Πρόσωπα της Τρίτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε την Κυριακή από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, o κινηματογραφιστής Γιώργος Καρυπίδης (φωτ.). Ντοκιμαντερίστας αλλά και δημιουργός μυθοπλασίας, ξεκίνησε τις μεγάλου μήκους ταινίες με το «Επικίνδυνο παιχνίδι» (1982) ενώ συνέχισε με το «Στη σκιά του φόβου», το οποίο απέσπασε 6 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Αντιπροσωπευτική της κινηματογραφικής ματιάς του, η ταινία κινείται ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα. Τελευταίο του φιλμ ήταν η «Ουτοπία», το 2004.

(…) Ενδείξεις για το τι πρόκειται να δούμε στην προσεχή οσκαρική «μάχη», τουλάχιστον όσον αφορά τους ρόλους, προσέφεραν οι χθεσινές βραβεύσεις της Αμερικανικής Ενωσης Ηθοποιών. Την αναγνώριση των συναδέλφων τους κέρδισαν για τους πρώτους ρόλους ο Ράμι Μάλεκ του «Bohemian Rapsody» και η Γκλεν Κλόουζ του «The Wife». Στους δεύτερους, από την άλλη, είχαμε την αναμενόμενη επικράτηση του Μαχερσάλα Αλι («Το πράσινο βιβλίο») αλλά και τη μάλλον απροσδόκητη της Εμιλι Μπλαντ για το «Ενα ήσυχο μέρος». Η σπουδαιότερη διάκριση της βραδιάς, πάντως, αν και δεν έχει οσκαρικό αντίστοιχο, πήγε αλλού. Πρόκειται για το βραβείο συνολικής απόδοσης του καστ μιας ταινίας κι εκεί νικητές αναδείχθηκαν οι συντελεστές του κομίστικου «Black Panther». Με προεξάρχοντα τον πρωταγωνιστή Τσάντγουικ Μπόουζμαν, η ταινία, που αποτέλεσε και μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της σεζόν, άφησε πίσω της ανταγωνιστές όπως τα «Ενα αστέρι γεννιέται», «Παρείσφρηση» και «Bohemian Rapsody».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή