Αλλαγή εποχής στον όμιλο LVMH

Αλλαγή εποχής στον όμιλο LVMH

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία: O Jean-Claude Biver, μία εμβληματική μορφή του κόσμου της ωρολογοποιίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ηγείτο του τομέα ωρολογοποιίας του ομίλου LVMH (Hublot, TAG Heuer, Zenith) παραιτείται από την προεδρία. Όλα δείχνουν πως μία πρόσφατη ασθένεια αναγκάζει τον 69χρονο Biver να μειώσει αισθητά τους εργασιακούς του ρυθμούς, εγκαταλείποντας τον εκτελεστικό του ρόλο στον όμιλο. Όσοι όμως γνωρίζουν τον αεικίνητο κ. Biver αντιλαμβάνονται ότι ένας τέτοιος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να αποσυρθεί εντελώς από την ενεργό δράση. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της LVMH και του ιδίου, θα διατηρήσει τον ρόλο του μη-εκτελεστικού προέδρου, ενώ τη θέση του CEO αναλαμβάνει από την 1η Νοεμβρίου 2018 ο Stéphane Bianchi. Με μακρά θητεία στον κλάδο των καλλυντικών (διετέλεσε CEO του ομίλου Yves Rocher από το 1998 έως το 2015), ο 53χρονος κ. Bianchi αποκτά και το γενικό πρόσταγμα στην TAG Heuer ενώ οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Hublot και της Zenith θα αναφέρονται σ’ αυτόν.

Αλλαγή εποχής στον όμιλο LVMH-1

Ο νέος CEO του τομέα ωρολογοποιίας της LVMH, Stéphane Bianchi

Η άλλη είδηση είναι ότι ο Frédéric Arnault, γιος του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου LVMH Bernard Arnault, αναλαμβάνει το πόστο του Διευθυντή Στρατηγικής και Ψηφιακού Σχεδιασμού της TAG Heuer.

Στην επίσημη ανακοίνωση του ομίλου ο Bernard Arnault αναφέρει: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Jean-Claude Biver για τον αποφασιστικό ηγετικό ρόλο που διαδραμάτισε ως επικεφαλής του τομέα ωρολογοποιίας. Μετά την ενσωμάτωση της Hublot στον όμιλο LVMH, ανύψωσε τον τομέα ωρολογοποιίας μας σε ένα υψηλότατο τεχνικό επίπεδο παγκόσμιας κλάσης και επιτάχυνε σημαντικά την εμπορική του ανάπτυξη. Χαίρομαι ιδιαιτέρως επειδή ο όμιλος θα εξακολουθήσει να επωφελείται από τις συμβουλές του Jean-Claude, και είμαι πεπεισμένος ότι το επιχειρηματικό του πνεύμα θα γεννήσει πολλές ακόμα καινοτόμες ιδέες για τον κόσμο της ωρολογοποιίας».

Αλλαγή εποχής στον όμιλο LVMH-2

O πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου LVMH, Bernard Arnault

Ο απερχόμενος πρόεδρος Jean-Claude Biver δήλωσε: Μετά από 45 χρόνια στον κλάδο της ωρολογοποιίας θα ήθελα να εστιάσω λίγο περισσότερο στο συμβουλευτικό κομμάτι και στην μεταλαμπάδευση της εμπειρίας μου. Είναι ευγνώμων προς τον Όμιλο LVMH που μου παραχωρεί αυτή την τιμή. Ο Stéphane και ο Frédéric έχουν την πλήρη στήριξή μου στις μελλοντικές τους προσπάθειες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μοιράστηκαν το πάθος μου και τις πολλές επιτυχίες μου, τους ανθρώπους χωρίς τους οποίους δεν θα είχα επιτύχει τόσα πολλά».

Αλλαγή εποχής στον όμιλο LVMH-3

Jean-Claude Biver

Ο όμιλος LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) έχει κάτω από την ομπρέλα του πλήθος μαρκών πολυτελείας. Δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στον τομέα των κρασιών και ποτών (Moët & Chandon, Dom Pérignon, Veuve Clicquot Ponsardin, Krug, Ruinart, Mercier, Château d’Yquem κ.ά.), στον κλάδο της μόδας και των δερμάτινων ειδών (με οίκους όπως οι Louis Vuitton, Christian Dior Couture, Celine, Loewe, Kenzo, Givenchy, Fendi, Emilio Pucci, Marc Jacobs, Berluti κ.ά.), και στον κλάδο των αρωμάτων και καλλυντικών (Parfums Christian Dior, Guerlain, Parfums Givenchy, Kenzo Parfums, Perfumes Loewe, Acqua di Parma κ.ά.). Ο τομέας Ωρολογοποιίας και Κοσμηματοποιίας του ομίλου LVMH περιλαμβάνει τις εταιρείες Bvlgari, TAG Heuer, Chaumet, Dior Watches, Zenith, Fred και Hublot.

Περισσότερα για τον όμιλο LVMH εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή