Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το project «City and the City», παρουσιάστηκε, χθες, στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ενα καινοτόμο καλλιτεχνικό εγχείρημα από τους σκηνοθέτες Σύλλα Τζουμέρκα  (φωτ.) και Χρήστο Πασσαλή, για την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης την περίοδο 1910-1960. Επώδυνες μνήμες και ανείπωτες τραγωδίες σε μια σπονδυλωτή ταινία, αποτελούμενη από επτά επεισόδια, στα οποία εγγράφονται ιστορίες του παρελθόντος στο σύγχρονο αστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης. Οι σκηνοθέτες επιστρέφουν στον γενέθλιο τόπο τους, αναζητώντας το χαμένο νήμα που ενώνει το χθες και το σήμερα μιας πόλης με ανεκτίμητη πολυπολιτισμική παρακαταθήκη.

(…) Στη Συρία έδωσε συναυλία πριν από λίγες μέρες η τραγουδίστρια της σόουλ Τζος Στόουν. Η Βρετανή μουσικός δήλωσε πως ήταν «φοβισμένη» όταν διέσχισε τα σύνορα του νοτιοανατολικού άκρου της χώρας για να φτάσει στην πόλη Ντέρικα (Al-Malikiyah), όπου τραγούδησε μπροστά σε μόλις 70 ανθρώπους. Η Στόουν συνόδευσε τον φωτογράφο Πολ Κόνροϊ, ο οποίος επέστρεψε στη Συρία για πρώτη φορά αφότου τραυματίστηκε το 2012, στην επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο της πολεμικής ανταποκρίτριας Μαρί Κόλβιν.

(…) Η Σουηδική Ακαδημία επιβεβαίωσε ότι φέτος θα απονείμει δύο βραβεία Νομπέλ Λογοτεχνίας. Οπως είπε ο γραμματέας της Ακαδημίας, Aντερς Oλσον, οι νικητές θα ανακοινωθούν μαζί τον Οκτώβριο. H απονομή του 2018 αναβλήθηκε έπειτα από σειρά καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Ζαν-Κλοντ Αρνό, συζύγου μέλους της Ακαδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή