CHOPARD Mille Miglia Racing Colours

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30 χρόνια συνεργασίας είναι σίγουρα ένας σημαντικός λόγος για γιορτή. Γι’ αυτό η Chopard, θέλοντας να τιμήσει τους στενούς δεσμούς της με το ράλι ιστορικών αυτοκινήτων Mille Miglia της Ιταλίας, δημιούργησε τη συλλογή χρονογράφων Mille Miglia Racing Colours, σε επανέκδοση μίας ιστορικής συλλογής με ιδιαίτερα καντράν, που απευθύνεται σε συλλέκτες και τζέντλεμαν οδηγούς.

Οι χρονογράφοι Mille Miglia Racing Colours κυκλοφορούν σε πέντε διαφορετικά χρώματα, τα οποία σχετίζονται με συγκεκριμένες χώρες που γράφουν ιστορία στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα εθνικά χρώματα στους αγώνες αυτοκινήτου άρχισαν να εμφανίζονται τη δεκαετία του 1910. Προκειμένου να ξεχωρίζει η εθνικότητα των συμμετεχόντων οδηγών δόθηκαν συγκεκριμένα χρώματα σε κάθε χώρα:

CHOPARD Mille Miglia Racing Colours-1

Φλογερό κόκκινο-«Rosso Corsa» για τους Ιταλούς…

CHOPARD Mille Miglia Racing Colours-2

…γκρι-λευκό-«Speed Silver» για τους Γερμανούς εις ανάμνηση των θρυλικών Silver Arrows της Mercedes-Benz…

CHOPARD Mille Miglia Racing Colours-3

…σκούρο πράσινο-«British Racing Green» για τους Βρετανούς…

CHOPARD Mille Miglia Racing Colours-4

…κίτρινο-«Speed Yellow» για τους Βέλγους, δανεισμένο προφανώς από τη σημαία τους…

CHOPARD Mille Miglia Racing Colours-5

…και γαλάζιο-«Vintage Blue» για τους Γάλλους εμπνευσμένο από τις βολίδες Bugatti και Talbot με τις οποίες αγωνίζονταν. Το διάσημο κόκκινο της Ferrari και το πράσινο της Aston Martin συνεπώς δεν αποτελούν σύμπτωση· προέρχονται από τους πρώτους εκείνους μεγάλους αγώνες, εκ των οποίων ένας από τους δημοφιλέστερους ήταν το Mille Miglia.

CHOPARD Mille Miglia Racing Colours-6

Οι χρονογράφοι Mille Miglia Racing Colours είναι φτιαγμένοι με μεράκι από τους τεχνίτες-ωρολογοποιούς της Chopard και είναι σαφώς εμπνευσμένοι από τον κόσμο των κλασικών αυτοκινήτων. Έχουν ατσάλινη κάσα διαμέτρου 42 mm και πάχους 12,67 mm και είναι εξοπλισμένοι με αυτόματο μηχανισμό που λειτουργεί με συχνότητα 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.

CHOPARD Mille Miglia Racing Colours-7

To πιο εντυπωσιακό τους στοιχείο είναι βεβαίως το καντράν με τη χρωματιστή πλάκα, τους ασημί ανάγλυφους μετρητές που θυμίζουν τα ταμπλό των κλασικών βολίδων της δεκαετίας του 1920, ημερομηνία και ταχυμετρική κλίμακα.

CHOPARD Mille Miglia Racing Colours-8

Εξαιρετικά ευανάγνωστοι οι μεγάλοι αραβικοί αριθμοί και οι δείκτες, φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση ώστε να μπορούν να «διαβάζονται» ακόμη και στο σκοτάδι. Κάτω από το λογότυπο του οίκου φιγουράρει το κόκκινο βέλος-λογότυπο του Mille Miglia ενώ η βιδωτή κορώνα φέρει ανάγλυφο ένα αγωνιστικό τιμόνι.

CHOPARD Mille Miglia Racing Colours-9

Τα Mille Miglia Racing Colours αγκαλιάζουν τον καρπό με μαύρα λουράκια από λείο διάτρητο δέρμα με ραφές στο ίδιο χρώμα με το καντράν και εσωτερική επίστρωση από καουτσούκ στο γνωστό ανάγλυφο μοτίβο των ελαστικών Dunlop της δεκαετίας του 1960.

CHOPARD Mille Miglia Racing Colours-10

Κάθε χρώμα διατίθεται σε συλλεκτική έκδοση 300 αντιτύπων. Δείτε και το σχετικό video με τα νέα Mille Miglia Racing Colours…

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555-6), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή