H LONGINES παρουσιάζει το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting

H LONGINES παρουσιάζει το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο μέλος καλωσόρισε πρόσφατα η quartz οικογένεια Conquest V.H.P. της Longines. Πρόκειται για ένα μοντέλο με ώρα GMT, ιδιαιτέρως κομψό στον καρπό, στο οποίο η ρύθμιση της δεύτερης ώρας γίνεται πανεύκολα με τη βοήθεια μίας εφαρμογής στο κινητό. Το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting είναι ένα ρολόι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των απανταχού ταξιδευτών και έρχεται να παραταχθεί δίπλα στα μοντέλα με τρεις δείκτες και τους χρονογράφους της συλλογής Conquest V.H.P. (σχετικά άρθρα σας είχαμε παρουσιάσει εδώ  και εδώ). Το νέο Conquest V.H.P. GMT Flash Setting εισάγει μία πολύ ενδιαφέρουσα καινοτομία στον κόσμο της quartz τεχνολογίας. Επιτρέπει στον κάτοχό του να αλλάζει χρονικές ζώνες είτε χειρωνακτικά, σύμφωνα με τη νόρμα της παραδοσιακής ωρολογοποιίας, είτε με ένα έξυπνο σύστημα «Flash Setting», το οποίο ρυθμίζει το ρολόι με τη βοήθεια του φλας των smartphones. Η όλη ιδέα είναι επαναστατική τόσο ως προς την ακρίβεια που προσφέρει όσο και ως προς τη συνολική εμπειρία χρήσης του ρολογιού.

H LONGINES παρουσιάζει το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting-1

Όπως όλα τα μοντέλα Conquest V.H.P., το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting, κρύβει στο εσωτερικό του έναν αποκλειστικό μηχανισμό τελευταίας γενιάς, ο οποίος είναι εξαιρετικά φιλικός προς τον χρήστη σε όλα τα επίπεδα: προσφέρει ακρίβεια της τάξης των ±5 δευτερολέπτων τον χρόνο(!), σύστημα GPD (Gear Position Detection), το οποίο κάνει επανεκκίνηση στους δείκτες ύστερα από κάποιο δυνατό χτύπημα ή έκθεση σε μαγνητικά πεδία, έξυπνη κορόνα, μπαταρία με πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και σύστημα διηνεκούς ημερολογίου που εγγυάται σωστή λειτουργία της ημερομηνίας μέχρι το έτος 2399!

H LONGINES παρουσιάζει το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting-2

Επιπλέον είναι εφοδιασμένο με ώρα GMT, συνεπώς η μεγάλη του ιδιαιτερότητα είναι ότι προσφέρει και δεύτερη χρονική ζώνη σε συνδυασμό με ένα σύστημα διαχείρισης με δέσμη φωτός, γνωστό ως Flash Setting. Το ρολόι αυτό είναι ένας πολύτιμος σύντροφος για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά ανά την υφήλιο. Όπως προαναφέραμε, η δεύτερη ώρα μπορεί να ρυθμιστεί πολύ εύκολα, είτε με τον παραδοσιακό τρόπο μέσω της κορόνας είτε μέσω της λειτουργίας Flash Setting. Πώς ακριβώς γίνεται αυτό; Το σύστημα Flash Setting βασίζεται στο smartphone του χρήστη και απαιτεί να κατεβάσετε τη σχετική εφαρμογή. Δεν απαιτεί όμως καμία εξωτερική σύνδεση, όπως WiFi ή Bluetooth. Η διαδικασία είναι απλή. Πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Πληκτρολογείτε το όνομα της πόλης προορισμού σας στο κινητό σας τηλέφωνο. Η πληροφορία που καταγράφεται στην εφαρμογή μεταφέρεται μέσω μίας συχνότητας φωτεινών σημάτων που εκπέμπει το φλας του κινητού σας σε μία μικροσκοπική οπή στο καντράν του ρολογιού, η οποία διακρίνεται στο 12. Αυτό ήταν μόνο.

H LONGINES παρουσιάζει το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting-3

To ρολόι διαθέτει ακόμη την εξαιρετικά πρακτική λειτουργία Swap, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να εναλλάσσει κατά το δοκούν την ώρα προέλευσης (home time) με την ταξιδιωτική ώρα (local time) πατώντας απλώς την κορόνα. Και βέβαια, η 24ωρη κλίμακα που υπάρχει στην περιφέρεια του καντράν πληροφορεί για το εάν είναι ημέρα ή νύχτα σε κάθε χρονική ζώνη.

H LONGINES παρουσιάζει το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting-4

Το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting διατίθεται σε δύο μεγέθη κάσας (41 και 43 mm) σε εκδόσεις από ατσάλι στο φυσικό του χρώμα ή με επίστρωση μαύρου PVD, και εκτός από τον κεντρικό δείκτη GMT με το ευδιάκριτο κόκκινο βέλος, δείχνει την ώρα, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα και την ημερομηνία (perpetual calendar).

H LONGINES παρουσιάζει το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting-5

Υπάρχουν τέσσερις επιλογές στα καντράν: μπλε, ασημί, μαύρο ή ανθρακόνημα. Σε όλα τα μοντέλα η Home Time και η Travel Time συμβολίζονται από ένα σπιτάκι και ένα αεροπλανάκι στο 10 και στο 2, αντίστοιχα.

H LONGINES παρουσιάζει το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting-6
H LONGINES παρουσιάζει το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting-7

Τα ρολόγια συνδυάζονται είτε με ατσάλινo μπρασελέ (σε φυσικό ασημί χρώμα ή σε μαύρο PVD) είτε με πολύ ωραίας υφής λουράκι από καουτσούκ σε μαύρο ή μπλε χρώμα.

Δείτε το LONGINES Conquest V.H.P. GMT Flash Setting ζωντανά στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή