6 Συλλεκτικά μοντέλα για του Αγίου Βαλεντίνου

6 Συλλεκτικά μοντέλα για του Αγίου Βαλεντίνου

3' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

14η Φεβρουαρίου σήμερα. Αναρωτιέστε πώς θα κλέψετε την καρδιά της την ημέρα των ερωτευμένων; Blancpain, Breguet, Christophe Claret, Franck Muller, Harry Winston και Jaquet Droz, έξι μεγάλοι οίκοι υψηλής ωρολογοποιίας έβαλαν όλη τους την τέχνη και τη φαντασία και παρουσιάζουν τις πιο ευφάνταστες θηλυκές δημιουργίες ειδικά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Καρδιές, ερωτικά μηνύματα, διαμάντια, λουλούδια, κόκκινο ή ροζ χρώμα, υψηλή μηχανική και άφθονη καλαισθησία χαρακτηρίζουν τα παρακάτω έξι συλλεκτικά μοντέλα που σας παρουσιάζουμε με αλφαβητική σειρά. Το μόνο τους μειονέκτημα; Ότι πρόκειται για σπάνιες εκδόσεις με αρκετά υψηλό τίμημα. Δεν είναι όμως κακό να ονειρεύεται κανείς…

1. BLANCPAIN Ultraplate Saint Valentine’s Day 2018

6 Συλλεκτικά μοντέλα για του Αγίου Βαλεντίνου-1

99 μόλις αριθμημένα αντίτυπα του συγκεκριμένου μοντέλου κατασκεύασε ο οίκος Blancpain. Η ατσάλινη κάσα του σε διάμετρο 29,2 mm είναι στολισμένη με 48 διαμάντια στη στεφάνη, 20 στους βραχίονες και ένα στην κορόνα ενώ ακόμη 19 μπριγιάν «φωτίζουν» το καντράν από λευκό φίλντισι. Το λουράκι από δέρμα αλιγάτορα στο κόκκινο της φωτιάς ταιριάζει απόλυτα με τα τέσσερα ρουμπίνια και την κόκκινη καρδιά επάνω στον δευτερολεπτοδείκτη-βέλος ενώ στο 7 ξεχωρίζει η ρομαντική ένδειξη φάσεων της Σελήνης. Στο εσωτερικό χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός 913L.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

2. BREGUET Classique Phase de Lune Dame Valentine’s Day 2018

6 Συλλεκτικά μοντέλα για του Αγίου Βαλεντίνου-2

Μόλις 14 συλλεκτικά κομμάτια απαρτίζουν αυτή την ειδική έκδοση του οίκου Breguet. Ντυμένη στα ροζ, έχει κάσα 30 mm από λευκό χρυσό 18Κ διακοσμημένη με 13 διαμάντια και 53 ροζ ζαφείρια στη στεφάνη και στους βραχίονες. Επάνω στο λευκό καντράν από φίλντισι αναδεικνύεται σε τόνους του ροζ η ένδειξη φάσεων της Σελήνης ενώ σε ασορτί απόχρωση είναι το λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Στην καρδιά του ρολογιού κρύβεται ο αυτόματος Calibre 537L.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656), Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

