ROLEX Oyster Perpetual Deepsea

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι connoisseurs και οι φανατικοί θαμώνες των βυθών γνωρίζουν πολύ καλά το μοντέλο Deepsea και τις αρετές του. To αποκαλούν «ο άρχοντας των βυθών» καθώς αντέχει σε κολοσσιαίες πιέσεις και μπορεί να καταδυθεί άφοβα σε βάθος 3.900 μέτρων! Τη φετινή χρονιά η Rolex μας συστήνει εκ νέου το εμβληματικό καταδυτικό της μοντέλο, με μεγαλύτερη σε μέγεθος κάσα 44 χιλιοστών, ανασχεδιασμένους βραχίονες και πλαϊνά, και φαρδύτερο μπρασελέ Oyster, το οποίο ασφαλίζει με ένα ειδικά προσαρμοσμένο κούμπωμα ασφαλείας Oysterlock. Για πρώτη φορά αυτό το εργαλείο για επαγγελματίες δύτες είναι εφοδιασμένο με τον αυτόματο μηχανισμό τελευταίας γενιάς Calibre 3235 και όπως όλα τα ρολόγια Rolex, φέρει την πιστοποίηση υψηλής ακριβείας Superlative Chronometer.

ROLEX Oyster Perpetual Deepsea-1

Ως αυθεντικό εργαλείο βυθού, το Deepsea διαθέτει ειδικής κατασκευής κάσα Oyster εφοδιασμένη με το σύστημα Ringlock, μία πατέντα της Rolex, που επιτρέπει στο ρολόι να ανθίσταται στις κολοσσιαίες πιέσεις που ασκούνται σε μεγάλα βάθη.

ROLEX Oyster Perpetual Deepsea-2

Το σύστημα Ringlock αποτελείται από τρία στοιχεία: ένα θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού πάχους 5,5 χιλιοστών, έναν υψηλής απόδοσης δακτύλιο από κράμα ατσαλιού και αζώτου εντός της κάσας, και το πίσω καπάκι από Oystersteel και τιτάνιο βαθμού 5.

ROLEX Oyster Perpetual Deepsea-3

Η βιδωτή κορόνα Triplock, εφοδιασμένη με τριπλό σύστημα στεγάνωσης, εγγυάται απόλυτη υδατοστεγανότητα αφού σφραγίζει ερμητικά σαν καταπακτή υποβρυχίου.

ROLEX Oyster Perpetual Deepsea-4

Το ρολόι διαθέτει βεβαίως βαλβίδα διαφυγής ηλίου, μία πατέντα της Rolex του 1967, η οποία προστατεύει το ρολόι κατά τη φάση αποσυμπίεσης ενός δύτη σε υπερβαρικό θάλαμο. Για τον έλεγχο μάλιστα των μοντέλων Deepsea, η Rolex κατασκεύασε μία ειδική υπερβαρική δεξαμενή δοκιμών σε συνεργασία με την COMEX (Compagnie Maritime d’Expertises), τη γαλλική εταιρεία που ειδικεύεται σε υποβρύχια μηχανολογία και υπερβαρικές τεχνολογίες.

ROLEX Oyster Perpetual Deepsea-5

Η μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη φέρει ένθετο δακτύλιο από μαύρο Cerachrom, το κεραμικό υψηλής τεχνολογίας της Rolex, το οποίο δεν χαράζει, δεν διαβρώνεται και δεν αλλοιώνεται το χρώμα του από την υπέρυθρη ηλιακή ακτινοβολία.

ROLEX Oyster Perpetual Deepsea-6

To νέο Rolex Deepsea είναι κατασκευασμένο από Oystersteel –το ειδικό ατσάλινο κράμα της Rolex– και έχει εντυπωσιακό καντράν D-blue το οποίο ξεκινά από σκούρο μπλε και καταλήγει σταδιακά σε μαύρο, μιμούμενο τα χρώματα του βυθού σε μεγάλα βάθη.

ROLEX Oyster Perpetual Deepsea-7

Αυτό το είδος του καντράν το είχαμε ξαναδεί το 2014, στην αναμνηστική έκδοση-φόρο τιμής στην εξερευνητική αποστολή Deepsea Challenge του 2012 που αποτελούσε μία σύμπραξη της Rolex και της National Geographic Society. Ο διάσημος κινηματογραφικός σκηνοθέτης και εξερευνητής James Cameron είχε καταδυθεί τότε στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη, στην Τάφρο των Μαριανών Νήσων, σε βάθος 10.908 μέτρων.

Δείτε ένα video για την περίφημη εκείνη εξερευνητική αποστολή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.:210-3621138)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή