ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Πέμπτης

Πρόσωπα της Πέμπτης

Σε έργο που του ανατέθηκε από την εφημερίδα The Guardian με θέμα το Brexit, ο γλύπτης Ανίς Καπούρ (φωτ.) απεικόνισε τη Μεγάλη Βρετανία μ’ ένα βαθύ τραύμα να τη διασχίζει. Το «Brexit, Broxit, We All Fall Down» αποκαλεί το Brexit «αυτοτραυματισμό» για τη Βρετανία, και εκφράζει τον διχασμό που επικρατεί μεταξύ των πολιτών της.

(…) Σε συνεδρίαση στο Καπιτόλιο της Ουάσιγκτον, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για το θέμα του μισθολογικού χάσματος ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, η ηθοποιός Μισέλ Ουίλιαμς αναφέρθηκε στην εμπειρία της από τα γυρίσματα της ταινίας «Ολα τα λεφτά του κόσμου». Δήλωσε πως όταν έμαθε ότι ο συμπρωταγωνιστής της Μαρκ Γουόλμπεργκ έλαβε αμοιβή 1,5 εκατ. δολάρια, ενώ η ίδια μόλις χίλια δολάρια για τα επαναληπτικά γυρίσματα (τις σκηνές όπου θα γινόταν αντικατάσταση του Κέβιν Σπέισι από τον Κρίστοφερ Πλάμερ) ένιωσε συντετριμμένη. Εκτοτε συνεχίζει να συμμετέχει στη μάχη δίκαιης αμοιβής και παρατηρεί πως «ο χώρος εργασίας μου αρχίζει να αλλάζει» χάρη σ’ αυτή την προσπάθεια.

(…) Πριν από ένα χρόνο ανακοινώθηκε πως το πολυαγαπημένο σουηδικό συγκρότημα των ABBA επανενώθηκε με σκοπό να κυκλοφορήσει δύο νέα τραγούδια, τα «I Still Have Faith In You» και «Don’t Shut Me Out», τα οποία θα δημοσιεύονταν από τους «ψηφιακούς εαυτούς» των τεσσάρων τραγουδοποιών σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΒΒC. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μπένι Αντερσον δήλωσε πως το νέο υλικό πρόκειται να κυκλοφορήσει «τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο» του 2019.