Πρόσωπα της Παρασκευής

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βρετανικό λογοτεχνικό βραβείο Man Booker θα χρηματοδοτήσει για τα επόμενα πέντε χρόνια η φιλανθρωπική οργάνωση Crankhurst, την οποία διευθύνουν ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συγγραφέας σερ Μάικλ Μόριτζ  (φωτ.) και η σύζυγός του Χάριετ Χέιμαν. O περίφημος θεσμός συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή του, το 1969. Την τιμητική διάκριση απέσπασε πέρυσι η Βορειοϊρλανδή συγγραφέας Αννα Μπερνς με το μυθιστόρημά της «Milkman» («Ο γαλατάς»).

(…) Ανακοινώθηκαν οι τέσσερις υποψήφιες ηθοποιοί για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», που απονέμεται κάθε χρόνο ως αναγνώριση της καλύτερης ερμηνείας από νέα ηθοποιό για την περασμένη θεατρική περίοδο. Διακρίθηκαν oι Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ηρώ Μπέζου, Σίσσυ Τουμάση και Ελλη Τρίγγου. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη.

(…) Πρέπει να ήταν πολύ αφηρημένος ο Γερμανός ο οποίος «ξέχασε» ένα γλυπτό του Πάμπλο Πικάσο, αξίας 10.000 ευρώ, στο τρένο μεταξύ του Ντίσελντορφ και του Κάσελ. Το αντικείμενο, που αναζητείται ακόμη από τις γερμανικές αρχές, ήταν μία από τις περιορισμένης έκδοσης κεραμικές κανάτες της συλλογής «Κουκουβάγια», η οποία δημιουργήθηκε το 1953 στο στούντιο του πασίγνωστου καλλιτέχνη στη Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή