Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα επιστρέψει ως παρουσιαστής της 73ης απονομής των βραβείων Tony ο Βρετανός ηθοποιός και τηλεοπτικός σταρ Τζέιμς Κόρντεν (φωτ.). Οι υποψήφιοι των βραβείων, τα οποία απονέμονται σε όσους ξεχώρισαν στο Μπρόντγουεϊ, θα ανακοινωθούν στις 30 Απριλίου, ενώ η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου στο γνωστό Radio City Music Hall.

(…) H Εθνική Πινακοθήκη  του Λονδίνου απέρριψε για ηθικούς λόγους σημαντική δωρεά της οικογένειας Σάκλερ, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής του εθιστικού οπιούχου φαρμάκου Οξικοντίν. Αποκαλύψεις και καταγγελίες σχετικά με την ευθύνη της εταιρείας Purdue Pharma, ιδιοκτησίας των Σάκλερ, στην κρίση που έχει προκαλέσει το φάρμακο στις ΗΠΑ, ήταν ο λόγος που η διεύθυνση της Πινακοθήκης αρνήθηκε την προσφορά 1 εκατ. λιρών. Φαίνεται πως η καμπάνια της  Ναν Γκόλντιν αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Η Αμερικανίδα φωτογράφος διοργάνωσε στις αρχές του μήνα διαμαρτυρία στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ ενάντια στην αποδοχή δωρεών του ιδρύματος από την οικογένεια Σάκλερ.

(…) Εφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 82 ετών, ο συγγραφέας, μεταφραστής και εικαστικός Πάνος Κουτρουμπούσης. Αναδείχθηκε σε μία από τις πιο γνωστές μορφές του μπιτ κινήματος στη χώρα και συμμετείχε στην ομάδα των Ελλήνων υπαρξιστών. Το έργο του χαρακτήριζε σουρεαλιστική πνοή, εκρηκτική φαντασία και δηκτικό χιούμορ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή