Η Chopard στο πράσινο χαλί

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρόλο που αποτελούν πρόσφατη προσθήκη στο καλεντάρι του κόσμου της μόδας, τα Green Carpet Fashion Awards-Italia έχουν καθιερωθεί ως σημαντικό γεγονός, καθώς θεωρούνται κάτι σαν τα «Όσκαρ της βιώσιμης μόδας». Η απονομή τους λαμβάνει χώρα στο περίφημο θέατρο La Scala, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου. Ο ελβετικός οίκος υψηλής ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας Chopard ήταν για δεύτερη χρονιά χορηγός Green Carpet Fashion Awards-Italia.

Η Chopard στο πράσινο χαλί-1

Το διάσημο μοντέλο και ακτιβίστρια Cameron Russel

Η λαμπρή τελετή απονομής των βραβείων έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου 2018 παρουσία των σημαντικότερων εκπροσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο και τον κόσμο της μόδας. Πασπαλισμένη με άφθονη αστερόσκονη από το Χόλυγουντ, η εμβληματική Σκάλα του Μιλάνου υποδέχθηκε πρωτοκλασάτα ονόματα της έβδομης τέχνης και διάσημες προσωπικότητες, μεταξύ αυτών οι Cate Blanchett,  Julianne Moore, Armie Hammer, Elle Macpherson και Colin Firth, προκειμένου να τιμήσουν σημαντικούς changemakers και οργανισμούς που έχουν δεσμευθεί στους τομείς της βιωσιμότητας και της καινοτομίας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ιταλικής βιομηχανίας μόδας.

Η Chopard στο πράσινο χαλί-2

Η δημιουργική διευθύντρια της συμβουλευτικής εταιρείας αειφορίας Eco-Age, Livia Firth, μετά του διάσημου συζύγου της, ηθοποιού Colin Firth.

Απονεμήθηκαν συνολικά δεκατρία βραβεία, μεταξύ άλλων το βραβείο Οραματιστού το οποίο δόθηκε στη θρυλική συντάκτρια μόδας της Vogue, Suzy Menkes, το βραβείο τέχνης της χειροτεχνίας στους υποδηματοποιούς του οίκου Ferragamo, το βραβείο Wellness στο αειθαλές μοντέλο Elle Macpherson, το βραβείο αναγνώρισης προσφοράς στη βιωσιμότητα του Ιταλικού Επιμελητηρίου Μόδας (CNMI) στη σχεδιάστρια Donatella Versace και το βραβείο Changemaker στην Αμερικανίδα Cameron Russell, διάσημο μοντέλο και ακτιβίστρια.

Η Chopard στο πράσινο χαλί-3

Donatella Versace και Cindy Crawford

Η Chopard στο πράσινο χαλί-4

Η θρυλική συντάκτρια μόδας της Vogue, Suzy Menkes, με το βραβείο της

Η Chopard στο πράσινο χαλί-5

Και το βραβείο Wellness πηγαίνει στην Elle Macpherson!

To αγαλματίδιο των Green Carpet Fashion Awards, Italia 2018 φιλοτεχνήθηκε από τον οίκο Chopard. Είναι κατασκευασμένο από ηθικό χρυσό, ο οποίος φέρει την πιστοποίηση Fairmined, που βεβαιώνει ότι έχει εξορυχθεί από ορυχεία μικρής κλίμακας σύμφωνα με τις προδιαγραφές βιώσιμης πολυτέλειας της Chopard. Ο ελβετικός οίκος έχει δεσμευτεί ότι από τον Ιούλιο του 2018 όλα τα ρολόγια και κοσμήματα που φέρουν την υπογραφή του είναι φτιαγμένα από ηθικό χρυσό. «Για άλλη μία φορά έχουμε τη χαρά να συνεργαστούμε με τα Green Carpet Fashion Awards, Italia στην φετινή τελετή απονομής», δήλωσε η Caroline Scheufele, συμπρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια της Chopard. «Τα βραβεία αυτά είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις αξίες της Chopard, ειδικά με το έργο μας γύρω από τη Βιώσιμη Πολυτέλεια και την επιβράβευση καλλιτεχνών που εμπλέκονται σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Η Chopard στο πράσινο χαλί-6

Το βραβείο έχει κατασκευαστεί στο χέρι στα ατελιέ υψηλής κοσμηματοποιίας του οίκου Chopard και έχει τη μορφή γυναίκας, ενδεδυμένης με ένα μακρύ φόρεμα από αλουμίνιο. Η σιλουέτα αυτής της ηρωίδας του 21ου αιώνα θυμίζει τα σχέδια μόδας των μεγάλων μόδιστρων, περιβάλλεται από ένα φωτοστέφανο σε μορφή κάπας από ανάγλυφο γυαλί και κρατά ένα ολόχρυσο μήλο.

Πολλές από τις απαστράπτουσες παρουσίες της βραδιάς επέλεξαν να ολοκληρώσουν την εμφάνισή τους με κοσμήματα Chopard Haute Joaillerie…

Η Chopard στο πράσινο χαλί-7

Julianne Moore και Cate Blanchett με δημιουργίες της Chopard

Η Chopard στο πράσινο χαλί-8

To μοντέλο-μούσα των σχεδιαστών Dolce & Gabbana, Bianca Balti με κοσμήματα Chopard

Η Chopard στο πράσινο χαλί-9

H συμπρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια της Chopard, Caroline Scheufele, και η Petra Nemcova με δημιουργίες Chopard Haute Joaillerie

Περισσότερες πληροφορίες για τον οίκο Chopard εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή