Πρόσωπα της Τρίτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια τιμητική Χρυσή Αρκτο θα λάβει στο προσεχές κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου (7-17/12) η Σαρλότ Ράμπλινγκ (φωτ.). Η σπουδαία Βρετανίδα ηθοποιός, η οποία μετράει πάνω από 100 κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους στην καριέρα της, θα τιμηθεί σύμφωνα με τον διευθυντή της Μπερλινάλε, Ντίτερ Κόσλικ, ως «μια απίθανη ηθοποιός, ένα σύμβολο του αντισυμβατικού και του συναρπαστικού σινεμά». Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια έχει προεδρεύσει στο Φεστιβάλ το 2006.

(…) Εφυγε από τη ζωή, στα 81 της χρόνια, η σπουδαία τζαζ ερμηνεύτρια Νάνσι Γουίλσον, αφήνοντας πίσω της μια καριέρα 50 ετών και περισσότερων των 70 δίσκων. Από τα πρώτα της κιόλας βήματα, η Γουίλσον κατάφερε να φτάσει ψηλά, με το εθνικό νούμερο 11 του 1964 για το κομμάτι « (You Don’t Know) How Glad I Am» να αποτελεί εξαιρετική επιτυχία για τα δεδομένα της τζαζ. Τελευταία της δισκογραφική δουλειά ήταν το άλμπουμ «Turned To Blue», το οποίο της χάρισε και ένα βραβείο Grammy το 2006.

(…) Σε απίθανη εισπρακτική αποτυχία εξελίσσεται το πρόσφατο φιλμ φαντασίας «Φονικές μηχανές», το οποίο εκτιμάται πως θα μπει «μέσα» γύρω στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Με παραγωγή που ξεπερνά κατά πολύ αυτό το ποσό και συνολικές εισπράξεις μόνο 42 εκατ. μέχρι στιγμής, το φιλμ του Πίτερ Τζάκσον και της δημιουργικής ομάδας τού «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» απέτυχε να συγκινήσει το κοινό, ιδιαίτερα της Βόρειας Αμερικής· ή απλώς έκανε λάθος διαφημιστική καμπάνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή