Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μάνατζερ σε θέματα πολιτιστικής διαχείρισης, η αρχαιολόγος βυζαντινών αρχαιοτήτων και πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) Ασπασία Λούβη  (φωτ.), αναλαμβάνει σύμβουλος της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας σε θέματα πολιτισμού όπως αποκάλυψε στις «Καταθέσεις Πολιτισμού» της Τράπεζας της Ελλάδος και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Λυμπεροπούλου. Η Ασπασία Λούβη εργάστηκε στην αρχή ως αναπληρώτρια διευθύντρια και στη συνέχεια ως διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος της ΕΤΒΑ. Μετά την εξαγορά της τράπεζας, συνέχισε να εργάζεται ως γενική διευθύντρια στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), όπου διηύθυνε τη δημιουργία των εννέα θεματικών μουσείων στην ελληνική περιφέρεια. Στη θητεία της στο ΤΑΠ κατάφερε να γίνουν σημαντικές εκσυγχρονιστικές τομές. 

(…) Ισοφάρισε  το ρεκόρ των Μπιτλς η τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε, καθώς τρία κομμάτια της κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο Billboard. Με τα τραγούδια «7 rings», «Thank U, Next» και «Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored», η Γκράντε κυριάρχησε στην πρώτη τριάδα. Το ίδιο είχαν πετύχει οι Μπιτλς το 1964.

(…) Ισως το μεγαλύτερο μυστήριο των φετινών Οσκαρ να είναι η ταυτότητα του παρουσιαστή της τελετής απονομής. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν θα υπάρξει ένας κεντρικός παρουσιαστής. Παρ’ όλα αυτά, ακούγονται διάφορα για εμφανίσεις–έκπληξη, όπως αυτή της Γούπι Γκόλντμπεργκ, που αν επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για την πέμπτη φορά που η δημοφιλής ηθοποιός αναλαμβάνει αυτόν το ρόλο. Η ίδια, πάντως, όταν ρωτήθηκε, απάντησε διπλωματικά ότι με χαρά θα «έπαιζε» τον ρόλο της παρουσιάστριας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή