ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τετάρτης

prosopa-tis-tetartis-2304550

To κλείσιμο ενός εργοστασίου κουμπιών στο Κρόιντον της Βρετανίας έγινε πρώτη είδηση όταν ο διάσημος Κινέζος εικαστικός Αϊ Ουέι Ουέι (φωτ.) προσφέρθηκε να αγοράσει 30 τόνους κουμπιά που θα κατέληγαν σε χώρο υγειονομικής ταφής. Ο διάσημος καλλιτέχνης ανταποκρίθηκε στην έκκληση που δημοσίευσαν στο Twitter οι υπεύθυνοι του εργοστασίου Brown & Co Buttons με τη φράση«Μπορώ να τα έχω όλα». Παραμένει μυστήριο τι θα κάνει τόσο πολλά κουμπιά, αν και οι μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις του με ηλιόσπορους και τούβλα Lego ίσως μας δίνουν μια ιδέα.

(…) Τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος Nirvana αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του σχεδιαστή μόδας Μαρκ Τζέικομπς για τη χρήση του διάσημου λογότυπού τους –το κίτρινο χαμογελαστό προσωπάκι– σε επετειακή σειρά ρούχων με το όνομα «Bootleg Redux Grunge». Ο Αμερικανός σχεδιαστής «απάντησε» χθες στις κατηγορίες, καταθέτοντας αίτηση για την απόρριψη της μήνυσης. Υποστηρίζει ότι αν και πήρε έμπνευση από το λογότυπο, άλλαξε το σχέδιο αρκετά ώστε να μην ισχύουν οι κατηγορίες παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

(…) Ο παγκόσμιος ιστός (Wold Wide Web) κλείνει σήμερα τα 30 χρόνια του, αλλά ο «πατέρας» του, σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι, δηλώνει ανήσυχος για το μέλλον του δημιουργήματός του. Σε ανοικτή επιστολή δηλώνει ότι ο ιστός «δεν εξυπηρετεί την ανθρωπότητα πολύ καλά» και καλεί τους πάντες να συμβάλουν ώστε το Διαδίκτυο να γίνει καλύτερο και όχι χειρότερο τα επόμενα 30 χρόνια.