Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 58 ετών και ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο, ο συγγραφέας Χρήστος Αγγελάκος (φωτ.). Με σπουδές στη Φιλοσοφική της Αθήνας αλλά και στη Σορβόννη, εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα «Η τελευταία εικόνα» το 1998. Η όμορφη ποιητική συλλογή «Τα φώτα απέναντι» είναι χαρακτηριστική μιας πολυσχιδούς δημιουργικής προσωπικότητας, η οποία περιλαμβάνει ακόμα τη θεατρική συγγραφή, την αρθρογραφία και τη μετάφραση.

(…) Στο βόρειο Ιράκ μαζί με τη μητέρα δύο παιδιών που είχε απαγάγει ο πατέρας τους και μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ταξίδεψε ο Ρότζερ Ουότερς, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην επανένωση της οικογένειας από το Τρινιντάντ ύστερα από τέσσερα ή πέντε χρόνια. Ο κιθαρίστας ενημερώθηκε για την περιπέτεια των αγοριών από έναν δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανέλαβε να πραγματοποιήσει το ταξίδι με το ιδιωτικό του τζετ.

(…) Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα κάνει πρεμιέρα στο Σικάγο το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ εμπνευσμένο από τη ζωή του Μάικλ Τζάκσον, που σύμφωνα με το Billboard θα τιτλοφορείται «Don’t Stop Till You Get Enough» (από το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ «Off The Wall»). Καρπός μιας συνεργασίας της βραβευμένης με Πούλιτζερ θεατρικής συγγραφέως Lynn Nottage και του σκηνοθέτη και χορογράφου Christopher Wheeldon, η παράσταση θα περιλαμβάνει πάνω από 25 μεγάλες επιτυχίες του βασιλιά της ποπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή