Πρόσωπα της Τρίτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο κυλούσε η βραδιά των Οσκαρ στο Λος Αντζελες τόσο το ολόλευκο κολλαριστό πουκάμισο του Τζέιμς Μακαβόι (φωτ.) γέμιζε υπογραφές διασήμων συναδέλφων του. Ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός ζήτησε από τους νικητές να υπογράψουν στο πουκάμισό του για σκοπό καθαρά φιλανθρωπικό. Δεν εξήγησε ακριβώς ποιος θα είναι αυτός, είπε όμως ότι θα πουλήσει το πουκάμισο και οι εισπράξεις θα πιάσουν τόπο!

(…) Απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Τόκιο ο φημισμένος μεταφραστής ιαπωνικής λογοτεχνίας Ντόναλντ Κιν, σε ηλικία 96 ετών. Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην προώθηση ιαπωνικών κειμένων, κερδίζοντας παγκόσμια αναγνώριση για τη μετάφραση του έργου «Η ιστορία του Γκέντζι», ένα κείμενο του 11ου αιώνα που θεωρείται το πρώτο μοντέρνο μυθιστόρημα του κόσμου. Ο Κιν τιμήθηκε το 2008 από την ιαπωνική κυβέρνηση με το βραβείο Order of Culture και απέκτησε την ιαπωνική υπηκοότητα το 2012.

(…) H Ελληνοαμερικανική Eνωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) και το «Με τα λόγια (γίνεται)» θα παρουσιάσει βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Ρόμπερτ Φροστ, (1874-1963). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 19.30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) με απαγγελίες ποιημάτων του από Ελληνες ποιητές. Ο Ρόμπερτ Φροστ είχε μιλήσει στην Ελληνοαμερικανική Ενωση πριν από 58 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή