Ενα εικοσιτετράωρο με την ερμηνεύτρια Αλκηστι Πρωτοψάλτη

Ενα εικοσιτετράωρο με την ερμηνεύτρια Αλκηστι Πρωτοψάλτη

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

6.30 π.μ.

Η πιο ωραία ώρα. Βλέπω την ανατολή, ψυχανεμίζομαι την ημέρα και την αρπάζω. Carpe diem! Ενα διπλό καφεδάκι –ελληνικός βαρύς γλυκός, με μπισκότα– και μετά γυμναστήριο.

7.30 π.μ.

Κωπηλατική με τον Φρέντι Μέρκιουρι στη διαπασών, τους Muse και την Adele. Ονειρεύoμαι θάλασσες και παραλίες, συναυλίες, ταξίδια. Κοιλιακοί και ο ιδρώτας ποτάμι. Μετά, ένα καυτό ντους και πλήρες πρωινό. Αυγά με φρέσκο μαϊντανό και ντομάτα, δύο ποτήρια με φυσικούς χυμούς, μαύρο ψωμί και μαρμελάδα νεράντζι ή μέλι.

8.30 π.μ.

Μπροστά στον υπολογιστή. Περιπλανιέμαι, ψάχνω νέα τραγούδια, καινούργιες ιδέες, ακούω πολλή μουσική. Συχνά, αυτή την ώρα φτιάχνω και τα προγράμματα των παραστάσεων, γιατί πολλές φορές «τρέχουν» παράλληλα projects, με μικρές ή μεγάλες ορχήστρες, εντός και εκτός συνόρων.

11.30 π.μ.

Διάλειμμα. Συνήθως παίρνω τα βουνά! Μένω εκτός Αθηνών, οπότε το έχω… δίπορτο – βουνό ή θάλασσα. Μαζί μου ο Τίγρης. Μα πού πήγε το μυαλό σας; Τίγρης είναι ένα ζόρικο τζακ ράσελ. Tα άλλα σκυλιά μου μένουν στο κτήμα. Εχω δύο ποιμενικούς, δυο υπέροχα αδέσποτα κι έναν μολοσσό. Τα λατρεύω.

1 μ.μ.

Eπιστροφή στο σπίτι. Μου αρέσει να μένω στο σπίτι, γιατί με τις συναυλίες και τον γύρο της γης που κάνω κάθε χρόνο δεν προλαβαίνω να το χαρώ όσο θέλω. Εχω έναν μεγάλο κήπο που τον φροντίζω όσο μπορώ, μαζί με τον Κωστάκη, τον κηπουρό. Είναι μια μικρογραφία της ελληνικής φύσης: λεμονιές, μανταρινιές, πορτοκαλιές, ελιές (η καλύτερη γυμναστική γίνεται στο λιομάζεμα!), χαρουπιές, ορθόκλαδα κυπαρίσσια, αμυγδαλιές, φιστικιές, βουκαμβίλιες, μουριές, γεράνια σε όλα τα χρώματα, ιβίσκοι και δύο μεγάλα πλατάνια. Πόσο με ξεκουράζει το φύτεμα, το σκάλισμα – και να δημιουργώ μεγάλες ανθοδέσμες με λουλούδια του κήπου μου!

2 μ.μ.

Μεσημεριανό. Κυρίως ελληνική κουζίνα θα βρείτε στο τραπέζι μου: γεμιστά, λεμονάτο κοτόπουλο, όσπρια και όλων των ειδών τα μακαρόνια. Τρελαίνομαι για ψητή σκορπίνα και λιποθυμώ με μαύρη σοκολάτα!

3 μ.μ.

Μια ωρίτσα χαλάρωση στον καναπέ, Instagram, ειδήσεις απ’ όλο τον κόσμο (πάει η χαλάρωση)…

4 μ.μ.

Κατεβαίνω στο Γκάζι, στο Gazarte. Πρόβες, πρόβες, πρόβες. Καινούργια παράσταση: «Σε απευθείας σύνδεση». Η μουσική με βρίσκει σαν ωστικό κύμα, αγγίζει το συναίσθημα και με πετάει σαν πυροτέχνημα στον ουρανό. Στην πρόβα αναζητώ εκρηκτικά μείγματα και ιδανικές χημείες, μελωδίες και αρμονίες. Είμαι βαθιά ερωτευμένη με το τραγούδι και την ελληνική γλώσσα, είναι η προέκταση του εαυτού μου και με απογειώνει η επικοινωνία με το κοινό. Αυτό ψάχνω σε όλη μου τη ζωή. Και αυτή η εξερεύνηση είναι η προσωπική μου μαγεία. Οταν μπαίνω στο Gazarte είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι το δεύτερό μου σπίτι (δέκα χρόνια πια), γιατί εκπέμπει πολιτισμό. Με εμπνέει ο χώρος, αγαπώ τους δημιουργούς του: τον Γιάννη, τη Μίλη και τον Λεωνίδα Πετρόπουλο.

8 μ.μ.

Το τι θα κάνω το βράδυ εξαρτάται από τη διάθεση ή την κούραση της ημέρας, αλλά και τις υποχρεώσεις της επόμενης. Οι επιλογές είναι: σινεμά (το λατρεύω) ή θέατρο (αγαπώ πολύ τους ηθοποιούς) ή κάποια μουσική παράσταση ή φαγητό με φίλους ή επιστροφή στο σπίτι για την απόλυτη ξεκούραση – και στην κουζίνα να γίνεται χαμός. Δεν υπάρχει ωραιότερος ήχος από το γέλιο των φίλων μέσα στο σπίτι. Το αγαπημένο μου φαγητό για την περίσταση; Ντολμαδάκια μικρά, κασιώτικα, χειροποίητα, με γιαούρτι. Καμιά φορά δεν κάνω τίποτε απ’ όλα αυτά. Απλώς πηγαίνω μέχρι το Σούνιο, ειδικά με φεγγαράδα· είναι η αγαπημένη μου διαδρομή.

Μεσάνυχτα

Στο κρεβάτι. Μια αγκαλιά κι ένα «σ’ αγαπώ». Αυτό είναι η ευτυχία. Με τα παντζούρια ανοιχτά, τους γκιώνηδες να τραγουδούν, τον ήχο από το θρόισμα των φύλλων και τα φωτισμένα καράβια στο βάθος. Ολα περνούν μπροστά από τα μάτια μου και γίνονται όνειρα.

​​Aπό τις 7 Δεκεμβρίου –κάθε Δευτέρα και Παρασκευή– η Αλκηστις Πρωτοψάλτη εμφανίζεται στο Gazarte Main Stage, www.gazarte.gr. Μαζί της, στην παράσταση «Σε απευθείας σύνδεση», μια ομάδα σπουδαίων μουσικών

και ο τραγουδιστής Γιάννης Μαθές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή