Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πρώτες 22 ταινίες του φετινού Πανοράματος ανακοίνωσε χθες η Μπερλινάλε, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η καινούργια δουλειά του Σύλλα Τζουμέρκα  (φωτ.). «Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Ελληνα κινηματογραφιστή, με πρωταγωνίστρια την Αγγελική Παπούλια, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου, σε ένα τμήμα που περιλαμβάνει επίσης μερικά αξιοπρόσεκτα ντεμπούτα. Τέτοιο είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του ηθοποιού Τζόνα Χιλ, αλλά και το ντοκιμαντέρ «A Dog Called Money», στο οποίο πρωταγωνιστεί η PJ Harvey.

(…) Μπορεί τα έσοδα της παγκόσμιας δισκογραφίας να έχουν πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους, ωστόσο μέρος των κερδών αναπληρώνεται από την αντιστρόφως κινούμενη συναυλιακή δραστηριότητα. Τουλάχιστον όσον αφορά σταρ του βεληνεκούς του Εντ Σίραν, η παγκόσμια περιοδεία του οποίου έφερε εισπράξεις 432 εκατ. δολαρίων, για να αναδειχθεί όχι μόνο η πιο επιτυχημένη του 2018 αλλά και των τελευταίων 30 ετών. 

(…) Σε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση, η Ακαδημία Κινηματογράφου δημοσίευσε χθες βραχείες λίστες των φετινών οσκαρικών υποψηφίων σε 9 κατηγορίες βραβείων. Αυτές φυσικά δεν περιλαμβάνουν την καλύτερη ταινία ή κάποιους από τους ρόλους, ενώ είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς κάτι για τις τελικές υποψηφιότητες. Εκείνο που έκανε (αρνητική) εντύπωση, πάντως, είναι η απουσία του πολυσυζητημένου «Girl» του Βέλγου Λούκας Τοντ από την κατηγορία του ξενόγλωσσου φιλμ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή