LONGINES Lindbergh Hour Angle 1927-2017 – 90th Anniversary

LONGINES Lindbergh Hour Angle 1927-2017 – 90th Anniversary

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα Υόρκη, 20 Μαΐου 1927, ώρα 7:52 π.μ. Το αεροσκάφος Spirit of St. Louis απογειώνεται από το αεροδρόμιο Ρούσβελτ. Προορισμός του το αεροδρόμιο Λε Μπουρζέ, στα περίχωρα του Παρισιού. Στο πηδάλιο βρίσκεται ένας νεαρός Αμερικανός πιλότος ονόματι Charles A. Lindbergh. Τριαντατρεισήμισι ώρες αργότερα ο Lindbergh προσγειώνεται στο Λε Μπουρζέ έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη σόλο υπερατλαντική πτήση χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, μία μοναδική στιγμή στην ιστορία της αεροπλοΐας. Ως επίσημος χρονομέτρης της Παγκόσμιας Αεροπορικής Ομοσπονδίας, η Longines συνέβαλε σ’ αυτόν τον θρίαμβο, χρονομετρώντας την πτήση του Lindbergh.

LONGINES Lindbergh Hour Angle 1927-2017 – 90th Anniversary-1

Λίγο αργότερα η ελβετική εταιρεία συνεργάστηκε με τον Lindbergh για τη δημιουργία του Longines Hour Angle, ενός μοντέλου που σημάδεψε την ιστορία της.

LONGINES Lindbergh Hour Angle 1927-2017 – 90th Anniversary-2

Το ρολόι εκείνο επέτρεπε τον προσδιορισμό του γεωγραφικού μήκους κατά τη διάρκεια πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και βοηθούσε τους πιλότους και τους πλοηγούς να βρίσκουν τη γεωγραφική τους θέση γρήγορα, αποτελεσματικά και με τεράστια ακρίβεια.

Το 2017 συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ιστορική εκείνη πτήση του Charles Lindbergh και με αφορμή την επέτειο αυτή, η Longines δημιούργησε μία συλλεκτική έκδοση 90 αντιτύπων του Hour Angle.

LONGINES Lindbergh Hour Angle 1927-2017 – 90th Anniversary-3

Η εντυπωσιακή κάσα του  Lindbergh Hour Angle 1927-2017 – 90th Anniversary είναι από τιτάνιο, έχει διάμετρο 47,5 mm και φέρει διαβαθμισμένη περιστρεφόμενη στεφάνη από ατσάλι με επίστρωση PVD, που επιτρέπει τη διόρθωση της εξίσωσης του χρόνου (equation of time) καθώς και περιστρεφόμενο κεντρικό δίσκο στο καντράν που επιτρέπει τον συγχρονισμό του δευτερολεπτοδείκτη με τη χρήση ραδιοσήματος.

LONGINES Lindbergh Hour Angle 1927-2017 – 90th Anniversary-4

Πάνω στο ασημί σατινέ καντράν υπάρχει ο κύκλος των λεπτών σε μοτίβο σιδηροδρομικής γραμμής, με ζωγραφιστούς λατινικούς αριθμούς και κλίμακα 180° για τον υπολογισμό του γεωγραφικού μήκους σε μοίρες και σε λεπτά της μοίρας.

LONGINES Lindbergh Hour Angle 1927-2017 – 90th Anniversary-5

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ρολογιού η ευμεγέθης ατσάλινη κορόνα που επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό ακόμη και φορώντας γάντια, καθώς και το αντικέ δερμάτινο λουρί αεροπορίας, με ειδική προέκταση για να μπορεί να φορεθεί πάνω από στολή πιλότου.

Δείτε και το σχετικό video…

 

Και για πιο απαιτητικούς και aficionados αξίζει να δείτε επίσης πώς υπολογίζει κανείς το γεωγραφικό μήκος και τη γεωγραφική του θέση με τη βοήθεια του συγκεκριμένου ρολογιού (είναι μία αρκετά περίπλοκη διαδικασία και χρειάζεται να βρείτε πρώτα το γεωγραφικό πλάτος με τη βοήθεια ενός εξάντα)…

 

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Longines.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή