First OMEGA Wrist-Chronograph Limited Edition

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1913 η OMEGA δημιούργησε έναν από τους πρώτους χρονογράφους χειρός στον κόσμο, αλλάζοντας τον ρου στην ιστορία της ωρολογοποιίας. 105 χρόνια αργότερα η ελβετική εταιρεία επιστρέφει σ’ αυτή την εμβληματική στιγμή του παρελθόντος της και παρουσιάζει μία ιδιαίτερη συλλογή 18 χρονογράφων που περιέχουν πρωτότυπους μηχανισμούς της εποχής εκείνης. 

First OMEGA Wrist-Chronograph Limited Edition-1

Πρόκειται για 18 σπάνιους κουρδιστούς Calibres 18’’’ CHRO του 1913, τους οποίους ανέσυραν από τα θησαυροφυλάκια του μουσείου της ελβετικής εταιρείας. Την προσεκτική αποκατάστασή τους ανέλαβε το Atelier Tourbillon της Omega και πλέον μετονομάστηκαν σε Omega calibre 3018. Χρειάστηκαν αρκετές εκατοντάδες ώρες επιμελούς χειρονακτικής εργασίας από τους ωρολογοποιούς της μάρκας για να ξαναζωντανέψουν αυτοί οι παραδοσιακοί μηχανισμοί και να ανακτήσουν την παλιά τους αίγλη.

First OMEGA Wrist-Chronograph Limited Edition-2

Η κάσα των χρονογράφων είναι από γυαλισμένο λευκό χρυσό 18Κ και έχει διάμετρο 47,5 mm και από το ανοιγόμενο πίσω καπάκι της μπορεί να θαυμάσει κανείς τον άψογα φινιρισμένο μηχανισμό.

First OMEGA Wrist-Chronograph Limited Edition-3

Μικρές δόσεις χρυσού Sedna, του αποκλειστικού κράματος της Omega, έχουν χρησιμοποιηθεί στην κορόνα, στο ένα και μοναδικό μπουτόν του χρονογράφου –που βρίσκεται στο 6– και στον κεντρικό δευτερολεπτοδείκτη.

First OMEGA Wrist-Chronograph Limited Edition-4

Το εξαιρετικά σπάνιο ρολόι αγκαλιάζει τον καρπό με ένα λουράκι από καφέ δέρμα με πριτσίνια από λευκό χρυσό.

First OMEGA Wrist-Chronograph Limited Edition-5

Το πανέμορφο ρετρό αισθητικής καντράν είναι από ολόλευκο σμάλτο και είναι ιδιαιτέρως ευανάγνωστο, σε σχέδιο που ήταν εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των πιλότων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, κυρίως λόγω του μετρητή 15 λεπτών, στο 3. Διαθέτει μεγάλους αραβικούς αριθμούς, μπλε δείκτες τύπου «Empire» καθώς και 24ωρη κλίμακα με κόκκινα ψηφία. 

First OMEGA Wrist-Chronograph Limited Edition-6

 

Κάθε χρονογράφος προσφέρεται σε μία χειροποίητη κασετίνα από φίνο δέρμα. Μέσα στην κασετίνα περιέχονται δύο ακόμη λουράκια από δέρμα novonappa σε ταμπά και σε μπορντό απόχρωση καθώς και ένα εργαλείο αλλαγής του λουριού, μία λούπα και μία θήκη ταξιδίου, όλα ειδικά κατασκευασμένα για το συγκεκριμένο ρολόι.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή