ROGER DUBUIS Excalibur Aventador S

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ελβετικός οίκος Roger Dubuis υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με την οποία αναλαμβάνει τον ρόλο του επίσημου εταίρου της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Lamborghini. Ο πρώτος καρπός αυτής της συνεργασίας είναι ένα φουτουριστικό skeleton μοντέλο, κατασκευασμένο από υλικά υψηλής τεχνολογίας, το οποίο κρύβει μέσα του έναν μηχανισμό υψηλότατων προδιαγραφών.

ROGER DUBUIS Excalibur Aventador S-1

Θα μου πείτε, δεν είναι ασυνήθιστο να συμπράττει μία ωρολογοποιία με μία μάρκα αυτοκινήτου. Στην προκειμένη περίπτωση όμως μιλάμε για δύο avant-garde εταιρείες που διαπρέπουν η καθεμία στον τομέα της και που μοιράζονται κοινές αξίες και χαρακτηριστικά γνωρίσματα: συνδυάζουν υψηλή μηχανική με εντυπωσιακό και ενίοτε κραυγαλέο design, η ετήσια παραγωγή τους δεν ξεπερνά τα 4.000 κομμάτια και παρότι ανήκουν σε δύο κολοσσούς (η Lamborghini στον όμιλο Volkswagen και η Roger Dubuis στον όμιλο Richemont) απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία κινήσεων και δημιουργίας. 

Το Excalibur Aventador S έχει διάμετρο κάσας 45 mm και διατίθεται σε δύο limited editions: 88 αντίτυπα σε κίτρινο Lamborghini «Giallo Orion» με κάσα από τιτάνιο και στρώσεις άνθρακα…

ROGER DUBUIS Excalibur Aventador S-2

…και 8 σε πορτοκαλί Lamborghini «Arancio Argos» με κάσα από άνθρακα C-SMC, υλικό που χρησιμοποιείται και στα αυτοκίνητα Lamborghini.

ROGER DUBUIS Excalibur Aventador S-3

Ο «κινητήρας» του ρολογιού είναι ένας ειδικά σχεδιασμένος κουρδιστός Duotor caliber, με διπλά μπαλανσιέ σε γωνία 90ο, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τη διάταξη σχήματος V των κυλίνδρων ενός κινητήρα αυτοκινήτου. Οι τροχοί του μπαλανσιέ είναι ρυθμισμένοι ώστε να λειτουργούν ανεξάρτητα: ο πρώτος κινείται λίγο ταχύτερα και ο δεύτερος λίγο βραδύτερα και συνδέονται με ένα διαφορικό, (όπως οι πίσω τροχοί ενός αυτοκινήτου), χάρη στο οποίο επιτυγχάνεται η εξισορρόπησή του ρυθμού τους.

ROGER DUBUIS Excalibur Aventador S-4

Το διαφορικό αυτό βρίσκεται τοποθετημένο κάτω από την κεντρική γέφυρα του ρολογιού.

ROGER DUBUIS Excalibur Aventador S-5

Ο μηχανισμός Duotor αποτελείται από 312 μέρη και λειτουργεί με συχνότητα 2 x 4 Hz (57.600 ταλαντώσεων/ώρα)!

ROGER DUBUIS Excalibur Aventador S-6

Το Excalibur Aventador S φέρει δικαίως τη Σφραγίδα ποιότητας της Γενεύης και η τιμή του είναι 217.000 ευρώ!

Δείτε και το σχετικό video…

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Roger Dubuis.

Αποκλειστική διάθεση: Πατσέας (τηλ.: 210-6717857)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή