Ένα JAEGER-LECOULTRE Polaris Memovox στον καρπό του Benedict Cumberbatch

Ένα JAEGER-LECOULTRE Polaris Memovox στον καρπό του Benedict Cumberbatch

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρύ κοινό τον έχει γνωρίσει από την τηλεοπτική σειρά Sherlock, στην οποία υποδύεται από το 2010 τον εκκεντρικό ντεντέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, και ενδεχομένως από την τηλεταινία Hawking (2004) όπου ενσάρκωσε με εξαιρετικό ρεαλισμό τον φυσικό Στίβεν Χόκινγκ. Ταλαντούχος, πολυπράγμων, γοητευτικός, με ιδιαίτερο χιούμορ και πάντα άψογο στιλ, ο πολυβραβευμένος Βρετανός ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Μπένεντικτ Κάμπερμπατς έχει να προσθέσει ακόμη μία ιδιότητα στην πολυσχιδή του προσωπικότητα: αυτή του πρεσβευτή της Jaeger-LeCoultre. Εξυπακούεται ότι στις επίσημες εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί συνοδεύει τα black-tie κοστούμια του με ρολόγια του συγκεκριμένου ελβετικού οίκου.

Ένα JAEGER-LECOULTRE Polaris Memovox στον καρπό του Benedict Cumberbatch-1

Αυτόν τον καιρό ο κ. Κάμπερμπατς ταξιδεύει ανά τον κόσμο για τις ανάγκες προώθησης της νέας του ταινίας Avengers: Infinity War (Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας, όπως είναι ο ελληνικός της τίτλος). Πρόκειται για μία περιπέτεια φαντασίας με σούπερ ήρωες και σούπερ κακούς, βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ της Marvel. O Κάμπερμπατς υποδύεται τον Doctor Strange σ’ αυτό το blockbuster, στο οποίο παρελαύνουν τρανταχτά ονόματα της έβδομης τέχνης, όπως οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Πρατ, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζος Μπρόλιν, Κρις Χέμσγουορθ κ.ά.

Ένα JAEGER-LECOULTRE Polaris Memovox στον καρπό του Benedict Cumberbatch-2

Στις 12 Απριλίου έγινε η πρεμιέρα της ταινίας στη Σεούλ της Κορέας και ο βρετανός σταρ συνδύασε το μπορντό βελούδινο κοστούμι του με ένα Polaris Memovox της Jaeger-LeCoultre.

Ένα JAEGER-LECOULTRE Polaris Memovox στον καρπό του Benedict Cumberbatch-3

To ίδιο ρολόι φόρεσε και στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες, στις 23 Απριλίου, μόνο που αυτή τη φορά έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με ένα κοστούμι από μαύρο βελούδο. Στο στιγμιότυπο τον βλέπουμε στο κόκκινο χαλί μετά της συζύγου του, Σόφι Χάντερ.

Το ρολόι

Είναι εμπνευσμένο από το εμβληματικό Memovox Polaris του 1968. Μισό αιώνα αργότερα η Jaeger-LeCoultre παρουσίασε την ολοκαίνουρια συλλογή Polaris στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας (SIHH 2018) της Γενεύης τον περασμένο Ιανουάριο. H συλλογή είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά in-house με manufacture μηχανισμούς και αποτελείται από ένα αυτόματο μοντέλο με τρεις δείκτες, έναν χρονογράφο, έναν χρονογράφο με παγκόσμια ώρα καθώς και από δύο μοντέλα με έντονα vintage αισθητική: το Polaris Date και το Polaris Memovox.

Ένα JAEGER-LECOULTRE Polaris Memovox στον καρπό του Benedict Cumberbatch-4

Το τελευταίο είναι το ρολόι που επέλεξε να φορέσει ο Κάμπερμπατς. Βασίζεται σχεδιαστικά στο πρωτότυπο καταδυτικό Memovox Polaris, έχει κάσα 42 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, στεγανή μέχρι 200 μέτρα βάθος, αυτόματο μηχανισμό με alarm και ημερομηνία και λουράκι από μαύρο καουτσούκ. Πρόκειται για περιορισμένη έκδοση 1.000 συλλεκτικών αντιτύπων.

Δείτε το ρολόι «ζωντανά» στο video που ακολουθεί…

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Jaeger-LeCoultre εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή