOPARD καθώς και η λέξη Chronometer που βεβαιώνει ότι πρόκειται για πιστοποιημένο χρονόμετρο από την επίσημη ελβετική αρχή COSC.

Οι μηχανισμοί

Στο εσωτερικό κρύβονται state-of-the-art αυτόματοι μηχανισμοί, εφοδιασμένοι με μικρο-ρότορα, οι οποίοι εγγυώνται ενεργειακή αυτονομία από 58 έως 65 ώρες, αναλόγως του μοντέλου.

CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-11

Το ατσάλινο L.U.C XPS εξοπλίζει ο Calibre 96.50-L Chronometer «Twin Evo» με ρότορα από βολφράμιο, διπλό βαρέλι και 58 ώρες αυτονομίας.

CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-12

Τα δύο χρυσά μοντέλα κινεί ο Calibre 96.12-L Chronometer «Classic Twin» με σκαλιστό ρότορα από ατόφιο χρυσό 22Κ, δύο βαρέλια και αυτονομία 65 ωρών.

CHOPARD L.U.C XPS – H γοητεία της απλότητας-13

Η πλατινένια εκδοχή του L.U.C XPS κρύβει μέσα της τον Calibre 96.01-L Chronometer «Poinçon de Genève», ο οποίος επίσης διαθέτει χρυσό ρότορα αλλά επιπλέον φέρει και Σφραγίδα της Γενεύης, η οποία πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα φινιρίσματός όχι μόνο του μηχανισμού αλλά και ολόκληρου του ρολογιού.  Διαθέτει και αυτός την περίφημη τεχνολογία Twin της Chopard, με δύο βαρέλια και ενεργειακή αυτονομία 65 ωρών.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Chopard.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555-6), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή