Ένα μοναδικό IWC για τον Lewis Hamilton

Ένα μοναδικό IWC για τον Lewis Hamilton

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η IWC Schaffhausen, θέλοντας να τιμήσει τον Lewis Hamilton για τη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, δημιούργησε ένα μοναδικό στο είδος του ρολόι αεροπορίας, κομμένο και ραμμένα στα μέτρα του διάσημου πιλότου αγώνων. Το ρολόι είναι ένα customized Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar και προσφέρθηκε στον Lewis Hamilton πριν από το Grand Prix του Abu Dhabi. Πρόκειται για ένα μοναδικό κομμάτι και δεν είναι διαθέσιμο προς πώληση.

Ένα μοναδικό IWC για τον Lewis Hamilton-1

Το ρολόι αυτό βασίζεται στον επαναστατικό και εξαιρετικά user-friendly μηχανισμό διηνεκούς ημερολογίου που επινόησε ο χαρισματικός ωρολογοποιός Kurt Klaus για λογαριασμό της IWC, το 1985. Ως γνωστόν το perpetual calendar αναγνωρίζει αυτόματα το διαφορετικό αριθμό ημερών σε κάθε μήνα, καθώς επίσης και τα δίσεκτα έτη και έτσι δεν χρειάζεται καμία διόρθωση της ημερομηνίας πριν από το 2100. Τα μοντέλα με διηνεκές ημερολόγιο της IWC έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Μία από αυτές είναι η τετραψήφια ένδειξη του έτους (κάτω αριστερά) καθώς και η διπλή ένδειξη της φάσης της Σελήνης, η οποία απεικονίζει το φεγγάρι σε μια κατοπτρική εικόνα, η οποία είναι ακριβής τόσο για το βόρειο όσο και για το νότιο ημισφαίριο, ενώ αποκλίνει από την πραγματική τροχιά του γύρω από τη Γη κατά μια μέρα μετά από 577,5 χρόνια!

Ένα μοναδικό IWC για τον Lewis Hamilton-2

 

Στο πίσω μέρος του ρολογιού υπάρχει ανάγλυφος ο αριθμός 5, όσα και τα παγκόσμια πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει ο Lewis Hamilton στη Formula 1.

Δείτε περισσότερα για τα perpetual calendars της IWC  εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή