ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Παρασκευής

prosopa-tis-paraskeyis-2307224

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα τηλεοπτικά βραβεία Bafta, με τη σειρά «Killing Eve» («Σκοτώνοντας την Ιβ») να κυριαρχεί με 14 υποψηφιότητες. Οι πρωταγωνίστριες Σάντρα Ο και Τζόντι Κόμερ διεκδικούν και οι δύο το βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου. Ξεχώρισε επίσης με 12 υποψηφιότητες η σειρά «Α Very English Scandal» («Ενα πολύ αγγλικό σκάνδαλο»), στην οποία πρωταγωνιστεί ο Χιου Γκραντ (φωτ.).

(…) Νικητής του βρετανικού ποιητικού βραβείου «Τεντ Χιούζ» είναι ο κωφάλαλος ποιητής Ρέιμοντ Αντρομπους, για τη συλλογή ποιημάτων «The Perseverence» («H επιμονή»). Η συλλογή του προσεγγίζει θέματα όπως η οικογένεια, ο θάνατος του πατέρα του, η διάγνωση της κώφωσής του όταν ήταν παιδί, ο ρατσισμός. Για το βραβείο ο Αντρομπους, που εργάζεται παράλληλα και ως δάσκαλος, έλαβε 5.000 λίρες.

(…) Η τελευταία προσθήκη στην παρέα της Μάρβελ είναι η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί. Η Τζολί θα υποδυθεί τη σούπερ ηρωίδα Σέρσι στην κινηματογραφική μεταφορά της σειράς κόμικς «The Eternals», που δημιούργησε ο Τζακ Κέρμπι το 1976. Οι «Αιώνιοι» είναι σχεδόν αθάνατα εξωγήινα όντα, ενώ μεγάλοι αντίπαλοί τους είναι οι Ντιβάιαντς. H συμφωνία με την Τζολί αναμένεται να ανεβάσει στα ύψη το ενδιαφέρον για τη δεύτερη φάση του σύμπαντος της Μάρβελ, που ξεκινά μετά την ταινία Avengers: Endgame. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει η Κλοέ Ζάο, σκηνοθέτις του βραβευμένου «Καλπάζοντας με το όνειρο».