3. CHRISTOPHE CLARET Marguerite 37mm

6 Συλλεκτικά μοντέλα για του Αγίου Βαλεντίνου-3

Ένα πανέμορφο ρολόι σε περιορισμένη έκδοση μόλις 30 κομματιών παρουσιάζει ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Christophe Claret. To Marguerite πήρε το όνομά του από την τρισδιάστατη μαργαρίτα που δεσπόζει στο κέντρο του καντράν του. Όπως θα παρατηρήσετε αντί των κλασικών δεικτών δύο πεταλούδες δείχνουν τις ώρες και τα λεπτά! Η κάσα του ρολογιού είναι από κόκκινο χρυσό 5Ν σε διάμετρο 37 mm και είναι διακοσμημένη συνολικά με 271 διαμάντια βάρους 1,65 καρατίων. Άλλα 209 διαμάντια κοσμούν τα δώδεκα πέταλα του λουλουδιού ενώ στην περιφέρεια του καντράν εμφανίζεται είτε η φράση «I Love You» είτε οι αριθμοί 3, 6 και 9. Στην πίσω όψη του ρολογιού μπορεί να παίξει κανείς το παιχνίδι «Μ’ αγαπά, δεν μ’ αγαπά»: κάθε φορά που σταματά ο ρότορας, το πετράδι που είναι πιο κοντά στην κόκκινη καρδιά δίνει την απάντηση (πράσινο σμαράγδι σημαίνει ΝΑΙ και κόκκινο ρουμπίνι σημαίνει ΟΧΙ).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

4. FRANCK MULLER V38 Vanguard Heart Skeleton

6 Συλλεκτικά μοντέλα για του Αγίου Βαλεντίνου-4

Χρώμα, χιούμορ και σύγχρονο ύφος χαρακτηρίζουν αυτό το κομψό μοντέλο που δημιούργησε ο οίκος Franck Muller για τη γιορτή των ερωτευμένων και όχι μόνο. 7 κατακόκκινες καρδιές αποτελούν τα βασικά δομικά στοιχεία του εξαιρετικά προσεγμένου skeleton αυτόματου μηχανισμού. Σε ασορτί διάθεση το φίνο λουράκι από κόκκινο δέρμα αλιγάτορα με εσωτερική επένδυση από καουτσούκ. Υπάρχει σε εκδόσεις από ατσάλι και από λευκό ή ροζ χρυσό 18Κ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Franck Muller Boutiques, Kassis (τηλ.: 210-3628003)

 

5. HARRY WINSTON Ocean Valentine’s Day Automatic 36mm

6 Συλλεκτικά μοντέλα για του Αγίου Βαλεντίνου-5

Τα διαμάντια είναι η σπεσιαλιτέ του οίκου Harry Winston και δικαίως πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την special έκδοση για τη γιορτή των ερωτευμένων. 4 ολόκληρα καράτια ζυγίζουν τα διαμάντια που κοσμούν το ρολόι αυτό: 152 μπριγιάν στο καντράν, 57 στην κάσα, 28 μπαγκέτες στο καντράν καθώς και ένα μεγάλο διαμάντι emerald-cut αντί του αριθμού 12. Σε κοπή baguette 12 ροζ ζαφείρια και 8 ρουμπίνια σχηματίζουν μία καρδιά που φιλοξενεί τα retrograde μικρά δευτερόλεπτα. Άλλα 25 διαμάντια στολίζουν τον ρότορα του αυτόματου μηχανισμού. Έχουν κατασκευαστεί μόλις 14 αριθμημένα κομμάτια από λευκό χρυσό 18Κ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

6. JAQUET DROZ Petite Heure Minute Cuprite

6 Συλλεκτικά μοντέλα για του Αγίου Βαλεντίνου-6

28 συλλεκτικά αντίτυπα του μοντέλου Petite Heure Minute δημιούργησε ο οίκος Jaquet Droz αφιερωμένα στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Το κάνει ωστόσο με πολύ διακριτικό τρόπο, χωρίς καρδιές και άλλους συμβολισμούς. Αυτό που κάνει το ρολόι ιδιαίτερο είναι το καντράν του από κυπρίτη, ένα σκληρό πέτρωμα προερχόμενο από το Μεξικό, το οποίο διακρίνεται για το έντονο κόκκινο χρώμα του και τη λάμψη του. Οι ώρες και τα λεπτά φιλοξενούνται σε ένα μικρότερο βοηθητικό καντράν από λευκό φίλντισι. Η κάσα από κόκκινο χρυσό 18Κ έχει διάμετρο 35 mm και είναι στολισμένη με 232 διαμάντια βάρους 1,23 καρατίων. Στο εσωτερικό χτυπά ο αυτόματος Caliber Jaquet Droz 2653.P.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή