Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «Καταλωνία στα δύο» επέστρεψαν το βραβείο που τους απένειμε στο περιθώριο της Μπερλινάλε ο πρώην πρόεδρος της Καταλωνίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, διότι σύμφωνα με τους δημιουργούς επωφελήθηκε από την τελετή για να εκφωνήσει λόγο κατά της έναρξης της δίκης, στη Μαδρίτη, των δώδεκα Καταλανών αυτονομιστών ηγετών που μετείχαν στην απόπειρα απόσχισης. Οι Αλβαρο Λονγκόρια (φωτ.) και Τζεράρντο Ολιβάρες διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι η τελετή «εξελίχθηκε σε πολιτική συγκέντρωση» σε αντίθεση με τη δουλειά τους, που βασιζόταν απολύτως στην ουδετερότητα.

(…) H Κατερίνα Ντούσκα  (φωτ.) θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στη φετινή 64η διοργάνωση της Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου. Η ομάδα εργασίας της ΕΡΤ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιστορία της Eurovision και τη συμμετοχή της ΕΡΤ σε αυτήν, όπως και τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού διαγωνισμού, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της Κατερίνας Ντούσκα.

(…) Ενα σύννεφο γκρι σχιστόλιθου θα «αιωρείται» πάνω από τους κήπους του Κένσιγκτον από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2019. Η Γκαλερί Σέρπενταϊν του Λονδίνου ανέθεσε για φέτος την κατασκευή του εφήμερου περιπτέρου της στον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Τζούνια Ισιγκάμι (φωτ.), σημαντική φιγούρα των νέων Ιαπώνων αρχιτεκτόνων, γνωστό για τις πειραματικές κατασκευές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή