9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές

9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές

4' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος συνειρμός που κάνουμε σήμερα όταν ακούμε τη λέξη «πειρατής» αφορά κυρίως τη χολιγουντιανή εκδοχή της, όπως την ανέδειξαν ταινίες με πιο πρόσφατους τους «Πειρατές της Καραϊβικής». Από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να ταξιδεύει στις θάλασσες, εμφανίστηκε η πειρατεία σε διάφορες μορφές. Οι πρώτες ιστορικές καταγραφές της είναι τουλάχιστον 3000 ετών, αφού υπάρχουν αναφορές στην Οδύσσεια του Ομήρου και σε άλλους συγγραφείς της αρχαιότητας. Παρά την μακρά ιστορία της, στη λαϊκή φαντασία η Χρυσή Εποχή της Πειρατείας προσδιορίζεται κάπου στα τέλη του 1600 μέχρι περίπου το 1730. Εκείνη κυρίως την περίοδο συναντούμε θρυλικούς πειρατές που άφησαν εποχή με τα κατορθώματά τους. Σερ Φράνσις Ντρέικ, Αδελφοί Μπαρμπαρόσα, Μαυρογένης, Χένρι Μόργκαν και Κάπτεν Κιντ είναι μερικά μόνο ονόματα που σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει. Σ’ εκείνη την περίοδο τοποθετείται και η πρώτη εμφάνιση του «Jolly Roger», της μαύρης σημαίας με τη νεκροκεφαλή, η οποία αποτελεί έκτοτε διαχρονικό σύμβολο των απανταχού πειρατών. Η νεκροκεφαλή ανέκαθεν αποτελούσε αγαπημένο μοτίβο για τους καλλιτέχνες σε διάφορες κουλτούρες, άλλοτε ως σύμβολο θνητότητας και άλλοτε ως σύμβολο ζωής και αιωνιότητας. Αυτό είναι το σημερινό μας θέμα. 9 ρολόγια με κεντρικό πρωταγωνιστή το ανθρώπινο κρανίο, φιλοτεχνημένο με διαφορετικούς τρόπους, τεχνικές και αισθητική. Είναι ρολόγια που απευθύνονται σε σύγχρονους desperados, ανθρώπους που έχουν την περιπέτεια στο DNA τους. Όπως πάντα σας τα παρουσιάζουμε με αλφαβητική σειρά…

1. ARTYA – Son of Art Mother of Pearl Black Skull

9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές-1

Η ελβετική ωρολογοποιία ArtyA συνεργάστηκε με τον Κορεάτη καλλιτέχνη Na Jeon Chil Gee και τον ωρολογοποιό Kim Hanmoi και το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικό ρολόι, το οποίο αναβιώνει μία χειροποίητη τεχνική χιλιάδων ετών, σύμφωνα με τη οποία λεπτά φύλλα από φίλντισι ενθέτονται σε ένα καντράν από μαύρη λάκα. Έχει κάσα 44 mm από μαυρισμένο ατσάλι, ελβετικής κατασκευής αυτόματο μηχανισμό και στο πίσω μέρος του φέρει χαραγμένη την επιγραφή «ArtyA 1/1 unique piece», καθώς πρόκειται για ένα και μοναδικό κομμάτι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Φλαμ Ελλάς (τηλ.: 210-3314653-5)

 

2. BELL & ROSS – BR 01 Skull Bronze

9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές-2

Συλλεκτική έκδοση 500 κομματιών. Έχει κάσα 46 mm από μπρούντζο CuSn8, αυτόματο μηχανισμό BR-CAL.302, καντράν με νεκροκεφαλή που φωσφορίζει στο σκοτάδι, και είναι στεγανή μέχρι 100 μ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Vichos Group (τηλ.: 210-6753701)

 

3. BOMBERG – Bolt-68 Skull Pearl Chrono

9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές-3

Πολυμορφικό quartz μοντέλο της Bomberg, που μπορεί να μεταμορφωθεί από ρολόι χειρός σε μενταγιόν ή σε ρολόι τσέπης. Έχει κάσα 45 mm από ατσάλι με επίστρωση μαύρου PVD, καντράν με ένα περίτεχνο κρανίο σε μορφή μωσαϊκού σύμφωνα με την παραδοσιακή λαϊκή τέχνη του Μεξικού Huichol.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

4. CORUM – Bubble Pirate

9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές-4

Το Bubble Pirate είναι μία limited edition 188 αριθμημένων κομματιών με αυτόματο ελβετικό μηχανισμό, κάσα 47 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση μαύρου PVD, στεγανή μέχρι 100 μ. και κόκκινο λουράκι από καουτσούκ, ασορτί με τις λεπτομέρειες του καντράν. Σας το είχαμε παρουσιάσει λεπτομερώς εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοτήμ (τηλ.: 210-3238250)

 

5. CVSTOS – Challenge Jetliner Inkvaders Pirate Guns

9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές-5

Η Cvstos μεταμορφώνει το περίφημο ρολόι Skull που σχεδίασε ο διάσημος tattoo artist και σχεδιαστής Christian Nguyen σε έναν τρομακτικό Πειρατή της Καραϊβικής. Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση που δεν θα ξεπεράσει τα 20 κομμάτια. Το πειρατικό κρανίο στο καντράν έχει φιλοτεχνηθεί στο χέρι, ώστε να φαίνεται τρισδιάστατο και με μία ωραία πατίνα. Έχει κάσα από παλαιωμένο ορείχαλκο ή τιτάνιο και ροζ χρυσό 5Ν, αυτόματο μηχανισμό και φοράει λουράκι από δέρμα αλιγάτορα ή καουτσούκ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

6. FIONA KRUGER –Celebration Skull

9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές-6

Ένα από περίφημα ρολόγια σε σχήμα κρανίου που έκαναν διάσημη την ανεξάρτητη σχεδιάστρια Fiona Kruger. Έχει ατσάλινη κάσα με επίστρωση ματ μαύρου PVD, ελβετικό αυτόματο μηχανισμό απολύτως σκελετωμένο και καντράν τριών επιπέδων ζωγραφισμένο και διακοσμημένο στο χέρι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

7. HYT – Skull Watch Red Eye

9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές-7

Ένα από τα πολλά μοντέλα με κεντρικό μοτίβο το ανθρώπινο κρανίο που μας προτείνουν οι αντισυμβατικοί σχεδιαστές της HYT, η οποία φημίζεται για την υδρομηχανική της τεχνολογία. Η ανάγνωση της ώρας γίνεται με τη βοήθεια του κόκκινου και του διάφανου υγρού που μετακινούνται σε ένα λεπτό σωληνάκι στην περιφέρεια του κρανίου. Το ρολόι έχει κάσα διαμέτρου 51 mm από ροζ χρυσό 5Ν και τιτάνιο με επίστρωση μαύρου DLC και κουρδιστό μηχανισμό αποκλειστικότητα της ΗΥΤ. Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση 25 αντιτύπων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

8. RICHARD MILLE – RM 52-01 Tourbillon Skull

9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές-8
9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές-9

Το μοντέλο αυτό ξεχωρίζει τόσο για την επιλογή των υλικών κατασκευής του όσο και για τον τρόπο που έχει κατασκευαστεί. Είναι μία συλλεκτική έκδοση 30 κομματιών από κεραμικό ΤΖΡ και νανοσωλήνες άνθρακα. Ο μηχανισμός του είναι κουρδιστός στο χέρι και διαθέτει tourbillon, ο κλωβός του οποίου συγκρατείται από τα σαγόνια του «Jolly Roger», του πειρατικού κρανίου που δεσπόζει και στις δύο όψεις του σκελετωμένου ρολογιού.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

9. SPEAKE-MARIN – Crazy Skulls

9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές-10

9 ρολόγια για σύγχρονους πειρατές-11

Δύο κρανία που συγκλίνουν σχηματίζοντας μία καρδιά και αποκρύπτουν τον κλωβό ενός tourbillon είναι η πρόταση υψηλής ωρολογοποιίας της Speake-Marin. Η 42 mm κάσα είναι από τιτάνιο, και περικλείει ένα καντράν με χειροποίητη διακόσμηση και έναν μηχανισμό υψηλής ωρολογοποιίας που συνδυάζει ιπτάμενο tourbillon με Minute Repeater Carillon.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή