Πολύτιμος σύντροφος για τους απανταχού ταξιδιώτες του κόσμου, το Senator Cosmopolite αυτό είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2015 σε εκδόσεις από λευκό και κόκκινο χρυσό 18Κ. Το 2018 η φημισμένη ωρολογοποιία με έδρα τη γερμανική πόλη Glashütte, παρουσιάζει μία ακόμη έκδοση του ίδιου ρολογιού, αυτή τη φορά σε ανοξείδωτο ατσάλι, γεγονός που το καθιστά πιο προσιτό σε ένα ευρύτερο κοινό. Το εξαιρετικό αυτό δείγμα υψηλής ωρολογοποιίας είναι διαθέσιμο σε όλες τις μπουτίκ της Glashütte Original και στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα σε όλο τον κόσμο.
Το Senator Cosmopolite έχει σχεδιαστεί ώστε να πληροί τις σύνθετες απαιτήσεις ενός σύγχρονου ταξιδιώτη. Οι μυημένοι στην υψηλή ωρολογοποιία σίγουρα θα εκτιμήσουν αυτό το εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη «ταξιδιωτικό ρολόι», στο οποίο οι κεντρικοί δείκτες δείχνουν την ώρα προορισμού.
Η ευρύχωρη κάσα του έχει διάμετρο 44 mm και πάχος 14 mm. Περικλείει τον νέο δημιουργημένο in-house αυτόματο Calibre 89-02, ο οποίος προσφέρει επιλογή 35 χρονικών ζωνών, καθεμία με τον κωδικό της ΙΑΤΑ του αεροδρομίου που βρίσκεται σε κάθε χρονική ζώνη (π.χ. JFK για τη Νέα Υόρκη).
Εκτός από τις 24 ζώνες που αλλάζουν σε ωριαία διαστήματα σε σχέση με την ώρα Greenwich (και εμφανίζονται σε μαύρο χρώμα) συμπεριλαμβάνονται και οι 8 ζώνες που αλλάζουν σε ημίωρα διαστήματα (με μπλε χρώμα) καθώς και οι τρεις ζώνες που αλλάζουν σε τέταρτα της ώρας (κόκκινο χρώμα).
Σε δύο παράθυρα στο 8 υπάρχουν οι ενδείξεις DST (Daylight Saving Time – θερινή ώρα) και STD (Standard Time – χειμερινή ώρα), στο 9 ένδειξη ημέρας/νύχτας για την ώρα προορισμού και στο 4 η πανοραμική ημερομηνία.
Στο υποκαντράν στο 12 βρίσκεται η ώρα προέλευσης (hometime) μαζί με ενδείξεις ημέρας/νύχτας και power reserve.
Και επειδή αναφέραμε παραπάνω ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά user friendly ρολόι, θα σας εξηγήσουμε πόσο εύκολα λειτουργεί: ο ασυνήθιστος μηχανισμός του Senator Cosmopolite τίθεται σε λειτουργία κάθε φορά που ο ταξιδιώτης επιθυμεί να ορίσει την ώρα στον τόπο προορισμού του: εάν ταξιδεύει ανατολικά (δηλαδή μπροστά στην ώρα) δεν έχει παρά να στρέψει την κορόνα (στο 4) δεξιόστροφα έως ότου ο κωδικός της ΙΑΤΑ που αναφέρεται στην χρονική ζώνη προορισμού του εμφανιστεί στο ανάλογο DST ή STD παράθυρο. Εάν πάλι ταξιδεύει προς τα δυτικά (δηλαδή προς τα πίσω στην ώρα) στρέφει την κορόνα αντίθετα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού (αριστερόστροφα). Και στις δύο περιπτώσεις οι δύο κεντρικοί δείκτες ώρας και λεπτών πηδούν προς τα εμπρός ή προς τα πίσω σε 15λεπτα διαστήματα, μέχρι να εμφανιστεί ο σωστός κωδικός της ΙΑΤΑ στο παράθυρο DST ή STD. Και αυτό ήταν! Στην πράξη είναι ακόμη πιο εύκολο απ’ ό,τι ακούγεται.
Δείτε το ρολόι «ζωντανά» στο σχετικό video…
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)