H Kaia Gerber φοράει OMEGA De Ville Trésor

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι συνδέουν την Omega με στιβαρούς χρονογράφους που ταξίδεψαν στον φεγγάρι, καταδυτικά ρολόγια που οργώνουν τους βυθούς και αρρενωπά μοντέλα σαν αυτά που φοράει ο πράκτορας 007 στις ταινίες James Bond. Ο ελβετικός οίκος όμως έχει μακρά παράδοση στα γυναικεία ρολόγια, κάτι που αποδεικνύει το πλούσιο αρχείο του αλλά και το τεράστιο fun club του σε όλο τον κόσμο. Το 2017 μάλιστα διοργάνωσε στο Παρίσι την έκθεση «Her Time», παρουσιάζοντας στο κοινό πάνω από 100 ιστορικά μοντέλα και διαφημίσεις.

H Kaia Gerber φοράει OMEGA De Ville Trésor-1

Η Omega είναι από τις ωρολογοποιίες που αντιμετωπίζουν με πολλή σοβαρότητα το γυναικείο φύλο γι’ αυτό και οι δημιουργίες της ήταν πάντοτε ξεχωριστές, avant-garde και δημοφιλείς στο γυναικείο κοινό. Η μάρκα έμοιαζε να είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά από την εποχή της, οσμιζόμενη τις αλλαγές στη μόδα και προσαρμοζόμενη στις τάσεις της εκάστοτε εποχής. Όταν, για παράδειγμα, τη δεκαετία του 1920 πρωτοεμφανίστηκαν οι κοντές φούστες και τα κοντά καρέ μαλλιά, η Omega φρόντισε τα Art-Deco γυναικεία ρολόγια της να βγαίνουν σε πλούσιους χρωματισμούς και τολμηρά σχήματα.

H Kaia Gerber φοράει OMEGA De Ville Trésor-2

Τη δεκαετία του ’50, ενώ, σύμφωνα με τα στερεότυπα της μεταπολεμικής εποχής, πολλές μάρκες παρουσίαζαν τη γυναίκα ως υπόδειγμα νοικοκυράς, η Omega έδινε έμφαση στην κομψότητα και στην λαμπερή προσωπικότητα, αναφέροντας στις διαφημίσεις της ότι οι γυναίκες «είναι εξίσου δραστήριες, σπορτίφ και δυναμικές όπως οι άνδρες». Δείτε παρακάτω μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία των γυναικείων ρολογιών της Omega…

Το ίδιο κάνει και στη σύγχρονη εποχή με την ολοκαίνουρια συλλογή De Ville Trésor. Η Omega είχε βαφτίσει με το όνομα Trésor μία αξιομνημόνευτη συλλογή του 1949. Τότε το όνομα αναφερόταν στον «θησαυρό» που κρυβόταν στο εσωτερικό των ρολογιών εκείνων: τον θρυλικό μηχανισμό 30 mm που επέτρεπε στα Trésor να έχουν μία πολύ λεπτή, ντελικάτη κάσα. Η σύγχρονη συλλογή κρύβει στο εσωτερικό της έναν άλλο πολύ λεπτό quartz μηχανισμό υψηλής ακριβείας, τον OMEGA calibre 4061, και οι κάσες της είναι και πάλι λεπτές και κομψές.

H Kaia Gerber φοράει OMEGA De Ville Trésor-3

Στη νέα γενιά Trésor ο «θησαυρός» κρύβεται σε κάθε μικρή σχεδιαστική λεπτομέρεια. To design των ρολογιών είναι κλασικό αλλά απόλυτα εναρμονισμένο με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Διαμάντια σε διάφορα μεγέθη ακολουθούν τις καμπύλες της κάσας και αγκαλιάζουν το ρολόι.

H Kaia Gerber φοράει OMEGA De Ville Trésor-4

Άλλο ένα διαμάντι στολίζει την κορόνα σε μορφή λουλουδιού, το οποίο σχηματίζεται από κόκκινο κεραμικό και από τη σύνθεση πέντε λογοτύπων της Omega.

H Kaia Gerber φοράει OMEGA De Ville Trésor-5

Ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Trésor είναι οι ντελικάτοι λατινικοί αριθμοί που πλαισιώνουν το καντράν, στις θέσεις των ωρών.

H Kaia Gerber φοράει OMEGA De Ville Trésor-6

Και επειδή πρόκειται για αμιγώς θηλυκά μοντέλα, η Omega φρόντισε να ικανοποιήσει στο έπακρο τη γυναικεία ματαιοδοξία: το πίσω μέρος της κάσας είναι καθρέφτης με το χαρακτηριστικό μοτίβο «Her Time» και επιτρέπει στην κάτοχο του ρολογιού να ελέγχει την εικόνα της ανά πάσα στιγμή.

H Kaia Gerber φοράει OMEGA De Ville Trésor-7

Τα μοντέλα Trésor έχουν κομψές κάσες που αγκαλιάζουν άψογα τον καρπό και διατίθενται σε δύο μεγέθη: 39 ή 36 χιλιοστά.

H Kaia Gerber φοράει OMEGA De Ville Trésor-8

Υπάρχουν εννέα μοντέλα στη συλλογή φτιαγμένα είτε από ανοξείδωτο ατσάλι είτε από χρυσό Sedna 18K (το ειδικό κράμα της Omega) και συνδυάζονται με φίνα λουράκια από δέρμα ή ύφασμα. Όσο για τα καντράν, υπάρχει μεγάλη χρωματική ποικιλία: μαύρο, γκρι-μπεζ, λευκό, μπλε, ασημί οπαλίνα και φίλντισι.

H Kaia Gerber φοράει OMEGA De Ville Trésor-9

 

Δείτε τα Trésor «ζωντανά» στο video που ακολουθεί…

Η κόρη της Σίντι

Το πρόσωπο που η Omega θεώρησε ιδανικό για να ενσαρκώσει τη «γυναίκα Trésor» είναι η Κάια Γκέρμπερ. Η νέα πρέσβειρα της Omega είναι κόρη της εδώ και πολλά χρόνια πρέσβειρας του ελβετικού οίκου, Σίντι Κρόφορντ και αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο ανερχόμενο και πολυσυζητημένο όνομα στον κόσμο της μόδας αυτόν τον καιρό.

H Kaia Gerber φοράει OMEGA De Ville Trésor-10

Αν και μόλις 16 ετών, η Κάια ακολουθεί τα χνάρια της μητέρας της και κάνει ήδη πετυχημένη καριέρα μοντέλου στα ντεφιλέ των μεγάλων οίκων. Για την παρουσίαση της συλλογής Trésor αφέθηκε στην διεισδυτική ματιά του διάσημου φωτογράφου Πίτερ Λίντμπεργκ. Η χαλαρή της διάθεση, η έμφυτη κομψότητα και το καθαρό της βλέμμα αντικατοπτρίζουν την νέα γενιά γυναικών και ταιριάζουν «γάντι» στη φιλοσοφία και στον χαρακτήρα των Omega Trésor, τα οποία ισορροπούν τέλεια ανάμεσα στην ανεμελιά και στην πολυτέλεια, το δυναμισμό και την κομψότητα. Δείτε και το σχετικό video με πρωταγωνίστρια την Κάια Γκέρμπερ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή