13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου

6' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντίθεση με τους Δυτικούς πολιτισμούς που γιορτάζουμε την Πρωτοχρονιά την 1η Ιανουαρίου, οι Κινέζοι έχουν κάθε χρόνο διαφορετική ημερομηνία για την έναρξη του έτους τους. Εφέτος αυτό συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου. Και όπως ίσως θα γνωρίζετε, κάθε χρονιά είναι αφιερωμένη σε κάποιο από τα ζώα του κινεζικού ζωδίου. Έτσι το 2018 είναι αφιερωμένο στο 11ο σύμβολο του Κινεζικού ωροσκοπίου, τον σκύλο.

10 μεγάλοι οίκοι υψηλής ωρολογοποιίας δημιούργησαν πανέμορφα συλλεκτικά μοντέλα με αφορμή το Έτος του Σκύλου και βεβαίως το βασικό τους θέμα είναι το αγαπημένο τετράποδο σε διάφορες εκδοχές. Όπως θα δείτε παρακάτω, ένας από τους οίκους αυτούς παρουσίασε μάλιστα τρία διαφορετικά καντράν με πρωταγωνιστή τον πιστό φίλο του ανθρώπου. Πρόκειται για μικρά έργα τέχνης στα οποία επιστρατεύεται η δεξιοτεχνία και το ταλέντο εξειδικευμένων τεχνιτών καθώς και η εφαρμογή παραδοσιακών τεχνικών όπως η ζωγραφική στο χέρι, η ζωγραφική με σμάλτο, η τέχνη της λάκας, η χαρακτική κ.ά.

Σας παρουσιάζουμε 13 μοναδικά δείγματα υψηλής μηχανικής ωρολογοποιίας και καλλιτεχνίας, όπως πάντα με αλφαβητική σειρά.

1. BLANCPAIN Traditional Chinese Calendar

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-1

Συλλεκτική έκδοση 50 κομματιών με κάσα 45 mm από πλατίνα, καντράν από λευκό σμάλτο τεχνικής Grand Feu, αυτόματο υπερπολύπλοκο μηχανισμό με 464 εξαρτήματα, 7 ημέρες power reserve και ενδείξεις παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου με διπλή ένδειξη ώρας, σύμβολα του ζωδιακού κύκλου, ημέρα, μήνα του κινεζικού ημερολογίου, ένδειξη των πέντε στοιχείων, καθώς και Γρηγοριανό ημερολόγιο με ημερομηνία και φάσεις Σελήνης. Ο σκύλος εμφανίζεται διακριτικά στο ανώτερο τμήμα του καντράν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση:  Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

2. BREGUET Classique 7145 Chow-Chow

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-2

Συλλεκτική έκδοση 8 κομματιών με κάσα από λευκό χρυσό 18K σε διάμετρο 40 mm, επάργυρο ανάγλυφο καντράν με έναν σκαλισμένο στο χέρι σκύλο ράτσας τσόου-τσόου που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Κίνα και αυτόματο manufacture μηχανισμό με ελατήριο από πυρίτιο, o οποίος είναι ορατός από τη διάφανη πλάτη της κάσας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

3. CHOPARD L.U.C XP Urushi Year of the Dog

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-3

Υπέρλεπτο συλλεκτικό μοντέλο σε limited edition 88 κομματιών με από ροζ χρυσό 18Κ, υπέροχο καντράν διακοσμημένο με την σπάνια παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική επεξεργασίας της λάκας Urushi, αυτόματο manufacture μηχανισμό L.U.C με μικρορότορα και δύο βαρέλια που εγγυώνται 65 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Ο σκύλος που απεικονίζεται ανήκει στην ασιατική ράτσα Akita.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Chopard Boutiques – Kassis (τηλ.: 210-3250555)

 

4. GRAHAM Chronofighter Vintage Nose Art Ltd Kelly

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-4

100 συλλεκτικά αντίτυπα έχει δημιουργήσει η Graham εμπλουτίζοντας τη συλλογή με pin-up θεματολογία. Φιλοτεχνημένη στο χέρι σε στυλ που παραπέμπει στη δεκαετία του 1940, η όμορφη Ασιάτισσα Κelly ποζάρει στο καντράν μαζί με τον πιστό της σκύλο, ο οποίος εμφανίζεται ανάμεσα στο 3 και στο 4, δύο από τα τυχερά νούμερα αυτού του νέου έτους για τους Κινέζους. Το ρολόι έχει ατσάλινη κάσα 44 mm, αυτόματο μηχανισμό με ενδείξεις ημέρας/ημερομηνίας καθώς και χρονογράφο, με κουμπί ταχείας ενεργοποίησης της λειτουργίας start/stop.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

5. HARRY WINSTON Premier Dog Automatic 36mm

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-5

6. HARRY WINSTON Midnight Dog Automatic 42mm

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-6

Δύο ειδικές εκδόσεις με το αγαπημένο chow-chow των Κινέζων δημιούργησε ο οίκος Harry Winston για το 2018: 8 συλλεκτικά αντίτυπα για το ανδρικό Midnight και άλλα 8 για το γυναικείο Premier, και τα δύο με κάσες από ροζ χρυσό 18Κ (ο αριθμός 8 θεωρείται τυχερός στην κινεζική κουλτούρα). Τα καντράν τους είναι διακοσμημένα με μαρκετερί από φίλντισι σε μπεζ-καφέ αποχρώσεις του πούρου. Το γυναικείο μοντέλο είναι διακοσμημένο με 57 διαμάντια-μπριγιάν στην στεφάνη και άλα δύο στο καντράν, ενώ ένα μεγάλο διαμάντι σηματοδοτεί τον αριθμό 12 στο καντράν του ανδρικού μοντέλου. Στο εσωτερικό τους κρύβουν Ελβετικούς αυτόματους μηχανισμούς υψηλής ακριβείας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

7. JAQUET DROZ Petite Heure Minute Dog

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-7

Όχι ένα άλλα τρία μοντέλα αφιερωμένα στο Κινέζικο Έτος του Σκύλου δημιούργησε η Jaquet Droz. Το Petite Heure Minute Dog έχει κάσα 39 mm από κόκκινο χρυσό 18Κ και στο καντράν του από ιβουάρ σμάλτο είναι ζωγραφισμένη η μινατούρα ενός σκύλου ράτσας πεκινουά. Στο εσωτερικό κρύβεται ένας αυτόματος manufacture μηχανισμός με ελατήριο από πυρίτιο και διπλό βαρέλι που του εξασφαλίζει αυτονομία 68 ωρών. Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση 28 κομματιών.

8. JAQUET DROZ Petite Heure Minute Dog diamond-set

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-8

Σε 28 αριθμημένα αντίτυπα κυκλοφορεί και η θηλυκή εκδοχή του προηγούμενου μοντέλου. Και εδώ ο μηχανισμός είναι αυτόματος, η κάσα από κόκκινο χρυσό 18Κ σε μικρότερη διάσταση όμως (35 mm) και περικλείει ένα πανέμορφο καντράν από ιβουάρ σμάλτο με ένα χαριτωμένο πεκινουά που παίζει με μία πεταλούδα και στο φόντο ροζ παιώνιες.

9. JAQUET DROZ Petite Heure Minute Relief Dog

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-9

Δύο παραλλαγές στο ίδιο θέμα έχουμε στο τρίτο μοντέλο της Jaquet Droz. Εδώ το συμπαθές τετράποδο και οι υπόλοιπες διακοσμήσεις γύρω του εμφανίζονται ανάλγυφα επάνω από μία κοκκινωπή πλάκα από κυπρίτη (Sonora Sunrise είναι η ακριβής ονομασία αυτού του πετρώματος από το Μεξικό). Με διάμετρο στα 41 mm, η πρώτη εκδοχή έχει κάσα από ροζ χρυσό 18Κ συνδυασμένη παραδόξως με ανάγλυφες διακοσμήσεις από κίτρινο χρυσό ενώ οι ώρες και τα λεπτά εμφανίζονται σε ένα καντράν από όνυχα.

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-10

Η δεύτερη "θηλυκή" εκδοχή είναι από λευκό χρυσό με διακοσμήσεις στο ίδιο μέταλλο και 272 διαμάντια στη στεφάνη και στους βραχίονες. Και τα δύο ρολόγια έχουν αυτόματους manufacture μηχανισμούς και κυκλοφορούν σε δύο σειρές 28 αριθμημένων αντιτύπων έκαστη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση:  Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

10. PANERAI Luminor 1950 Sealand 3 Days Automatic Acciaio – 44mm

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-11
13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-12

Αυτή είναι η δέκατη κατά σειρά δημιουργία που αφιερώνει η Officine Panerai στο Κινέζικο Ωροσκόπιο. Το Luminor 1950 Sealand 3 Days Automatic Acciaio με μοτίβο τον σκύλο έρχεται μετά τις αντίστοιχες εκδόσεις με το βόδι, τον τίγρη, τον λαγό, τον δράκο, το φίδι, το άλογο, την κατσίκα, τον πίθηκο και τον πετεινό των προηγουμένων ετών. Tην ιδιαίτερη Ιταλική τεχνική του sparsello χρησιμοποιεί η Panerai για να διακοσμήσει το καπάκι αυτού του ατσάλινου συλλεκτικού ρολογιού με ενθέματα ινών κίτρινου χρυσού (δείτε τη σχετική φωτογραφία στο gallery). Το μοντέλο έχει διάμετρο 44 mm, ο μηχανισμός του είναι ο αυτόματος Panerai P.9000 και διατίθεται σε limited edition 88 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα-Μύκονος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Θεσσαλονίκη: Gofas (τηλ.: 2310-279703), Ρόδος: Kounakis (τηλ.: 22410-30276), Σαντορίνη: Excelsior (τηλ.: 6945970093)

 

11. PIAGET Altiplano Chinese Zodiac

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-13

Η Piaget γιορτάζει τη χρονιά του σκύλου με μία limited edition 38 κομματιών του περίφημου ultra thin μοντέλου Altiplano. Η κάσα του είναι από λευκό χρυσό 18Κ, η ντελικάτη στεφάνη είναι στολισμένη με διαμάντια και το φίνο καντράν είναι φιλοτεχνημένο από μία ειδήμονα της τέχνης του σμάλτου, την βραβευμένη καλλιτέχνιδα Anita Porchet.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

12. ULYSSE NARDIN Classico Dog

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-14

Η ομορφιά του σμάλτου επιστρατεύτηκε από την Ulysse Nardin για την απεικόνιση ενός επιβλητικού σκύλου, χρησιμοποιώντας την τεχνική champlevé σε συνδυασμό με σφυρηλάτηση των μεταλλικών στοιχείων της παράστασης. Η κάσα του ρολογιού σε διάμετρο 40 mm είναι από ροζ χρυσό 18Κ και περικλείει τον αυτόματο Caliber UN-815 με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Πρόκειται για περιορισμένη έκδοση 88 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Time Passion Ltd. (τηλ.: 00357-22029415)

 

13. VACHERON CONSTANTIN Métiers d’Art – Legend of the Chinese Zodiac "Year of the Dog"

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-15

Βασισμένη στην ιδέα μίας κινέζικης τέχνης κοπής του χαρτιού, η οποία ονομάζεται jianzhi, αυτή η συλλεκτική έκδοση συνδυάζει την υψηλή καλλιτεχνία με την υψηλή μηχανική. Ανήκει στη συλλογή Legend of the Chinese Zodiac Year που κάθε χρόνο παρουσιάζει η Vacheron Constantin με το αντίστοιχο ζώδιου του Κινέζικου ωροσκοπίου. Στο κέντρο του περίτεχνου καντράν δεσπόζει ανάγλυφη η μορφή ενός σκύλου επάνω σε ένα φόντο με μοτίβα φύλλων που είναι εμπνευσμένα από την παραδοσιακή κινεζική εικονογραφία.

 

13 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Σκύλου-16

Αφού σκαλιστεί ο σκύλος, το καντράν καλύπτεται με στρώσεις σμάλτου και ψήνεται πολλές φορές σε ειδικό κλίβανο. Το ρολόι δεν διαθέτει συμβατικούς δείκτες αλλά τέσσερα παράθυρα που δείχνουν αντίστοιχα την ώρα, τα λεπτά, την ημέρα και την ημερομηνία. Υπάρχουν δύο συλλεκτικές εκδόσεις 12 κομματιών έκαστη: από ροζ χρυσό 18Κ ή από πλατίνα. Η κάσα έχει διάμετρο 40 mm και εσωκλείει έναν αυτόματο manufacture μηχανισμό με Σφραγίδα της Γενεύης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Σ. Παλατζιάν & Σία (τηλ.: 210-3613525)

 

Δείτε και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που είχαν ετοιμάσει οι μεγάλοι οίκοι ωρολογοποιίας το 2017 για το Κινέζικο Έτος του Πετεινού εδώ και εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή