Ο γύρος του κόσμου με ένα Spitfire από την IWC SCHAFFHAUSEN

Ο γύρος του κόσμου με ένα Spitfire από την IWC SCHAFFHAUSEN

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΙWC Schaffhausen θα είναι ο μεγάλος χορηγός της αποστολής «Silver Spitfire – The Longest Flight». Το επόμενο καλοκαίρι, ένα πλήρως ανακατασκευασμένο Spitfire με αστραφτερό ασημένιο φινίρισμα θα ξεκινήσει από το Λονδίνο μια πτήση γύρω από τον κόσμο. Το αεροσκάφος, κατασκευής 1943, θα διανύσει πάνω από 43.000 χιλιόμετρα σε διάρκεια αρκετών μηνών και θα επισκεφτεί 30 χώρες. To ταξίδι γύρω από την υφήλιο γίνεται για να τιμήσει την κορυφαία σχεδίαση και την αξεπέραστη μηχανική του θρυλικού Βρετανικού αεροπλάνου και ήταν μία ιδέα των Steve Boultbee-Brooks και Matt Jones, ιδρυτών της Αεροπορικής Ακαδημίας Boultbee που εδρεύει στο Goodwood Estate, στη Νότια Αγγλία. Η ΙWC με την ογδονταετή εμπειρία της στην κατασκευή ρολογιών για πιλότους έχει και στο παρελθόν τιμήσει τα Spitfire με την κυκλοφορία αρκετών special-edition ρολογιών.

Ο γύρος του κόσμου με ένα Spitfire από την IWC SCHAFFHAUSEN-1

Ο γύρος του κόσμου με ένα Spitfire από την IWC SCHAFFHAUSEN-2

IWC Pilot’s Watch Chronograph Spitfire

Η αφοσίωση σε αυτό το συγκεκριμένο project, υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά το πάθος του Ελβετικού oίκου υψηλής ωρολογοποιίας για την αεροπλοΐα. Επιπλέον, η πρωτοποριακή μηχανολογία και η διαχρονική σχεδίαση των Spitfire αποτελούν χαρακτηριστικά που έχουν ενσωματωθεί στα αριστοτεχνικά κατασκευασμένα ρολόγια από το Schaffhausen.

Ο γύρος του κόσμου με ένα Spitfire από την IWC SCHAFFHAUSEN-3

IWC Big Pilot’s Watch Spitfire

Ο γύρος του κόσμου με ένα Spitfire από την IWC SCHAFFHAUSEN-4

Η πίσω όψη του IWC Big Pilot’s Watch Spitfire

«Περισσότερο από κάθε άλλο αεροσκάφος, το Spitfire συμβολίζει το όνειρο του ανθρώπου να μπορεί να πετάει. Αποτελεί ένα κατασκευαστικό αριστούργημα που γεννήθηκε πριν από την εποχή του και που συνεχίζει να μας μαγεύει με τη θρυλική του σχεδίαση. Ενθουσιαστήκαμε με τη φιλόδοξη ιδέα να συνεισφέρουμε στη συνέχιση αυτής της περιπέτειας, κάτι που πράξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη», αναφέρει ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen.

Ο γύρος του κόσμου με ένα Spitfire από την IWC SCHAFFHAUSEN-5

Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen

Το αεροσκάφος

Το Spitfire με κωδικό MJ271 κατασκευάστηκε το 1943 στο Castle Bromwich. Αυτή τη στιγμή, όλα τα επιμέρους κομμάτια έχουν αφαιρεθεί από το αεροσκάφος και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ανακατασκευής του με απόλυτη σχολαστικότητα. Κάθε ένα από τα εξαρτήματα γυαλίζεται στο χέρι ώστε να αστράφτει, χαρίζοντας στο αεροπλάνο ένα εκθαμβωτικό ασημένιο χρώμα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει το Silver Spitfire την άνοιξη του 2019.

Ο γύρος του κόσμου με ένα Spitfire από την IWC SCHAFFHAUSEN-6

Η πτήση του ασημένιου Spitfire γύρω από τη Γη θα ξεκινήσει το επόμενο καλοκαίρι από την Αγγλία. Στο πρώτο μέρος του ταξιδιού του θα περάσει από τον Καναδά για να φτάσει στις ΗΠΑ. Η διαδρομή αυτή δίνει την ευκαιρία στην ομάδα να επωφεληθεί από τις ήπιες καιρικές συνθήκες της Αρκτικής. Από εκεί, θα κατευθυνθεί στη Νοτιοανατολική Ασία, στην Ινδία στη Μέση Ανατολή προτού επιστρέψει στην Ευρώπη. Στη διάρκεια του ταξιδιού του, το «Silver Spitfire» θα προσγειωθεί σε αρκετές χώρες που δεν έχουν δει ποτέ στα αεροδρόμια τους ένα τέτοιο αεροσκάφος.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Romain Hugault, διάσημος για τις εικονογραφήσεις του με θέμα την αεροπλοΐα, θα συνοδεύει το Spitfire για να δημιουργήσει ένα καλλιτεχνικό αρχείο του ταξιδιού. Ο Hugault διαθέτει δίπλωμα πιλότου και έχει αρκετές φορές βρεθεί πίσω από τον πίνακα ελέγχου του αεροσκάφους Piper L4 του 1942 που διαθέτει. Είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο διαπρεπείς ζωγράφους της κλασικής αεροπλοΐας.

Ο γύρος του κόσμου με ένα Spitfire από την IWC SCHAFFHAUSEN-7

"Spitfires πάνω από το Ντόβερ", ένα έργο του Romain Hugault

BOULTBEE FLIGHT ACADEMY

Το δεύτερο νέο είναι ότι η IWC ανακοινώνει μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Boultbee Flight Academy. Ο οργανισμός που ιδρύθηκε από τους πιλότους Steve Boultbee-Brooks και Matt Jones, αποτελεί την πρώτη επίσημα αναγνωρισμένη αεροπορική ακαδημία Spitfire σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η IWC Schaffhausen μοιράζεται το πάθος μας για την αεροπλοΐα και τη φιλοδοξία μας για τα Spitfire. Ξέρουμε ότι έχουμε βρει τον ιδανικό συνεργάτη που θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας να πετάξουμε γύρω από τον κόσμο», εξηγεί ο Matt Jones.

Ο γύρος του κόσμου με ένα Spitfire από την IWC SCHAFFHAUSEN-8

O Matt Jones, ένας εκ των ιδρυτών της Αεροπορικής Ακαδημίας Boultbee

Η Boultbee Flight Academy, ιδιοκτησίας των Βρετανών πιλότων Matt Jones και Steve Boultbee-Brooks. αποτελεί την πρώτη σχολή εκπαίδευσης πιλότων Spitfire. Προσφέρει πτήσεις με αεροσκάφη Spitfire και έναν επαναστατικό εξομοιωτή πτήσης Spitfire για μη-επαγγελματίες πιλότους καθώς και εκπαίδευση σε αεροσκάφη  Spitfire για πιστοποιημένους πιλότους. Η έδρα της βρίσκεται στο Goodwood Aerodrome του West Sussex πολύ κοντά στους λευκούς βράχους του Beachy Head και στο Needles, που σημαίνει ότι οι πτήσεις με το Spitfire μπορούν να γίνονται σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της νότιας ακτής του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Matt Jones και ο Steve Boultbee-Brooks συνεργάζονται με την IWC Schaffhausen για την πραγμάτωση του ονείρου τους να πετάξουν με ένα original Spitfire γύρω από τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή