Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνακοινώθηκαν οι νικητές του Polar Music Prize, που θεωρείται το βραβείο Νομπέλ της μουσικής. H επιτροπή τιμά κάθε χρόνο έναν κλασικό και έναν σύγχρονο καλλιτέχνη. Φέτος βραβεύεται ο πρωτοπόρος της χιπ χοπ μουσικής Grandmaster Flash, η βιολονίστα, κάτοχος τεσσάρων Γκράμι, Αν-Σόφι Μούτερ (φωτ.) και η φιλανθρωπική οργάνωση «Playing for Change». Η τελετή απονομής θα γίνει στη Στοκχόλμη τον Ιούνιο του 2019.

(…) Συνεχίζονται τα προβλήματα της φετινής τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ μετά την ανακοίνωση ότι τέσσερα χρυσά αγαλματίδια δεν θα προβληθούν ποτέ στην τηλεόραση. Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Τζον Μπέιλι (φωτ.) δήλωσε ότι οι νικητές στις κατηγορίες φωτογραφίας, μοντάζ, μακιγιάζ και live action μικρού μήκους θα πάρουν τα βραβεία τους στις διαφημίσεις για να συντομεύσει η διάρκεια του προγράμματος. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τη Ρέιτσελ Στάνλεϊ της ένωσης σχεδιαστών κοστουμιών, λέγοντας ότι αυτή η απόφαση «υποτιμά τη δουλειά των υποψηφίων και των νικητών».

(…) Τη θέση του διευθυντή της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών στο Λονδίνο θα αναλάβει ο  Αξελ Ρούγκερ (φωτ.) τον Ιούνιο. Ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του Μουσείου Βαν Γκογκ στο Αμστερνταμ θα διαδεχθεί τον Τσαρλς Ζάουμαρες Σμιθ. Πέρυσι, η Βασιλική Ακαδημία γιόρτασε την επέτειο των 250 ετών από την ίδρυσή της ανακοινώνοντας μεγάλο σχέδιο ανάπλασης ύψους 56 εκατ. λιρών. Ο νέος διευθυντής επιδιώκει να κάνει την ακαδημία «πιο προσβάσιμη» σε διεθνές κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή