Η οδύσσεια της BREGUET με το RACE FOR WATER

Η οδύσσεια της BREGUET με το RACE FOR WATER

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Baselworld 2018 η Breguet και το Ίδρυμα Race for Water ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, παρουσία του Marc A. Hayek, προέδρου της Montres Breguet, και του Marco Simeoni, προέδρου του Ιδρύματος Race for Water. Το Ίδρυμα Race for Water, το οποίο έχει ήδη πραγματοποιήσει προηγμένη επιστημονική έρευνα σχετικά με τη θαλάσσια οικολογική ισορροπία, συνεργάζεται τώρα με την Breguet για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη προστασία των ωκεανών και τη ρύπανση από τα πλαστικά.

Η οδύσσεια της BREGUET με το RACE FOR WATER-1

Ένα πρωτοποριακό σκάφος ξεκινά ένα ταξίδι με στόχο την προώθηση καινοτόμων λύσεων ικανών να μετατρέψουν τα πλαστικά απόβλητα σε ενεργειακούς πόρους και να επιταχύνουν τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια. Η Race for Water Odyssey θα κάνει περίπου 35 σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα παρέχει στους επιστήμονες και στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων μια ευκαιρία να συγκεντρώσουν και να μοιραστούν τις γνώσεις τους σχετικά με την ανάγκη προστασίας του νερού, του πιο πολύτιμου πόρου της ανθρωπότητας. Η Breguet δεσμεύεται να στηρίξει αυτήν την Οδύσσεια μέχρι το τέλος της, το 2021.

Η οδύσσεια της BREGUET με το RACE FOR WATER-2

«Είμαστε υπερήφανοι και ευτυχείς που μπορούμε να υποστηρίξουμε το Race for Water, ένα ελβετικό πρόγραμμα που έχει σημαντική διεθνή συνεισφορά στη θαλάσσια έρευνα και αποδεικνύει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις για τη διάσωση των ωκεανών σε όλο τον κόσμο», – λέει ο Marc A. Hayek. «Στις αρχές του 19ου αιώνα, η ωρολογοποιία έπαιζε έναν ουσιαστικό ρόλο στη θαλάσσια πλοήγηση. Εμείς τώρα συνεχίζουμε την παράδοση υποστηρίζοντας μία Οδύσσεια ζωτικής σημασίας για το κοινό μας μέλλον».

Η οδύσσεια της BREGUET με το RACE FOR WATER-3

Ο Marco Simeoni, πρόεδρος του Ιδρύματος Race for Water, και ο Marc A. Hayek, πρόεδρος της Breguet ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στην Baselworld 2018

«Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε την Breguet ως βασικό συνεργάτη μας σε αυτήν τη μοναδική αποστολή. Αυτή η νέα Οδύσσεια σκοπό έχει να δώσει ελπίδα στον κόσμο αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν λύσεις ενάντια στη ρύπανση από τα πλαστικά», εξηγεί ο Marco Simeoni, πρόεδρος του Ιδρύματος Race for Water. «Η αποστολή μας στηρίζεται μέσα από την εκπαίδευση και δίνουμε μεγάλη έμφαση στις νεότερες γενιές. Παράλληλα όμως αποδεικνύουμε και στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων που συναντούμε σε κάθε ενδιάμεσο σταθμό της πορείας μας, ότι οι καινοτομίες και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικά και να παράγουν μακροχρόνια οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη. Επιπλέον, ταξιδεύουμε με ένα σκάφος καθαρής ανανεώσιμης ενέργειας που τροφοδοτείται με έναν συνδυασμό από ηλιακή ενέργεια, υδρογόνο και από τον άνεμο μέσω ενός χαρταετού, κάτι που δείχνει ότι ένα σκάφος 100 τόνων μπορεί να περιπλανηθεί γύρω από τον κόσμο χωρίς ορυκτά καύσιμα. Η μετατόπιση της ενέργειας είναι σήμερα πραγματικότητα!»

Ένα Breguet στους καρπούς των εξερευνητών

Τιμώντας τη συνεργασία της με το Ίδρυμα Race for Water, η Breguet δημιούργησε μία ειδική έκδοση του μοντέλου Marine 5517. Το ρολόι έχει ελαφριά κάσα από τιτάνιο και μπλε καντράν με ανάγλυφο το σχεδιάγραμμα του σκάφους Race for Water σε μοτίβο clous de Paris. Το Breguet Marine Special Edition θα σαλπάρει για μία περιοδεία στους ωκεανούς στον καρπό των ερευνητών του Race for Water.

Η οδύσσεια της BREGUET με το RACE FOR WATER-4

Η εξερεύνηση των θαλασσών είναι κάτι που ανέκαθεν ενέπνεε την Breguet από τότε που είχε ανατεθεί στην εταιρεία ωρολογοποιίας ο ρόλος του επίσημου κατασκευαστή χρονομέτρων του Βασιλικού Γαλλικού Ναυτικού το 1815. Ο βασιλιάς απένειμε στον ιδρυτή της Breguet αυτόν τον σημαντικότατο τίτλο ως αναγνώριση της υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας του, η οποία και οδήγησε σε εξαιρετικές εφευρέσεις στην υπηρεσία του συναρπαστικού κόσμου της θαλάσσιας πλοήγησης. Η σύγχρονη συλλογή Marine απηχεί την ιστορία, ενώ ταυτόχρονα είναι σχεδιασμένη για τον μοντέρνο κόσμο. Με τις δημιουργίες της να κατασκευάζονται για να διαρκέσουν για πολλές γενιές, είναι απόλυτα κατανοητό το γιατί η Breguet δεσμεύεται σε μια μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία στην πρωτοπορία της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας για τους ωκεανούς.

Δείτε και το σχετικό video…

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Race for Water εδώ

και για την Breguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή