ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τετάρτης

prosopa-tis-tetartis-2305819

Ανακοινώθηκε  χθες από το υπουργείο Πολιτισμού το νέο Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση «συγκεντρώνει εμπειρία και γνώση του χώρου του κινηματογράφου, προκειμένου να εργαστεί συστηματικά και με την αναγκαία συνοχή». Στη θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Βασίλης Βαφέας (φωτ.).

(…) νικητής του 19ου θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν» είναι ο Μιχάλης Συριόπουλος. Ο ταλαντούχος ηθοποιός απέσπασε το φετινό βραβείο με την ερμηνεία του στον ρόλο του Καντίντ στο «Καντίντ ή η αισιοδοξία» του Βολταίρου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, αλλά και τον ρόλο του Κίμωνα στην «Πόλη» της Λούλας Αγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Μαζί με το βραβείο του παρέλαβε τον σταυρό του διάσημου Ελληνα ηθοποιού Δημήτρη Χορν, οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον ένα νικητή στον επόμενο.

(…) Την παραίτησή του  από τη θέση του διευθυντή των στούντιο Warner Bros υπέβαλε ο Κέβιν Τσουτζιχάρα καθώς όπως αποκαλύφθηκε προσπάθησε να εξασφαλίσει ρόλους σε ταινίες της εταιρείας για τη φερόμενη ως ερωμένη του, ηθοποιό, Σάρλοτ Κινγκ. Την είδηση έκανε γνωστή την προηγούμενη Δευτέρα ο όμιλος WarnerMedia. Στη λιτή δήλωση που εξέδωσε, έγραφε μεταξύ άλλων πως ο Τσουτζιχάρα «αναγνωρίζει ότι τα σφάλματά του δεν συνάδουν με τις διοικητικές προσδοκίες της εταιρείας».